Icon info
NL
VIONA englisj
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/evenementen
Evenementen
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/evenementen/viona-webinar-impact-vlaams-klimaatadaptatieplan-op-de-arbeidsmarkt
VIONA-webinar: impact Vlaams Klimaatadaptatieplan…

Human Resources

11 06 24

Het Vlaams Klimaatadaptatieplan (VKAP) moet Vlaanderen verder voorbereiden op de effecten van de klimaatverandering op korte termijn (tegen 2030) en op langere termijn (tegen 2050) en belooft een diepgaande invloed te hebben op verschillende sectoren en de arbeidsmarkt in Vlaanderen. Maar wat betekent dit voor uw sector? Welke kansen brengt het met zich mee en welke uitdagingen liggen op de loer? En hoe kan u zich hier concreet op voorbereiden?

In het kader van het VIONA-onderzoeksprogramma werd een human capital roadmap voor het Vlaams Klimaatadaptatieplan onderzocht. In dit webinar stellen AMS-onderzoekers Engelina Chaillet, Kateryna Podkalenko en Kirsten Vanderplanken de bevindingen van hun onderzoek voor, opgedeeld in drie cruciale domeinen:

  • Werkgelegenheid: Ontdek hoe het VKAP kan leiden tot zowel jobcreatie als jobverlies, en welke strategieën er zijn om banen te behouden.
  • Competenties: Leer meer over de nieuwe vaardigheden die nodig zijn in het tijdperk van klimaatadaptatie en hoe een mismatch in vaardigheden aangepakt kan worden.
  • Arbeidskwaliteit: Verken de impact van klimaatverandering op de werkdruk en het mentale welzijn van werknemers en ontdek hoe bewustwording en actie cruciaal zijn.

Door middel van een verkenning van een human capital roadmap bieden we concrete inzichten en strategische richtlijnen voor een rechtvaardige en inclusieve arbeidsmarkt in het tijdperk van klimaatverandering.

Wat kan u verwachten?

  • 10 – 10.10 uur: Introductie door Lisa Popelier (Onderzoeker & evaluator, Departement Werk en Sociale Economie)
  • 10.10 – 11 uur: Toelichting onderzoek, met vraag en antwoord
  • 11 – 11.45 uur: Getuigenissen/cases uit de waterintensieve sector, de hulp- en nooddiensten en de lokale overheden, met vraag en antwoord
  • 11.45 – 12 uur: Blik naar de toekomst: wat nu?

Hoe kan u deelnemen?

Het webinar vindt online plaats via zoom. Schrijf u in voor 10 juni . Na inschrijving ontvangt u een agendaverzoek en link die u toegang geeft tot het webinar. Deelname aan het webinar is gratis.

Het webinar wordt opgenomen. De opname wordt nadien gedeeld op deze pagina.