Wegenwerken en bereikbaarheid omgeving AMS


Vanaf 5 juni 2017 tot en met december 2018 vinden er grote werken plaats aan de noordelijke Leien, de zogenaamde ‘Knip van de Leien’, op een boogscheut van de locatie van Antwerp Management School. Ter hoogte van het Operaplein zullen de Leien noordwaarts tot aan de Italiëlei worden afgesloten. Dit zal een grote impact hebben op de bereikbaarheid van AMS. Tijdens deze werken wordt de binnenstad opgedeeld in drie zones: Centrum Noord, Centrum Oost, Centrum Zuid. AMS ligt in zone Centrum Noord.

De voorbereidende werken in de loop van mei die hiermee gepaard gaan, zoals o.a. de heraanleg van de Paardenmarkt, zorgen nu al voor stroef verkeer in de Sint-Jacobsmarkt waar AMS gelegen is. We raden je daarom aan je komst naar AMS goed voor te bereiden en zoveel mogelijk alternatieve vervoermiddelen in plaats van de auto te gebruiken.

Park and Ride – voor een vlotte verbinding

Langs de verschillende invalshoeken van de stad liggen P+R-zones waar je je auto de hele dag gratis kan parkeren. Het zijn ideale locaties op een paar kilometer van Antwerp Management School om over te stappen op de bus of de tram. Je kan ook je (vouw)fiets meenemen in de koffer of gebruik maken van een van de fietsverhuurformules.

Alle informatie over de werken en de bereikbaarheidsplannen vind je hier. AMS ligt in zone Centrum Noord (lichtblauwe zone).

Via de website :www.slimnaarantwerpen.be kan je afhankelijk van je type vervoer de beste route uitstippelen.

Via de handige app Waze ben je ook steeds op de hoogte van de actuele verkeerssituatie.


Signalisatieplan

Bereikbaarheid lokaal

Tramnet

Hoe kan ik je helpen?

Anja Tys, Corporate Marketing Communication Manager