Master in Innovation & Entrepreneurship

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.

Connect Download

Dit programma wordt gegeven in het Engels

Over het programma

Deze masteropleiding bereidt kandidaten voor op een toekomst als succesvol & innovatief ondernemer in je eigen start-up of in een bestaand bedrijf. Elk vak in de Master in Innovatie & Entrepreneurship is erop gericht om een bedrijf op te richten op basis van zowel theorie als best-practice. Zodra het programma begint, ga je aan de slag met je eigen start-up idee of breng je met gelijkaardige technieken innovatie binnen een bestaande onderneming.

Je ontvangt praktische begeleiding doorheen alle fasen in het ontwikkelen van een opkomende, innovatieve business. Door het gebruik van verschillende interactieve pedagogische instrumenten zoals workshops, casussen, simulaties, oefeningen, video-analyse en life cases stimuleert deze opleiding actief leren en diepgaand begrip. Hierdoor ontwikkel je de creatieve ingesteldheid en de innovatievaardigheden van een ondernemende leider.

Leerdoelen
 • Je vormt je eigen start-up idee om tot een succesvolle business.
 • Je hebt state-of-the-art kennis van en praktijkervaring met digitale & disruptieve business modellen, innovatiestrategie en management, lean start-up methods & tools, marketing & finance for new business en innovatief leiderschap.
 • Innovatie en ondernemerschap is deel van je DNA.
 • Je hebt de creatieve instelling en innovatievaardigheden van een (bedrijfs-)ondernemend leider.
 • Je hebt je netwerk uitgebreid met ondernemers, bedrijfsinnovators en CEO’s van innovatieve bedrijven doorheen de corporate workshops, labs en het Master Project.

 

 

Curriculum

 1. Leadership en Career Development Track
 2. Start-up Bootcamp
 3. Creative Thinking
 4. Innovation Management
 5. Business Planning & Modelling
 6. Strategy
 7. Accounting for New Businesses
 8. Marketing for innovations
 9. Finance for innovations
 10. Law for Innovation & the Entrepreneur
 11. Sales & Negotiations for Innovation
 12. Pricing of Innovations
 13. Strategic Design Thinking
 14. Master Project + Innovation & Entrepreneurship Labs

 

Studeren in Milaan

In Poli Design (Consorzio del Politecnico di Milano), ’s werelds beste school op gebied van Design Thinking, leer je een week lang technieken die je onmiddellijk in de praktijk omzet. Dit door middel van een designgerelateerde opdracht voor internationale bedrijven.

Diploma

Het masterdiploma Master of Innovation and Entrepreneurship, is officieel erkend door de Vlaamse Gemeenschap en zal uitgereikt worden na het succesvol afronden van de examens. Het programma is AACSB, NVAO en Eduniversal geaccrediteerd.

Mannelijk

57%

Vrouwelijk

43%

Gemiddelde leeftijd

25

Aantal nationaliteiten

13

Hoe kan ik je helpen?

Caroline Rahier, Recruitment Manager