Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty
Faculty
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty/robin-de-cock
Robin De Cock, PhD

Robin De Cock, PhD

Function Academic Director Master in Innovation & Entrepreneurship

Functie

  • Academisch Directeur Master in Innovation & Entrepreneurship

Expertise

  • Technology-market search and linking
  • Entrepreneurial team formation and processes
  • New venture adaptation
  • Entrepreneurial strategy
  • (Social) Psychology & entrepreneurship

Biography

Robin De Cock is hoofddocent in Entrepreneurship aan de Antwerp Management School. Hij behaalde zijn PhD in Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Gent onder begeleiding van ondernemer en Prof. dr. Bart Clarysse. Hij werkte vervolgens 3 jaar als post-doc onderzoeker in de innovation and entrepreneurship group van Imperial College Business School in London waar hij onderzoek uitvoerde voor de Europese Commissie en entrepreneurship doceerde in verschillende programmas voor bachelor en master studenten.

Tijdens zijn PhD en post-doc interviewde en volgde hij meer dan 250 technology entrepreneurs in Vlaanderen en Silicon Valley gedurende een periode van 9 jaar. Hij onderzocht hoe ondernemers technology market combinaties maken en hoe zij zich aanpassen aan snel veranderende en onzekere omgevingen. Zijn onderzoeksinteresses zijn gefocust op technology entrepreneurship, entrepreneurial strategy, new venture adaptation, entrepreneurial team formation and processes and technology-market search and linking. Hij presenteerde zijn onderzoek op verschillende top conferenties en publiceerde in top entrepreneurship journals. Hij is tevens auteur van een boek over effective technology transfer.

Zijn teaching interesses omvatten technology entrepreneurship, strategy en innovation. Hij ondersteunt de ontwikkeling van het master programma in Innovation and Entrepreneurship (MIE) aan de Antwerp Management School. In dit programma doceert hij Entrepreneurial Strategy en coacht hij in de Innovation and Entrepreneurship labs.

Prof. De Cock was ook betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten voor de Vlaamse overheid (IWT, Steunpunt ondernemen, Agentschap ondernemen, FIT), Federale overheid (BELSPO, Koning Boudewijn Stichting) en Europese Commissie (FP6, FP7, H2020, KIC, INTERREG).