Icon info
EN
AMS overhead of overheid Image
https://www.antwerpmanagementschool.be/en
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/en/events
Events
https://www.antwerpmanagementschool.be/en/events/overheid-of-overhead-5-0-de-geest-terug-in-de-fles
Overheid of Overhead 5.0: De geest terug in de…

Overheid of Overhead 5.0: De geest terug in de fles

23 10 21

Na het turbulente voorbije anderhalf jaar is het opnieuw tijd voor een congres uit de Overheid of Overhead reeks van onze PuMA.

Over dit evenement

Na het turbulente voorbije anderhalf jaar is het opnieuw tijd voor een congres uit de Overheid of Overhead reeks van onze PuMA (Public Management Alumni) vereniging. Vorig jaar was er de succesvolle online editie rond digitale transformatie. Nu mogen we weer samenkomen en gaan we dat dan ook voluit doen op onze campus in Antwerpen op zaterdagvoormiddag 23 oktober 2021.

Het thema onder de titel ‘De geest terug in de fles’ draait rond hoe nu terug aan de slag na corona. Hoe bouwen we verder aan de netwerken die onder druk zijn komen te staan tijdens de crisis en hoe blazen we nieuw leven in onze eigen organisatiecultuur?

Keynote sprekers zijn Prof. Dr. Patrick Kenis en Sabine Vermeire over hun gezamenlijke bijdrage aan het te verschijnen boek ‘Lokaal besturen in de genetwerkte samenleving’. Daarnaast komen alumni aan het woord tijdens interactieve sessies waar zij hun recente ervaringen delen en/of bevindingen die ze neerschreven in hun recente masterproef voor de Master in Publiek Management. Uiteraard is dit ook gewoon de uitgelezen kans om opnieuw bekenden te ontmoeten, nieuwe contacten te leggen en te genieten van gezellig samenzijn bij een hapje en een drankje.

Keynote: de kracht van het netwerk tijdens een crisis

Binnenkort verschijnt het boek ‘Lokaal besturen in de genetwerkte samenleving’ bij Politeia waar zij samen een hoofdstuk voor schreven en zo hun kennis bundelden. De academische kaders van Prof Kenis en de praktijkervaring van een algemeen directeur in de dagelijks praktijk van een lokaal bestuur vormen de ideale combinatie om nieuwe inzichten te verwerven.


Prof. dr. Patrick Kenis

Prof. dr. Patrick Kenis, Hoogleraar Public Governance, Tilburg School of Economics and Management (TiSEM)​, Tilburg University.

Patrick kenis

Sabine Vermeire

Algemeen Directeur van de gemeente Zedelgem en MPM alumna, afgestudeerd in 2015

Sabine Vermeire

Programma

09:15 - 09:45 onthaal met koffiekoeken, fruit en koffie

09:45 -10:00 Welkomstwoord door de nieuwe Puma-voorzitters

10:00 - 10:45: keynote ‘de kracht van het netwerk tijdens een crisis’

dr. Patrick Kenis, Hoogleraar Public Governance Tilburg School of Economics and Management (TiSEM)​, Tilburg University, gespecialiseerd in organisatienetwerken

Sabine Vermeire, Algemeen Directeur van de gemeente Zedelgem en MPM alumna, afgestudeerd in 2015

10:45 - 11:00 pauze met koffie en thee

11:00-11:30 Keuze uit de volgende interactieve sessies, allen gehost door alumni van de Master in Publiek Management:

Eric Nysmans, Directeur Welzijnszorg Kempen die vertelt over de lessen die hij getrokken heeft uit de coronacrisis en pleit voor een herwaardering van de zorgsector.

Tanja Mattheus, Adjunct-algemeen directeur bij stad en OCMW Herentals over hoe het gemeentebestuur de coronaperiode heeft beleefd en hoe ze daar sterker zijn uitgekomen.

Peter Van Thienen over netwerkgovernance in het ziekenhuisnetwerk in Antwerpen tijdens covid-19

Lore Baeyens over netwerken binnen SOM (Samen Onderwijs Maken), een netwerk rond onderwijs in Leuven

11:35 - 12:05 keuze uit dezelfde interactieve sessies

12:05 - 13:00: afsluitende speech en netwerkreceptie

Praktische info

Datum: Zaterdag 23 Oktober 2021

Timing: 09:15 – 13:00 uur

Plaats: Antwerp Management School, Boogkeers 5, 2000 Antwerpen

Prijs: (incl. btw)

AMS Alumni: € 35

Bring a friend: AMS Alumni kunnen 1 extra persoon uitnodigen voor de gezamenlijke prijs van € 70, die zo ook kan deelnemen met alumnikorting.

Non - Alumni: € 50

Minimum 4 deelnemers uit dezelfde organisatie die samen inschrijven, betalen slechts €30 per persoon, contacteer Emmanuelle.duval@ams.ac.be indien geïnteresseerd.