Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/over-ams
Over Antwerp Management School
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/over-ams/accreditaties-rankings
Accreditaties & Rankings

Accreditaties & Rankings

De programma's van Antwerp Management School hebben accreditaties behaald van drie van de meest prestigieuze internationale accreditatie-instellingen: de Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB), de Association of MBAs (AMBA) en de European Foundation for Management Development (EFMD) via EQUIS.

Door de EQUIS-accreditatie van de Universiteit van Antwerpen - Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie, inclusief alle activiteiten van AMS, behoort AMS bij een selecte groep (1%) van business schools wereldwijd met drie internationale accreditaties (AACSB, AMBA en EQUIS), ofwel een zogenaamde "Triple Crown".

Onze EMBA staat voor de tweede keer Nr°1 in de Benelux in de Financial Times ranking en klimt in 2023 naar n° 50 in de wereld.

Onze masters scoren ook hoog in Eduniversal Rankings en QS World University Rankings.

Aacsb accreditation
Nvaopng
AMBA
EFMD Global EQUIS Accredited Pantone
AMS Triple crown logo Boxed RGB Gold

AACSB

Met het AACSB-label heeft Antwerp Management School, in samenwerking met de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie van de Universiteit Antwerpen, een toonaangevend, internationaal waarmerk dat garant staat voor de kwaliteit van haar programma’s. De beide instellingen verwierven de accreditatie voor het eerst in 2005, waarna deze elke 5 jaar steeds succesvol werd verlengd.

AACSB, met hoofdzetel in Florida, USA, is de oudste (1916) en meest toonaangevende accreditatieorganisatie voor managementonderwijs ter wereld, met bijna 1000 geaccrediteerde leden.

NVAO

Alle masterprogramma's van Antwerp Management School worden door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO), in opdracht van de Vlaamse regering, regelmatig aan een grondig kwaliteitsonderzoek onderworpen volgens alle wettelijke onderwijsbepalingen. Hieraan ontleent de school de zelfstandige bevoegdheid om officiële masterdiploma’s af te leveren.

AMBA

AMBA, de Association of MBA’s, is een Britse autoriteit op het vlak van MBA-kwaliteitscertificatie wereldwijd. Het Executive MBA van Antwerp Management school is AMBA geaccrediteerd sinds 2015.

EQUIS

EQUIS is het toonaangevende internationale systeem voor kwaliteitsbeoordeling, verbetering en accreditatie van management scholen. De Universiteit van Antwerpen - Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie, inclusief alle activiteiten van Antwerp Management School (AMS), heeft in 2023 voor het eerst de prestigieuze EQUIS-accreditatie ontvangen.

Financial Times logo
QS world university rankings
Eduniversal

Financial Times Ranking

De Financial Times Rankings wordt wereldwijd gezien als de meest gezaghebbende ranking voor Business Schools. Gedurende de voorbije jaren was Antwerp Management School opgenomen in zowel de algemene European Business School Ranking als de rankings voor specifieke programma’s, met name deze voor Executive MBA en de Masters in Management ranking.

In mei 2024 werden onze programma's op maat voor het eerst opgenomen in de Financial Times Custom Executive Education 2024 ranking, op plaats 84.

Open-enrolment Executive Education Rankings 2023

  • N° 70

Financial Times European Business Schools 2022

  • N° 49

Financial Times EMBA 2023

  • N°1 Executive MBA in Benelux
  • Rank 50 wereldwijd
  • N°10 wereldwijd voor International Course Experience
  • N°22 wereldwijd voor Ethics Sustainability Governance
    Ontdek ons Executive MBA programma

Financial Times full-time masterprogramma's 2023

  • N° 20 voor International Careers
  • Financial Times award voor de Global Leadership track

QS rankings 2022

QS (topuniversities.com) heeft verschillende wereldranglijsten van universiteiten en business scholen. Hun rankings zijn bedoeld om internationale studenten te helpen bij het identificeren van 's werelds toonaangevende universiteiten en hun masterprogramma's.

Master in Management
N° 38 uit 178 scholen wereldwijd

Master in Finance

N° 41 uit 192 scholen wereldwijd

Master in Global Supply Chain Management

N° 20 uit 68 programma's wereldwijd

Eduniversal Programs Ranking 2024

Eduniversal, met hoofdkantoor in Parijs, is een wereldwijd ranking- en ratingbureau dat gespecialiseerd is in hoger onderwijs. Het bedrijf heeft een sterke expertise opgebouwd in het evalueren van academische instellingen en programma's in Frankrijk sinds 1994 en internationaal sinds 2007.

Eduniversal Programs Rankings 2024

PIR Rating

Positive Impact Rating (PIR)

Antwerp Management School (AMS) werd erkend voor haar sociale impact en duurzaamheidsprestaties bij de lancering van de Positive Impact Rating (PIR) resultaten op het UN PRME Global Forum. AMS was één van de 45 business schools uit 21 landen wereldwijd die in 2022 deelnamen aan de rating en behaalde Level 4, een "transforming school" binnen de PIR. In 2023 behoudt AMS deze plaats.

De PIR is een rating die door studenten en voor studenten wordt uitgevoerd. Voor de derde keer hebben studenten wereldwijd hun business schools beoordeeld op de manier waarop zij hun positieve impact in de wereld ervaren. De positieve impact van business schools gaat verder dan hun bijdrage aan het bedrijfsleven en de economie; het gaat om hun positieve impact op de maatschappij.

Lees meer over de Positive Impact Rating