Icon info
NL
Https cdn evbuc com images 452987519 93249651087 1 original 20230223 145415
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/evenementen
Evenementen
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/evenementen/omgaan-met-weerstand-tegen-verandering-en-de-verandermanager
Webinar: Omgaan met weerstand tegen verandering……

Omgaan met weerstand tegen verandering… en de verandermanager

Strategie & Innovatie

17 05 23

Organisatieverandering roept vaak weerstand op. Als je niet tijdig ingrijpt, kan die weerstand tegen de verandering zelfs omslaan in weerstand tegen de veranderaar. Voor een verandermanager is het dan ook cruciaal om de signalen snel op te pikken: Waar en waarom ontstaat emotionele weerstand? Hoe kan je deze detecteren, verminderen of zelfs vermijden? En hoe behoud je het vertrouwen van je medewerkers en teams?

Tijdens deze webinar maak je kennis met vijf bronnen van emotionele weerstand. Voor iedere bron krijg je tips en tricks waarmee je de angel uit de weerstand kan halen, geïllustreerd door verandercases uit de praktijk.

Na deze webinar heb je:

  • een beter begrip van de vijf bronnen van emotionele weerstand;
  • praktische handvatten om weerstand te verlagen en/of te voorkomen;
  • inzicht in hoe je als verandermanager het vertrouwen kan behouden.

Over de spreker

Prof. Ron Meyer is hoogleraar Strategisch Leiderschap bij Antwerp Management School, waar hij al 20 jaar doceert in bedrijfsopleidingen en het Executive MBA programma. Tevens werkt hij als consultant met vele organisaties aan strategieontwikkeling en transformatieprocessen, waardoor hij theorie en praktijk goed kan verbinden. Hij heeft enkele bestsellers geschreven over strategie (Strategy Synthesis) en leiderschap (Leadership Agility) en is een veel gevraagde spreker in binnen- en buitenland. Ron is Canadees, is getrouwd met een Oostenrijkse en woont in Nederland.

Kris Van Hoeymissen is een organisatieontwerper en technologiestrateeg met een focus op Supply Chain en Manufacturing. Hij beschikt over 20 jaar ervaring in verschillende internationale leiderschapsfuncties binnen operations en engineering bij o.a. Procter & Gamble, Kellogg en bluePROJECTS. In 2021 richtte Kris MORZOtof Consulting op: een verfrissend dienstverlener die opereert op de samenvloeiing van organisatie, technologie en creativiteit. Zijn persoonlijke missie bestaat eruit om mensen en organisaties boven hun eigen verwachtingen te laten uitstijgen door de sterke punten doelgericht verder te ontwikkelen. Kris werd meermaals erkend voor zijn vermogen om verandering te inspireren en om mensen en ideeën te verbinden.

Praktische informatie

Datum: woensdag 17 mei, van 11:00 tot 12:00

Deelname is gratis, registratie verplicht

Via dit webinar maak je kennis met de masterclass Change Management.