Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Close
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty
Faculty
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty/remco-lenstra
Remco Lenstra

Remco Lenstra

Function Academic Director Business design & Innovation

Expertise

  • Design Thinking for Business
  • Service Design
  • Design Management

Programma's

Remco Lenstra behaalde zijn Master of Product Design in 2000 en werkte vervolgens 10 jaar in de meubelsector, onder meer als R&D Manager. Remco vervolgde zijn carrière bij Flanders Inshape als coördinator van het toenmalige onderzoeksprogramma.

Sinds 2016 is Flanders InShape geïntegreerd in Antwerp Management School en is Remco Academisch Directeur van Expertisecentrum Business Design & Innovatie. Dit zorgt voor nog meer mogelijkheden om het “evangelie van ontwerp” te verspreiden, in het onderwijs en individuele bedrijven door middel van bedrijfsspecifieke opleidingen en consultancy.

Momenteel is hij verantwoordelijk voor de collectieve kennisoverdracht. Hij geeft workshops, lezingen, is de drijvende kracht achter een aantal leernetwerken en adviseert bedrijven. Binnen Antwerp Management School is Remco verantwoordelijk voor het ontwikkelen en leveren van relevante content voor educatieve doeleinden.

Naast het feit dat hij een gedreven docent en spreker is, schreef hij verschillende white papers en tool books over innovatie en design. Het boek “Cecilia's Keuze, Ontwerpen met Meerwaarde op basis van gebruikersinzichten”, was een mijlpaal in Vlaanderen. Het was het eerste boek over de Human-centered design gepubliceerd in België, in 2010.