Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/inzichten
Inzichten
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/webinars/dit-is-business-design-thinking
Dit is Business Design Thinking
Terug naar overzicht
Business design thinking
Strategie & Innovatie

Dit is Business Design Thinking

In een snel evoluerende wereld moeten bedrijven blijven innoveren om te overleven. Van hun werknemers verwachten ze dan ook dat zij verandering omarmen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

In zowat elk managementboek over digitale of duurzame transformatie bots je in het hoofdstuk ‘how to’ op design thinking. Geen wonder, want design thinking is de ideale aanpak voor het ontwikkelen van innovatief vermogen, zowel op het niveau van individuele werknemers als van teams en organisaties.
Remco lenstra
door Remco Lenstra | 15 juni 2022
Business design thinking

Design Thinking

Design thinking is een krachtig probleemoplossend proces. Het vertrekt van inzicht in de onvervulde behoeften van de gebruiker of klant. Vanuit dit inzicht trek je al doende een heel innovatieproces op gang: van conceptontwikkeling en toegepaste creativiteit tot prototyping en experimenteren.

Pas je design thinking toe in het bedrijfsleven, dan verhoog je niet alleen het succespercentage van innovaties, maar stijgt meteen ook het innovatieve vermogen van zowel je werknemers als je organisatie.

Wil jij met jouw team de toekomst van je organisatie in handen nemen maar weet je nog niet exact hoe? Neem dan zeker deel aan deze onlinesessie en leer op een laagdrempelige manier:

  • wat design thinking is (via inspirerende cases);
  • hoe je innovatievermogen opbouwt;
  • hoe creatief zelfvertrouwen ontstaat.

Deel artikel

Over deze auteur

Related content

Boogkeers campus AMS management school