Icon info
NL
AMS zoom background 4for site
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/evenementen
Evenementen
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/evenementen/re-integratie-na-burn-out-3
Re-integratie na burn-out

Re-integratie na burn-out

27 01 23

België stevent af op een half miljoen langdurig zieken. Bij één op drie zijn mentale gezondheidsproblemen, waaronder burn-out, de oorzaak. Opvallend: de helft van de mensen die een burn-out hadden, is bang om te hervallen. Niet zonder reden, want één op vier van wie terug aan de slag gaat, heeft effectief een terugval. De directe en indirecte kosten aan de samenleving, de werkgever en het individu zijn dan ook hoog. Waar loopt het fout? En hoe kunnen werkgevers, HR-medewerkers en consultants dit beter aanpakken?

Het thema van dit webinar zoomt hierop in. Meer bepaald op de bevindingen uit de opleiding Re-Set: re-integratie na burn-out, welke een compleet stappenplan bevat om de werkhervatting op een duurzame manier aan te pakken. Zowel voor de terugkerende medewerker, alsook werkgever en leidinggevenden. De kennis ervan kan bovendien ook worden ingezet ter preventie van burn-out.

Tijdens dit webinar krijg je inzicht in :

  • de vier hefbomen voor een succesvolle re-integratie na burn-out;
  • de bijhorende evidence-based toolbox waarmee je de dialoog tussen werknemer en werkgever kan faciliteren;
  • de neutrale rol van een Re-Set facilitator (= re-integratiebegeleider) en ontdek je hoe deze rol verschilt ten opzichte van coaches;
  • enkele handige tips waar je meteen mee aan de slag kan en hoe de opleiding meerwaarde kan bieden.

Over de spreker

Eva Geluk is senior onderzoeker en projectleider aan de Antwerp Management School, waar ze onderzoeksprogramma’s ontwikkelt en leidt op het gebied van mentale gezondheid op de werkvloer met een speciale interesse in stressmanagement, langdurige stressgerelateerde ziekte (preventie en terugkeer naar het werk), betrokkenheid, bevlogenheid en veerkracht. Daarnaast is ze een erkende executive en stress- en burn-outcoach (International Coaching Federation).

Praktische informatie

Datum: vrijdag 13 januari, van 11:00 tot 12:00.Deelname is gratis, registratie verplicht.

Dit webinar sluit aan bij de gloednieuwe masterclass ‘Re-Set: re-integratie na burn-out’. Download de brochure voor meer informatie.