Icon info
NL
AMS Banner Werk naar werk RAWIMAGE
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/evenementen
Evenementen
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/evenementen/webinar-werk-naar-werk-transities-in-perspectief
Webinar: werk-naar-werk transities in perspectief

Webinar: werk-naar-werk transities in perspectief

10 12 21

Webinar: werk-naar-werk transities in perspectief

Is ons huidige beleid voldoende toegespitst op het faciliteren van loopbaanmobiliteit? Op welke factoren kunnen we ingrijpen om een verschil te maken en hoe kunnen we loopbaanmobiliteit verder stimuleren? Welke voorbeelden zien we in het buitenland?

Schrijf je nu in voor onze webinar op 10 december en leer meer over de voornaamste conclusies van het onderzoek dat Antwerp Management School uitvoerde in opdracht van het Departement Werk & Sociale Economie.

De coronacrisis zette ons voor het blok: bedrijven en werknemers werden gedwongen om creatiever om te springen met loopbaanmobiliteit. Maar deze situatie gaf ons ook een schat aan informatie over werk-naar-werk transities. De Belgische arbeidsmarkt wordt echter nog altijd gekenmerkt door stabiliteit en inertie, terwijl dynamiek juist zuurstof geeft. Welke obstakels spelen hier een rol? In welke mate komen de bestaande overheidsmaatregelen hieraan tegemoet? Hoe kunnen we loopbaanmobiliteit ondersteunen vanuit het beleid?

Het antwoord op deze vragen kom je te weten in de webinar "Werk-naar-werk transities in perspectief".

Het volledige onderzoek "werk-naar-werk transities. Mobiliteit vanuit een institutioneel perspectief." door Sofie Jacobs, Sarah Desmet, Roosmarij Clercx, Eva Geluk en Ans De Vos in opdracht van Viona kan je hier lezen.

Daarnaast wordt er ook dieper ingegaan op voorbeelden in het buitenland die inspirerend kunnen zijn voor Vlaanderen, vanuit recent onderzoek door de Stichting Innovatie & Arbeid.


Programma

  • 10:00 Intro
  • 10:10 Bevindingen van het onderzoek "werk-naar-werk transities" in opdracht van Viona, het departement Werk en Sociale Economie, door Ans De Vos, Sofie Jacobs en Roosmarij Clercx
  • 10:40 Bevindingen van het onderzoek “Van werk naar werk, inspirerende voorbeelden uit Nederland en Zweden” door Claudia Vigna van Serv - Stichting Innovatie & Arbeid
  • 11:10 Toepassing uit de praktijk: Regionale mobiliteitsteams Nederland, door Karsten Bulling - UWV
  • 11:40 Q&A
  • 12:00 Einde


Praktische info

Datum: 10 december, van 10.00u tot 12:00u

Deelname is gratis. Je moet wel op voorhand registreren.


Heb je vragen?

Prof. Dr. Sofie Jacobs

Next Generation Work
E: sofie.jacobs@ams.ac.be
T: +32 3 265 47 44