Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/over-ams
Over Antwerp Management School

Over Antwerp Management School

Antwerp Management School is een internationaal gerenommeerde business school in het centrum van Antwerpen. AMS is al 60 jaar koploper op het vlak van innovatie, transformatie, ondernemerschap en ecosystemen met aandacht voor mens en maatschappij. In die 60 jaar is onze ambitie niet veranderd. Onze slagzin vat samen waar we voor staan: ‘Opening minds to impact the world’, waarbij we blijven inzetten op onze drie kernwaarden: een global mindset, maatschappelijk bewustzijn en kritische reflectie.

AMS onderscheidt zich door een doorgedreven ondernemend karakter
en no-nonsense aanpak.

Wij kijken verder dan de overdracht van puur technische kennis. Zoals expliciet gesteld in onze missie willen we ook jouw persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Onze aanpak is rechttoe rechtaan: hoe beter jij je voelt als persoon, hoe meer vertrouwen je hebt om moeilijke bedrijfssituaties aan te pakken. Hoe accurater jouw zelfbeeld, hoe beter je kunt samenwerken met andere mensen en hoe bekwamer je kunt leiden op een verantwoorde manier die respect afdwingt.

We nodigen je van harte uit om te kiezen voor AMS als jouw partner in levenslang leren. Zowel jonge studenten als professionals en bedrijven en organisaties kunnen bij ons terecht om te groeien.

Missie en visie

Antwerp Management School wil haar klanten helpen in duurzame waardecreatie, door het ontwikkelen van talent om ‘Global Citizen’ te worden, zich meester te maken van de kunst om beslissingen te nemen en mensen te leiden.

Drie pijlers staan hierbij centraal:

1. Self-Awareness

dat leidt tot samenwerking met anderen

2. Global Perspective

dat leidt tot vindingrijkheid om gepaste oplossingen te zoeken voor problemen en vraagstukken

3. Societal Consciousness

dat leidt tot duurzaamheid in essentiële economische processen, een fundamentele waarde voor het bedrijfsleven

Het is de ambitie van AMS om niet de beste leiders vàn de wereld op te leiden, maar voor de wereld. Leiderschap, ondernemerschap en duurzaamheid staan hierbij centraal.

Accreditaties en rankings

Door de EQUIS-accreditatie van de Universiteit van Antwerpen - Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie, inclusief alle activiteiten van AMS, behoort AMS tot de top 1% van businessscholen wereldwijd die drievoudig geaccrediteerd zijn. (AACSB, AMBA en EQUIS), ofwel een zogenaamde "Triple Crown".

In de Financial Times Rankings staat onze EMBA voor de derde keer op nr° 1 in de Benelux en klimt naar nr° 50 in de wereld.

Onze masters scoren ook hoog in Eduniversal Rankings en QS World University Rankings.

Meer info over onze accreditaties en rankings in Financial Times, Eduniversal Rankings en QS

Organisatie

AMS team

Prof. dr. Steven De Haes is decaan. Een dynamisch, begeesterd team stelt alles in het werk om een topleerervaring te garanderen.

Wie is wie

Algemene Raad

Prof. dr. Herman Van Goethem, Rector van de Universiteit Antwerpen is voorzitter van de Algemene raad.

Wie maakt deel uit van de Algemene Raad

Raad van Bestuur

Jan Remeysen, CEO BASF Antwerpen is de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Wie zijn de leden van de Raad van Bestuur

International Advisory Board

Wie zijn de leden van deze raad

Campus De Boogkeers

Onze campus is gelegen in hartje Antwerpen, in een historisch pand genaamd "De Boogkeers". De Boogkeers werd grondig gerenoveerd en een nieuw gedeelte werd bijgebouwd. De open-huis-filosofie die typerend is voor AMS komt in dit nieuwe pand ten volle tot uiting.

Campus De Boogkeers staat voor een duurzaam, maatschappelijk verantwoord gebouw met respect voor de historische waarde.

De Boogkeers ligt aan het Mechelse plein en is vlot bereikbaar.

Meer info over De Boogkeers

Hoe onze campus bereiken?

Werken bij AMS

Antwerp Management School bouwt uiterst bewust aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om leiderschapstalent te ontwikkelen. We zijn regelmatig op zoek naar talent om ons hierin te versterken. Wil je meebouwen aan onze waarden?

Check onze vacatures

Een open sollicitatie doe je door je CV + Motivatiebrief te sturen via deze link.

Verantwoord managementonderwijs

AMS heeft zich in 2012 aangesloten bij PRME.

De Principles of Responsible Management Education (PRME) zijn geïnspireerd door internationaal geaccepteerde waarden zoals de waarden van United Nations Global Impact. PRME ijvert ervoor dat business scholen en universiteiten wereldwijd hun onderwijsaanbod aanpassen aan de complexe uitdagingen van de 21ste eeuw.

De voornaamste reden voor AMS om de PRME te onderschrijven is om in staat te zijn verregaande duurzaamheidswaarden door te voeren in onze strategie, onderzoek en onderwijs, conform onze missie en visie.

Zo geven we niet alleen het goede voorbeeld, het helpt ons ook om beter tegemoet te komen aan de huidige milieu-, maatschappelijke en overheidseisen voor het bedrijfsleven. We helpen zo onze klanten duurzaamheidsprincipes te implementeren in hun organisatie.

Lees meer over de principes van verantwoord managementonderwijs

Powered by Universiteit Antwerpen

De Universiteit Antwerpen (UAntwerpen) en met name de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie en Antwerp Management School zijn strategische partners.

De rector van de Universiteit Antwerpen is voorzitter van de algemene raad, in de raad van bestuur zetelen twee vertegenwoordigers van UAntwerpen en tal van professoren van UAntwerpen geven les aan AMS.

Beide instellingen vullen elkaar aan qua aanbod. Aan de universiteit kan je bachelor-, en masteropleidingen volgen en kan je doctoreren. Het aanbod van AMS richt zich op professionals en bedrijven en je kan bij AMS master na masterprogramma's volgen (zowel voor pas afgestudeerden als voor professionals).

Voor senior executives die relevante kennis en onderzoeksvaardigheden willen toepassen op actuele businessproblemen in hun industrie of werkplek, organiseren UAntwerpen en AMS samen een PhD programma voor executives.

Geschiedenis

Antwerp Management School is de autonome managementschool van de Universiteit Antwerpen met een rijke geschiedenis van meer dan 60 jaar. De school werd opgericht in 1959 als IPO (Instituut voor Postuniversitair Onderwijs) en groeide uit tot een internationale gerenommeerde business school.

Lees meer

AMS fonds

Antwerp Management School heeft, als uiting van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als business school, het AMS Fonds opgericht. Het AMS Fonds geeft minder begoede studenten of studenten uit minder kansrijke landen, de mogelijkheid een masterdiploma te halen.

Lees meer over het AMS fonds en hoe je een gift kan doen

#AMSpeople

Ontdek hoe onze studenten, collega's, faculty & alumni AMS beleven.