Icon info
EN
I Stock 459457871low res
https://www.antwerpmanagementschool.be/en
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/en/events
Events
https://www.antwerpmanagementschool.be/en/events/overheid-of-overhead-4-0-de-digitale-overheid-1
Overheid of Overhead 4.0: de digitale overheid

Overheid of Overhead 4.0: de digitale overheid

Digital Transformation

21 10 20

We zijn zeer blij dat we dit alumni event dat we in mei moesten annuleren opnieuw kunnen organiseren. Onze alumni vereniging wilde dit graag in een online setting doen en gezien het onderwerp, digitale dienstverlening, past dit wonderwel. Ook heeft elke overheid gezien de coronacrisis een acute nood aan kennis en inzicht hierin. We hebben beslist om dit event gratis aan te bieden om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken.

Op alle overheidsniveaus is men druk bezig met een transitie naar meer en betere digitale dienstverlening. Maar hoe doe je dat op de meest efficiënte, klantvriendelijke en duurzame manier? Dat zijn vragen waarop we tijdens dit congres aan de hand van erg uiteenlopende cases een antwoord proberen te geven.

Keynotes

Prof. dr. Steven De Haes

Decaan AMS en professor Information Systems Management aan AMS & Universiteit Antwerpen. Hij is actief betrokken bij het lesgeven en toegepast onderzoek in de domeinen van Digital Strategies, IT Governance & Management, IT Strategy & Alignment, IT Value & Performance Management, IT Assurance & Audit en Information Risk & Security. Hij coacht organisaties vaak bij het ontwikkelen van hun digitale strategieën.

Steven de haesjpg

Barbara Van den Haute

Administrateur-Generaal bij Agentschap Informatie Vlaanderen. “Data- en informatiebeheer is vandaag ook voor de overheid een topprioriteit. De missie van Informatie Vlaanderen is om de dienstverlening data- en informatiegedreven te maken zodat die eenvoudiger wordt. Concreet maken en ontsluiten we tal van gegevensbronnen zodat de processen van andere Vlaamse en lokale besturen slimmer worden. We verzamelen daarnaast ook informatie over de dienstverlening van de Vlaamse overheid en maken die op vlaanderen.be beschikbaar.”

Barbara v2

Praktische info

Datum: Woensdag 21 oktober 2020

Tijd: 10:30 - 12:45 uur

Plaats: Online event

Programma:

10u30: Verwelkoming

10u40: Keynote Barbara Van Den Haute, is Administrateur-generaal bij het Agentschap Informatie Vlaanderen

11u00: Keynote Steven De Haes, Dean, Professor of Information Systems Management, University of Antwerp (UAntwerp) – Antwerp Management School (AMS)

11u20: Debat/vragenronde

11u50: Quiz/pauze

12u: Parallelle workshops

  • Koen Cleynhens: Zorgtechnologie voor zorgonafhankelijkheid
  • Els Van Cleemput: Succes AI (Artificiële Intelligentie) in contact met klanten draait om mensen
  • Nathalie Beyen: Water naar de zee? Leidt het prijsbeleid en de slimme meettechnologie tot zuiniger waterverbruik in Vlaanderen?
  • Eddy Van der Stock : Je hebt een plan nodig voor de bouw van de digitale overheid

12u30 -12u45: Samenvatting & afsluiting congres

Prijs:

Dit is een gratis event.

Schrijf je in