Icon info
NL
Research future of work
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek
Onderzoek
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek/human-impact
Inzetten op menselijke impact
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek/human-impact/toekomst-van-werk
Next generation work

Next generation work

Langer aan het werk blijven, robotisering, digitalisering, informatisering, veranderende eisen en normen van werknemers,… Het huidige arbeidsmodel is voortdurend in beweging. Dat zorgt voor grote uitdagingen voor organisaties, werknemers en de bredere samenleving.

Onder de noemer "De toekomst van werk" onderzoek we/geven we advies rond uitdagingen voor de arbeidsmarkt, arbeidsorganisatie, sociale dialoog, toekomst van jobs, duurzaam HRM en duurzame loopbanen. Samen met onze partners creëren we een duurzame visie op werk. We focussen daarbij op het belang van cocreatie en het rekening houden met de visie van alle stakeholders. Zowel het individu/de werknemer, het team, de organisatie en het bredere ecosysteem komen dan ook aan bod. Via state-of-the-art academisch en praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met diverse partners en stakeholders, komen we tot praktische aanbevelingen en oplossingen om de uitdagingen van de toekomstige arbeidsmarkt aan te gaan.

Schermafbeelding 2022 07 08 104426

Wij vierden '10 Jaar Duurzame Loopbanen'

De Leerstoel ‘Next generation work: Creating sustainable careers’ is een samenwerkingsverband tussen Antwerp Management School en SD Worx. Via onderzoek bij organisaties en medewerkers, bekijken we de dimensies van duurzaam loopbaanbeleid: een beleid dat echt bijdraagt tot organisatieresultaten én dat duurzame inzetbaarheid van medewerkers faciliteert.

Op 10 mei vierden we 10 jaar samenwerking met een interactief evenement. We deelden er onze belangrijkste inzichten en samen met (inter)nationale experten debatteerden we over hoe we de duurzame verbinding tussen talent en werk in een dynamische arbeidsmarkt de komende jaren kunnen versterken.

AMS 10jaar Leerstoel loopbaan Square1

Overkoepelende onderzoeksthema’s

Duurzame inzetbaarheid

Automatisering, digitalisering, globalisering,… verschillende trends in de VUCA (Volatile-Uncertain-Complex-Ambiguous) wereld zorgen ervoor dat jobs en de manier van werken veranderen. Dit maakt dat organisaties en medewerkers ook andere kennis en vaardigheden nodig hebben om mee te kunnen blijven in deze veranderende wereld. Duurzame inzetbaarheid en inclusie zijn dan ook meer dan ooit van belang, om de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen gaan.

Duurzame loopbanen

Loopbaanbeleid draait niet langer om het statisch matchen van medewerkers met jobs, maar eerder om een dynamische omgang met veranderingen, met aandacht voor werkbaarheid, inzetbaarheid, groei en verbinding op korte en lange termijn. Een succesvol en duurzaam loopbaanbeleid zorgt ervoor dat medewerker en organisatie elkaar wederzijds versterken. Bovendien moet er aandacht zijn voor het steeds meer flexibele en hybride karakter van loopbanen, met thema’s zoals loopbanen van freelancers, managen van “flexibel talent” en “co-sourcing”.

Binnen de leerstoel 'Next generation work: Creating sustainable careers’, voert AMS - in nauwe samenwerking met SDWorkx - uitgebreid onderzoek naar duurzame loopbanen.

Duurzaam HR

Duurzaam HR zoekt steeds naar een win-win voor de organisatie én voor de medewerker. Belangrijke thema’s binnen dit kader zijn o.a. werkbaar werk, Innovatieve Arbeidsorganisatie, duurzame sociale dialoog en flexibel werken.

Events

18 september, 2024

Alumni Golf Trophy

Join us for another exciting edition of the Alumni Golf Trophy at the stunning Ternesse Golf Club! Whether you're an avid golfer or a complete beginner, there's something for everyone. Participate in the 18-hole Golf Qualifying Tournament, join the Golf Initiation led by a qualified instructor, or simply enjoy the ...

Events narrow

Nieuws