Your current webbrowser is outdated. Update your browser.
Een kern van voltijdse academici, in dienst van AMS of gedeeld met de Universiteit Antwerpen, vormt de ruggengraat van de AMS faculty gemeenschap. Aanvullend daarop heeft een grote groep academici uit andere universiteiten, lokaal en internationaal, en lesgevers met praktijkervaring in de bedrijfswereld een deeltijdse opdracht aan de school. Door hun specifieke expertise en hun professionele ervaring geven zij volledige, praktijkgericht en wetenschappelijk actuele managementinzichten. Samen bezorgen zij al onze deelnemers een leerervaring van topkwaliteit.
Als excellente managementschool willen wij koploper blijven op het vlak van bedrijfsinnovatie en -transformatie. Dankzij ons uitgebreide onderzoeksteam houden we de vinger aan de pols omtrent bedrijfswetenschappen, management en organisatie. Dit doen we zowel door nieuwe kennis te creëren via onderzoek als door samen met partners effectieve veranderingen te realiseren. Onze ambitie is dan ook duidelijk: “Opening minds to impact the world”. We doen dit vanuit drie kernwaarden: een globale mindset, maatschappelijk bewustzijn en kritische reflectie.
Risicofactoren op het werk, zoals stress en gebrek aan ondersteuning, verslechteren de mentale gezondheid. Leidinggevenden spelen een cruciale rol in preventie, maar stuiten op uitdagingen zoals stigma en gebrek aan kennis. Dit onderzoek verkent de ervaringen van leidinggevenden en medewerkers en biedt praktische inzichten om de mentale gezondheid op de werkplek te verbeteren.
Download onze whitepaper voor praktische inzichten om effectief bij te dragen aan een betere mentale gezondheid op de werkplek.
Een loopbaan lang leren: waar dit voor kenniswerkers als een tweede natuur wordt beschouwd, is dit voor blue collars minder evident. Althans, zo wordt vaak aangenomen. Maar is dit inderdaad zo? En zo ja, geldt dit dan enkel op vlak van vakmanschap, of is er ook een levenslang leerpad op vlak van soft skills mogelijk?
Minder dan 40% van de leidinggevenden heeft de juiste kennis om werkhervatting te begeleiden, terwijl bijna 90% van de werknemers hun rol hierin cruciaal vinden. Re-integratie na een burn-out is complex en vraagt betrokkenheid van beide partijen. Hoe gaat jouw organisatie hiermee om? Download de whitepaper voor meer inzichten.
Langzaam maar zeker is iedereen doordrongen van het belang van duurzaam ondernemen. Maar hoe begin je daar nu aan?
De whitepaper geeft een antwoord op volgende twee onderzoeksvragen:
In samenwerking met partners bpost, Mensura, B-Tonic (dochteronderneming van Baloise)
Paper nr. 7. Waardecreatie is het primaire doel van elke organisatie en is inherent aan duurzame ontwikkeling. In 2020 organiseerden ABIS - The Academy of Business in Society en Antwerp Management School samen de Value Creation Roundtable als een uitwisseling van kennis, competenties of ideeën over duurzame transformatie en positieve impact tussen belangrijke duurzaamheidsactoren.
In deze paper leer je meer over de verschillende concepten die gebruikt worden om waardecreatie te bewerkstelligen. (Engelstalig)
Deze whitepaper belicht het snijvlak tussen duurzaam leiderschap en HR en geeft belangrijke inzichten in duurzaam HRM en de toekomst van werk. De whitepaper is geschreven in het Engels.
In deze white paper bekijken we welke impact individuen zelf op hun loopbaan kunnen uitoefenen, of ze spijt hebben van bepaalde zaken in hun loopbaan en welke rol een plotselinge gebeurtenis kan hebben op loopbanen.
De white paper is onderdeel van de reeks ‘Loopbanen in perspectief'
In samenwerking met House of HR.
In deze white paper bekijken we loopbanen vanuit verschillende perspectieven op loopbaansucces en gaan we na welke loopbaandoelen de respondenten nastreven.
De SDG-Barometer 2022 is een vervolgonderzoek op de SDG-Barometer 2018 en 2020, met inzichten over de betrokkenheid van organisaties bij de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.