Icon info
NL
HR Challenge 23 Nov 23
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/evenementen
Evenementen
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/evenementen/hr-challenge-toxisch-leiderschap-2
HR Challenge: Prestatiemanagement versus toxisch…

HR Challenge: Prestatiemanagement versus toxisch leiderschap: waar ligt de grens?

Human Resources

23 11 23

Kom naar de nieuwe editie van de HR Challenge op 23 november!

Zowat elke dag krijgen we te maken met nieuwsberichten over fysiek en psychisch grensoverschrijdend gedrag in sport en cultuur. En ook op het werk duiken meer en meer klachten op over toxisch leiderschap en toxische werkomgevingen.

In een sfeer van groeiende individualisering en flexibilisering, de vrees voor burn-out en de algemene en terechte zorg voor welzijn van medewerkers, vinden veel hr-managers en leidinggevenden het moeilijk om streng of veeleisend te zijn naar hun medewerkers toe. Mag je nog op prestaties wijzen? Mag je thuiswerk terugschroeven omwille van de klanten? Mag je ook al eens boos worden? Is dat net geen teken van betrokkenheid? En is de lat hoog leggen geen bewijs van ambitie? Met andere woorden: waar ligt de grens tussen toxisch en uitdagend leiderschap?

Op 23 november onderzoeken we tijdens een debat wat toxisch leiderschap precies is en tasten we de grenzen af tussen toxisch en uitdagend leiderschap.

Programma

Vooraleer we starten met de challenge krijg je, na een korte verduidelijking van het begrippenkader, enkele concrete cases voorgeschoteld die de basis vormen voor het debat. Deze cases komen telkens rechtstreeks uit de realiteit, gepresenteerd door sprekers uit de publieke en private sector.

18:00 Verwelkoming met hapje en drankje

18:30 HR Challenge

21:00 Netwerkreceptie

22:00 Einde

Sprekers

Sprekers HR Challenge 23/11/2023


Met onder andere: Prof. dr. Lou Van Beirendonck (Antwerp Management School), Prof. dr. Steven Poelmans (Antwerp Management School), Lesley Arens (Zigzag HR), Prof. dr. Peggy De Prins ((Antwerp Management School), Yves Huwart (ACMP - Militaire vakbond) en Piet Brys (Idewe).

Praktische informatie

Datum: 23 november, 2023

Timing: 18:00 - 22:00

Locatie: Antwerp Management School, Boogkeers 5, 2000 Antwerp

Prijs: € 55 (excl. btw) - AMS alumni: € 35 (excl. btw)

Heb je vragen? Contacteer Bruno via bruno.baert@ams.ac.be