Icon info
NL
AMS Brandweer website
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/evenementen
Evenementen
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/evenementen/het-verhaal-van-een-organisatie-in-transitie-vijf-jaar-na-de-hervorming-van-de-brandweer
Het verhaal van een organisatie in transitie:…

Het verhaal van een organisatie in transitie

Leiderschap

26 01 21

Webinar 26 januari 13u00-14u15

Als 2020 één iets heeft duidelijk gemaakt, dan is het dat elke organisatie zichzelf moet kunnen en durven heruitvinden. Voor hulpverleningsorganisaties, die op het scherpst van de snee werken, geldt dat nog net iets meer. De brandweer zette daarom in 2015 een grote hervorming in gang.

Het boek ‘Brandweer in transitie’ kijkt met een open blik terug op dit proces. Je krijgt niet alleen inzicht in de uitdagingen en toekomstvisie van deze cruciale organisatie, het boek laat meteen ook zien hoe je transitie in de praktijk kan brengen. Topics zoals cultuur, leiderschap en HR komen aan bod in een verhelderende mix van wetenschappelijke inzichten en praktijkervaringen die je zo kan gebruiken in je eigen organisatie.

De editors van het boek zoomen tijdens het webinar in op de lessons learned. Daarna krijg je de kans om zelf vragen te stellen aan de brandweermanagers en onderzoekers van AMS.

Voor wie?

Voor leiders en medewerkers van organisaties die, net als de brandweer, voor belangrijke uitdagingen en veranderingen staan.

Programma:

13u00-13u30: toelichting boek door prof. Hugo Marynissen (AMS), Steven Van den Oord (onderzoeker AMS) en Bert Brugghemans (brandweercommandant BZA)

13u30-14u15: vragenronde aan de editors en de brandweermanagers die een bijdrage in het boek hebben geschreven

Inschrijven: schrijf je in hier

Deelname aan het webinar is gratis, maar je kan een vrijwillige bijdrage aan Oscare vzw*

Je kan het boek bij je inschrijving aankopen aan het voordeeltarief van 20 euro (incl. btw). Ook daarvan gaat een deel van de opbrengst naar Oscare vzw*.

**Oscare vzw is een nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens. De patiënt staat centraal bij nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens Oscare. Oscare doet er alles aan om hen de best mogelijke nazorg aan te bieden: laagdrempelig, betaalbaar en deskundig. Om dit te garanderen, kunnen we rekenen op diverse partners uit allerlei sectoren en voeren we een doorgedreven wetenschapsbeleid waarbij de ontwikkeling van nieuwe technieken voorop staat. Meer info vind je hierhttps://www.oscare.be/nl/steun...

Deel van de opbrengst naar Oscare vzw

Nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens.