Icon info
NL
Webinar HRM website
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/evenementen
Evenementen
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/evenementen/zes-hr-uitdagingen-en-hoe-je-deze-kan-tackelen
Zes HR-uitdagingen en hoe je deze kan tackelen

Zes HR-uitdagingen en hoe je deze kan tackelen

Human Resources

17 09 21

De tijd dat ‘graag met mensen werken’ voldoende was om voor een functie binnen Human Resources te kiezen, is voorbij. Van HR-managers wordt steeds meer verwacht dat ze de ‘business’ kennen en de strategie mee realiseren. Anderzijds zijn menselijkheid, werkbaar werk en welzijn vandaag dé topprioriteiten van HRM, niet in het minst voor het welzijn op zich, maar ook om aantrekkelijk te zijn op de krappe arbeidsmarkt.

Hoe combineer je als HR-professional de verwachtingen van medewerkers met die van de organisatie? Hoe evolueer je van een of/of-benadering naar een zinvolle en/en-integratie? Hoe kan je op de toekomst van HR anticiperen? Hoe werk je future-proof? Wat met employer branding? Flexibele loopbanen? Competenties en talent? Prestatiemanagement? De innovatie arbeidsorganisatie? En hoe begeleiden we veranderingen binnen de organisatie?

Tijdens deze inspiratiesessie:

• ontdek je de 6 uitdagingen waarop HRM vandaag én morgen strijd levert;

• laten we je kennismaken met enkele eenvoudige modellen die HRM in haar essentie samenvatten;

• voorzien we ruimte om in dialoog te gaan met enkele AMS experten;

• doe je nieuwe inzichten op waarmee je meteen aan de slag kan gaan.

Over de docenten

Prof. Dr. Lou Van Beirendonck is al meer dan twintig jaar verbonden aan Antwerp Management School. Sinds een aantal jaren is hij programmadirecteur van de masterclass in HRM en professor HRM in verschillende masters en masterclasses aan Antwerp Management School.

Prof. Dr. Ans De Vos is full professor aan Antwerp Management School en deeltijds hoogleraar aan Universiteit Antwerpen. Als houder van de SD Worx leerstoel ‘Next Generation Work: Creating Sustainable Careers’ is zij fulltime actief rond de thema’s loopbanen, inzetbaarheid en duurzaam loopbaanbeleid.

Prof. Dr. Peggy De Prins is professor aan Antwerp Management School en pioniert op het vlak van duurzame arbeidsrelaties en duurzaam HRM. Zij doceert en verricht onderzoek over deze thema’s en begeleidt ook organisaties en hun stakeholders op het terrein in hun streven naar (meer) constructief partnerschap en duurzaam HRM.

Lou Ans Peggy

Praktische informatie

Datum: vrijdag 17 september 2021, van 15:00 tot 16:30

Deelname is gratis. Je moet wel op voorhand registreren.