Icon info
NL
OEP Webinars STL LP
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/evenementen
Evenementen
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/evenementen/kiezen-voor-gedeeld-leiderschap-of-toch-niet
Kiezen voor gedeeld leiderschap. Of toch niet?

Kiezen voor gedeeld leiderschap. Of toch niet?

Leiderschap

18 05 22

Twintig jaar geleden werd het baas boven baas-principe van de troon gestoten door gedeeld leiderschap. Gedeeld leiderschap betekent dat je als team en als werknemer de vrijheid krijgt om jouw leiderschapsrol op te nemen in functie van de klant en je eigen talenten, ambities en mogelijkheden. Leiderschap wordt dus niet langer verengd tot een hiërarchie. En dat heeft zo zijn voordelen: de organisatie kan sneller inspelen op veranderingen, teams worden performanter, als werknemer word je meer betrokken, enz.

Wil dit zeggen dat je als leider sowieso moet kiezen voor gedeeld leiderschap? Hoe bepaal je welk soort leiderschap jij wil claimen? Past dit binnen de noden van jouw organisatie? En vooral: hoe pak je een eventuele verandering aan?

Tijdens dit webinar ga je ook zelf aan de slag. Na afloop weet je:

  • wat gedeeld leiderschap wel en niet is;
  • of gedeeld leiderschap iets voor jouw organisatie is en waarom (niet);
  • hoe ver wil je gaan in gedeeld leiderschap;
  • wat de randvoorwaarden van gedeeld leiderschap zijn en hoe je hierop scoort.

Over de docent

Karen Wouters is verbonden aan Antwerp Management School als professor in leiderschap en programmadirecteur van de masterclass Start To Lead. Daarnaast is ze onderzoeker en begeleidt ze organisaties bij de nieuwe rol van leiders in een dynamische omgeving. Haar expertise ligt voornamelijk in leadership development, executive coaching, gedeeld leiderschap, leren uit praktijkervaringen en e-learning. Ze heeft artikels geschreven in deze vakgebieden, is coauteur van het boek Naar gedeeld leiderschap en presenteert haar onderzoeksresultaten op nationale en internationale conferenties.

Praktische informatie

Datum: 18 mei 2022, van 11:00 tot 12:30.

Deelname is gratis, registratie verplicht.