Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-sustainable-innovation-entrepreneurship
Master in Sustainable Innovation &…

Master in Sustainable Innovation & Entrepreneurship

"Where sustainability and profitability go hand in hand, change will follow." Er is een duidelijke roep om verandering in de wereld van vandaag, waardoor het onmogelijk is om ‘business as usual’ voort te zetten. Daarom is het niet meer dan normaal om deel uit te maken van de oplossing, als bedrijf of startup. De wereld heeft doelgerichte leiders nodig die deze zakelijke revolutie kunnen leiden. Door te kiezen voor een toekomst in duurzaam ondernemen investeer je niet alleen in het welzijn van onze planeet, maar ook in je carrière.

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Management - Innovation & Entrepreneurship

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Management - Innovation & Entrepreneurship
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-sustainable-innovation-entrepreneurship
Master in Sustainable Innovation &…

17 jaar

Onze Master was de eerste in zijn soort in Europa en heeft meer dan 17 jaar ervaring. Al meer dan 17 jaar lang verwelkomen wij kritische denkers, ondernemende zielen, innovators, problem-solvers & changemakers.

500+

Je komt terecht in een netwerk van ruim 500 alumni en 120 start-ups zoals Loops Earplugs, Honest Jeans en Brauzz. Sluit je aan bij deze indrukwekkende community!

92%

92% van onze studenten vinden een job binnen de 3 maanden na afstuderen.

Droom jij van een eigen start-up of een job als innovator?

Ben jij een creatieve oplossingsgerichte denker (of wil je het worden) met weinig of geen werkervaring? Wil jij graag het verschil maken? In dit programma leer je hoe je een idee kan omzetten in een duurzame succesvolle business case, in oplossingen en producten die een positieve impact hebben op de samenleving. Krijg les van entrepreneurs en topmanagers en start in de eerste maanden al met je innovatieproject in een bedrijf of je eigen start-up.

Waarom je voor AMS kiest

AMS scoort met deze master een topranking in wereldwijde rankings (Eduniversal Ranking: N°15 in Entrepreneurship). De Master in Sustainable Innovation & Entrepreneurship leert je hoe je nieuwe ideeën kunt omzetten in innovatieve bedrijfsconcepten of producten. We focussen daarbij op duurzaamheid en impact creëren in de samenleving. Een intense "innovation sprint" voor een grote organisatie is inbegrepen (tevreden klanten zijn Unicef, Samsonite, Ecover, AirFrance-KLM, ...). Voor dit project werk je samen met studenten van POLI.design in Milaan, een gerenommeerde design school waar je design thinking en prototyping vaardigheden leert.

Ontdek waarom

Meer informatie over het programma?

Al 17 jaar heeft onze Master in Innovation & Entrepreneurship, recent omgevormd tot de Master in Sustainable Innovation & Entrepreneurhip, een duidelijke missie: studenten van over de hele wereld opleiden om hun ideeën om te zetten in succesvolle duurzame business cases die een verschil maken in de maatschappij. Duurzaamheid staat centraal. Dit programma is hands-on, je gaat vanaf dag 1 aan de slag met de nieuwste innovatieve tools. Bereid je voor op een internationaal "learning by doing" programma dat je carrière zal lanceren.

Wist je dat 92% van de MIE-alumni binnen 3 maanden na afstuderen een baan vindt?

MIE-alumni komen doorgaans terecht in:

  1. innovatieve bedrijven als sustainability officer, innovatie manageer, growth hacker
  2. zetten een start-up op
  3. innovatie consultancy
  4. meer verantwoordelijkheid krijgen bij het verder laten groeien/ontwikkelen/vernieuwen van het familiebedrijf of
  5. ondersteunende functies voor ondernemers in de beleids-, juridische of investeerderssector
Reception GLS Days 31 2 min smaller

Global Leadership

AMS biedt jou een persoonlijk ontwikkelingstraject aan, dat je helpt groeien als persoon en als toekomstige leider. Het GL-traject helpt jou om je sterktes en behoeftes te herkennen, zodat je je groeipotentieel kan ontdekken. Bovendien coachen we je om je leiderschaps-skills te ontwikkelen. Global Leaderships vaardigheden zijn meer dan een ‘nice to have’. Deze skills zijn noodzakelijk voor een succesvolle carriere en recruiters beoordelen je hierop als je solliciteert.

Meer info

Maak kennis met enkele succesvolle (alumni) ondernemers

Uit de Master in Sustainable Innovatie & Ondernemerschap kwamen al vele succesvolle start-ups voort. Van medische producten tot koffiebars, en van kledingmerken tot apps: de oprichters volgden allemaal dezelfde opleiding. Ze kunnen als voorbeeld dienen voor onze toekomstige alumni.

138 2 min
Julie Hillewaert WEB

Een vraag over dit programma?

Function program advisor full-time master's programs
Julie Hillewaert WEB
Sluiten

Een vraag over dit programma?