Lees alles over hoe AMS veilig de campus heropent voor studenten & voor bezoekers

FTM studenten groepsfoto
Onze voltijdse masterprogramma's
Studeren in Antwerpen

5 goede redenen om in Antwerpen te komen studeren

Antwerpen is gewoonweg A-dembenemend!

Een metropool aan de rivier, een stad die je altijd naar meer doet verlangen. Hip en historisch, cool en klassiek, trendy en traditioneel. Alles is binnen loopafstand. Combineer een dagje shoppen op de Meir met een bezoek aan het Rubenshuis. Neem een kijkje in het Museum Aan de Stroom (MAS) en geniet dan van een drankje op het terras van een van de vele bars die het Eilandje rijk is. Pas een exclusief kledingstuk van een toonaangevende Antwerpse modeontwerper en ga dan een hapje eten op het Zuid. Het is onmogelijk om niet te vallen voor deze ongelooflijk diverse, internationale metropool op zakformaat.

Mas

Een echte studentenstad

Met meer dan 40.000 fulltime studenten is Antwerpen een echte studentenstad. Het decor voor het academische leven omvat historische locaties als de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en Universiteit Antwerpen. De vele studentencafés, nachtclubs, gezellige restaurants, koffiehuisjes, … en levendige atmosfeer van de stad zullen je jaar hier onvergetelijk maken.

Lachende studenten receptie 2

Hip & happening

Van alle historische steden in België, is dit de stad waar bars, winkels en clubs het snelste komen en terug verdwijnen. Vandaag hip, morgen spoorloos. Antwerpen draait om mode, design, muziek, cocktails, platenfirma’s en je geld uitgeven op een zonnig terrasje. Of je kunt al je geld erdoor jagen aan kleren om daarna getrakteerd te worden omdat je er zo goed uitziet.

Ontdek wat onze studenten meemaken

Defile mode copyright Jan Crab lowres

Een stad die geschiedenis ademt

Het oude stadscentrum is doordrongen van geschiedenis. Je kunt het voelen in de antieke façades die de smalle straatjes omsluiten of op de indrukwekkende Grote Markt. Het Museum Plantin-Moretus is het enige museum ter wereld dat door Unesco tot werelderfgoed is uitgeroepen. In de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouw-kathedraal barst het van de gezellige pubs en restaurants terwijl de oevers van de Schelde dan weer een fantastische plek zijn om een frisse neus te halen.

Antwerpen grote markt

Ideaal voor tripjes

Antwerpen is de perfecte basis om uitstapjes te maken naar andere fantastische Belgische steden als Brugge, Gent, Brussel en Luik. Een dagje naar de kust of de natuurlijke schoonheid van de Ardennen in je op te nemen, kunnen we je ook van harte aanraden. Daarnaast is Nederland natuurlijk ook dichtbij! Vanuit Brussel geraak je bovendien in een paar uur in elke Europese hoofdstad.

Kaartje Europa

De Boogkeers

Onze campus ligt in het hartje van de stad. Volg onze recruitment manager Eva op deze wandeling door onze campus! Ze laat je alle delen van het gebouw zien en verklapt wat haar favorietje plekjes zijn.

Voor Andrea, een studente uit Peru, is mode één van de redenen waarom ze het fantastisch vindt om in Antwerpen te studeren.

Julan, een student van Bangladesh, houdt van de gezellige sfeer in Antwerpen.

Gödze, een student van Turkey, geniet van de artistieke kant van Antwerpen.

Registreer voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over het topic van jouw keuze.

Evapeeters

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?

Eva Peeters

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?