Ronde Tafel over Duurzaamheids rapportage

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen. +32 477 09 35 16

Dit programma wordt gegeven in het Nederlands

Over het programma

Let op: afhankelijk van de deelnemerslijst zal de taal van de rondetafelsessies Engels of Nederlands zijn.

De verwachtingen van aandeelhouders ten aanzien van duurzaamheid nemen toe. Organisaties willen graag manieren vinden om waarde uit hun duurzaamheidsrapportage te halen, meer dan alleen verslaggeving. Door vernieuwde richtlijnen zijn organisaties nu ook verplicht geworden te rapporteren over non-financiële impact van hun activiteiten. Nieuwe opvattingen over waarde dagen organisaties uit om de benadering van verslagen over duurzaamheidsverplichtingen en -prestaties te innoveren.

Herken je dit? Dan ben jij van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de Ronde Tafel over Duurzaamheidsrapportage en om een uniek en inspirerend forum bij te wonen om te leren over duurzaamheidsrapportering van collega’s, experts en best practices die reflectieve actie tot bloei laten komen in de praktijk.

De Ronde Tafel over Duurzaamheidsrapportage is deel van een reeks thematische roundtables in het veld van CSR en duurzaamheid, georganiseerd door het Kennisnetwerk Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Neem deel aan 4 buitengewone sessies met experts en collega’s om de duurzaamheidsrapportage prestaties van jou en je organisatie te verbeteren!

Leerdoelen

De Ronde Tafel over Duurzaamheidsrapportage biedt vier buitengewone middagsessies in Antwerpen gedurende een jaar, waarin je zal deelnemen aan een leerproces, met goedgeïnformeerde en ambitieuze collega’s, gericht op het versnellen van de duurzaamheidsrapportageprestaties van jou en je bedrijf.

Curriculum

Door deel te nemen aan deze Ronde Tafel doe je mee aan:

  • Een Kick-off Challenge Sessie, die je diepe reflectie zal bieden van collega’s en experts over je eigen basis uitdagingen binnen de duurzaamheidsrapportage;
  • Een Sessie Leiderschap om te leren van gerenommeerde duurzaamheidsrapportage leiders;
    met sprekers:  Martin de Jong (Vodafone), Richie Hardwicke (Trucost)
  • Een Case Sessie waarin je de best practices van duurzaamheidsrapportage zal analyseren en bespreken;
  • Een andere sessie over onderwerpen die zullen worden geïdentificeerd op basis van de voorkeuren en behoeftes van de deelnemers.

Deelnemers

Toekomstige deelnemers van de Ronde Tafel over Duurzaamheidsrapportage zijn geen nieuwelingen in het veld van rapporteren, maar hoeven ook geen uiterst ervaren verslaggevers te zijn. Het is belangrijk dat de deelnemers op zijn minst wat ervaring hebben met duurzaamheidsrapportage en dat ze het doel omarmen om te leren de duurzaamheidsrapportageprestaties van hen en hun bedrijf te verbeteren.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 15 om te zorgen dat interactie en leerkansen van hoge kwaliteit zijn.

 

Diploma

Als deelnemers meedoen aan minimaal drie van de vier sessies gedurende het jaar en een kort essay schrijven. Daarin reflecteren de deelnemers over hun leerproces tijdens de roundtable. Ten slotte ontvang je een certificaat van AMS.

 
Next steps

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen.

Hoe kan ik je helpen?

Eva Geluk, Manager Kennisnetwerk Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.
 +32 477 09 35 16