Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-finance
Master in Finance
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-finance/getuigenissen
Alumni

Master in Finance

De wereld van financiën is een universele bedrijfstaal, en elke organisatie kan een goede tolk gebruiken. De Master in Finance neemt je mee op reis langs alle grote investerings- en risicovraagstukken als ultieme voorbereiding op het echte werkveld. Ben jij gepassioneerd door cijfers? Ontdek hoe je ze laat werken voor jouw onderneming en zet ze om in concrete plannen in een waaier aan sectoren. Samen verkennen en verfijnen we jouw talenten, zodat jouw naam synoniem wordt met ‘dé finance-expert’.

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Finance

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Finance
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-finance
Master in Finance
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-finance/getuigenissen
Alumni

Alumni

Jouw toekomstperspectieven

De jobmogelijkheden na de Master in Finance omvatten de volledige spanwijdte van het financiële landschap, al zijn er wel enkele functies en sectoren waar ze het vaakst aan de slag gaan:

  • 18% van de studenten tussen 2014 en 2022 ging na de ontvangst van hun diploma aan de slag in consultancy. Zij worden nauw opgevolgd door 14% van de alumni die kozen voor een job in risicomanagement en 13% in investment banking. Daarnaast blijken ook functies als financiële en bedrijfsanalisten gegeerd.
  • 11% zette de mentaliteit van eeuwig leren meteen in de praktijk. Zij rolden van de schoolbanken door naar een stageplaats of traineeship om zich nog verder te specialiseren in een niche of de specifieke financiële activiteiten van hun organisatie.
  • Niet alleen mochten we al 30 verschillende nationaliteiten verwelkomen, de Master in Finance is ook een van de richtingen waar de studenten zich het meest verspreiden over de wereld.

Gemiddeld vinden de alumni van de Master in Finance binnen 3 maanden een job. Dat is onder andere te danken aan de tools en adviezen die je door ons career center krijgt aangereikt om jouw werkmogelijkheden en -dromen te bepalen, je netwerk op te bouwen en je sollicitatievaardigheden aan te scherpen.

  • Doorheen het jaar kan je deelnemen aan verschillende workshops rond sollicitatietechnieken.
  • We bezoeken en ontvangen verschillende bedrijven voor een gastlezing, wat helpt om je netwerk uit te breiden en het werkveld te leren kennen.
  • We organiseren 2 jobbeurzen waar je kennis kan maken met potentiële werkgevers.
  • We brengen je in contact met onze ervaren alumni (lokaal en wereldwijd), met enkele van de meest invloedrijke hr-communities en met onze persoonlijke carrièrecoaches.

Jouw jobzoektocht is van bij het begin van de master een centraal thema.

Getuigenissen

Harsh koos de Master in Finance aan AMS owv de topranking wereldwijd en omdat het programma inzicht geeft in àlle aspecten van finance. Hij houdt van het informeel contact dat hij heeft met de docenten en van het feit dat zijn medestudenten uit alle hoeken van de wereld komen. Iedereen kan met elkaar overweg en dat geeft echt een boost als je hard moet werken.

Max vindt het belangrijk dat de Master in Finance je voorbereidt op het echte business leven en dat het een overzicht geeft van alle divisies in finance. Hij vindt de interactie in kleine groepen met docenten en medestudenten een absolute meerwaarde.

Letizia koos voor de Master in Finance vanwege de top 50 positie in de wereldrankings. Bij AMS leert ze alles over de praktische en emotionele kant van de finance-wereld. Daarnaast beschouwt ze Antwerpen als een artistieke stad.

— Letizia

Mijn jaar op AMS was een jaar waarin ik hard moest werken, maar dat resulteerde wel in fantastische prestaties en resultaten. Omdat de professoren een brede ervaring hebben in de financiële sector, heeft de Master in Finance mij de kennis en vaardigheden gegeven die nodig zijn om aan een carrière in Finance te beginnen.

— Cas De Bruijn, Alumnus

“De Master in Finance was voor mij een logische keuze omdat ik mijn kennis en expertise in de financiële wereld wou uitbreiden. Daarnaast verbeterde het ontmoeten van interessante mensen uit verschillende bevolkingsgroepen mijn sociale vaardigheden aanzienlijk. De elf nationaliteiten en de verscheidenheid aan academische achtergronden vormden zeker een grote uitdaging voor het programma. Toch besefte ik na 10 maanden dat niets onmogelijk was, zolang je maar hard werkt en jezelf blijft uitdagen!”

— Katsiaryna (Kate) Bahdanovich, Alumna

Alumnivereniging

Na je studie is het nog niet afgelopen. Als alumnus blijf je nog je hele leven genieten van de warme omgeving van Antwerp Management School. Van contact houden met je medestudenten tot up-to-date blijven met de trends in het managementlandschap en nieuwe contacten leggen, onze alumnivereniging organiseert tal van evenementen om je kennis aan te scherpen en je professionele netwerk te verbreden tot ver na je diploma. Vanaf jij je inschrijft voor een masterprogramma ben je voor eens en voor altijd deel van de AMS-familie.

#AMSpeople

Ontdek hoe onze huidige studenten AMS momenteel ervaren!

Start de applicatieprocedure

Omdat we maar een beperkt aantal studenten toelaten, raden we je sterk aan om je zo snel mogelijk aan te melden.

Julie Hillewaert WEB

Een vraag over dit programma?

Function Program advisor full-time master's programs
Meeting Learn More
Julie Hillewaert WEB
Sluiten

Een vraag over dit programma?

Heb je een vraag over dit programma? Plan een infogesprek via bovenstaande link of stel je vraag via onderstaande formulier.