Innovation & Entrepreneurship

DOWNLOAD DOWNLOAD

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen. +32 3 265 4011

Dit programma wordt gegeven in het Engels

Over het programma

AMS heeft als missie om studenten op te leiden en te ondersteunen om hun ideeën om te zetten in succesvolle business cases die een verschil kunnen maken voor onze maatschappij. Deze opleiding bereidt studenten voor op een toekomst als succesvol & innovatief ondernemer in een eigen start-up of in een bestaand bedrijf. Een mix van professoren, top ondernemers, senior managers en ervaren investeerders helpen deelnemers door hen te leren hoe ze state-of-the-art theorieën kunnen gebruiken om de realiteit te begrijpen en voorspellen, opportuniteiten juist te evalueren en om een duurzame business op te zetten en te laten groeien. Vanaf het begin van het programma ga je aan de slag in de innovation and entrepreneurship labs met je eigen start-up idee of breng je met gelijkaardige technieken innovatie binnen in een bestaande onderneming.

The Master in Innovation & Entrepreneurship heeft een missie…

… om studenten op te leiden en te ondersteunen om hun ideeën om te zetten in succesvolle business cases die een verschil kunnen maken voor onze maatschappij.

Een team van top investeerders en design thinking coaches aangevuld met succesvolle, ervaren ondernemers in residence begeleiden kandidaten door alle fasen in de ontwikkeling van een opkomende, innovatieve business. Door het gebruik van verschillende interactieve pedagogische instrumenten zoals workshops, casussen, simulaties, oefeningen, video-analyse en life cases stimuleert deze opleiding actief leren en diepgaand begrip. Hierdoor ontwikkel je de creatieve ingesteldheid en de innovatievaardigheden van een ondernemende leider.

Na het bijwonen van de master:

• heb je state-of-the-art kennis van en praktijkervaring met o.a. digitale & disruptieve businessmodellen, design thinking, innovatiestrategie en management, lean start-up methods & tools, marketing & finance for new entrepreneurs and innovators;
  • is innovatie en ondernemerschap deel van je DNA;
  • heb je de creatieve instelling en innovatievaardigheden van een (bedrijfs-) ondernemend leider;

• ben je in staat om toekomstige opportuniteiten sneller te identificeren en grondiger te evalueren zodat je de juiste strategische beslissingen kan maken;
  • heb je je netwerk uitgebreid met ondernemers, bedrijfsvernieuwers en CEO’s van innovatieve bedrijven doorheen de corporate workshops, innovation en entrepreneurship labs en het Master Project;
  • weet je hoe je een creatief idee kan omzetten in een succesvol bedrijf dat een belangrijke, positieve impact kan hebben op onze maatschappij

Personal Development Journey: AMS Essentials

Sales and Negotiations for Innovation
Growth Strategy – Ecosystem

Master Project

*Alle masters bieden elective weeks aan waarin je je kan laten onderdompelen in boeiende onderwerpen zoals Blockchain, Industry 4.0, Organizational Agility, Paradoxal Thinking, Big Data, Cyber Security enz.

Je kan meer informatie over deze opleiding vinden in onze brochure. Download hem hier!

Nota: alle vakken zijn onderhevig aan veranderingen.

Studeren in Milaan

In Poli Design (Consorzio del Politecnico di Milano), ’s werelds beste school op gebied van Design Thinking, leer je een week lang technieken die je onmiddellijk in de praktijk omzet. Dit door middel van een designgerelateerde opdracht voor internationale bedrijven.

Naar wie zijn wij op zoek?

• Je hebt een masterdiploma op zak met weinig tot geen werkervaring.
  • Je hebt interesse in het opstarten van een eigen bedrijf, zij het op korte of lange termijn.
  • OF je hebt een reële interesse in innovaties en je ziet jezelf werken als INTRApreneur binnen een organisatie.
  • Je staat open voor nieuwe ervaringen, je bent creatief ruimdenkend en staat paraat om te werken met mensen van over de hele wereld.

Diploma

Na het succesvol afronden van het academiejaar ontvang je het volgende diploma: “Master in Management: Innovation & Entrepreneurship”

Deelnemers vorige edities

Voorafgaande opleiding

Nationaliteiten

Next steps

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen.

Eva Peeters, Recruitment Manager

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.