Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/changemanagement
Masterclass Change Management

Masterclass Change Management

Leer hoe je strategische organisatieprojecten & -transformaties succesvol kan leiden.

Taal

Nederlands

Eerste startdatum

23.10.2024

Duur

1 - 10 dagen
Prijs
€6.300

Locatie

Antwerpen, België

Taal

Nederlands

Eerste startdatum

23.10.2024

Duur

1 - 10 dagen
Prijs
€6.300

Locatie

Antwerpen, België
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/changemanagement
Masterclass Change Management

2 modules

in totaal 7 dagen

waarin we een geïntegreerd verhaal brengen, van macro- naar microniveau. Je kan je inschrijven voor het volledige programma of per module.

80 tools

voor directe impact

Je krijgt concrete, toepasbare tools aangereikt die je meteen kan inzetten doorheen de vier kernrollen van de verandermanager.

Strategisch

& praktisch

Onze docenten staan in de praktijk en begeleiden dagelijks organisaties. Ze vertrekken tijdens de lessen dan ook altijd vanuit de praktijk en onderbouwen dit met evidence-based kennis en handvatten.

Succesvol verandertrajecten leiden

Reorganisaties, integraties, digitale transformaties, herallocaties, innovaties, decentralisaties, internationalisaties, … Als manager of consultant sta je voortdurend voor de uitdaging om veranderingen te initiëren en (snel) succesvol te implementeren. Helaas leert de praktijk ons dat dit geen eenvoudige taak is. Het zijn allemaal ingrijpende processen die een doordachte aanpak vereisen én die tegelijkertijd bemoeilijkt worden door weerstand vanuit diverse hoeken, onvoldoende capaciteit, tijdsdruk, onduidelijkheden, enz.

Tijdens deze masterclass reiken we jou inzichten en tools aan om complexe veranderopdrachten tot een succesvol einde te brengen. Of je nu een interne manager bent of een externe consultant: je zal in staat zijn om veranderingsprocessen diepgaand te doorgronden.

Bovendien maak je kennis met maar liefst 80 tools die iedere verandermanager in de vingers moet hebben. Op deze manier zet je de theorie meteen om naar jouw praktijk.

Download de brochure

Change Management vanuit een A-Z aanpak

Deze opleiding bestaat uit twee modules. In de eerste module gaan we dieper in op het bepalen van een succesvolle veranderstrategie. Tijdens de tweede module focussen we op het begeleiden van de veranderdynamiek gedurende dit proces. Je kan je inschrijven voor het volledige programma of per module.

Module 1: Veranderaanpak en strategie bepalen

Vooraleer je begint met veranderen, moet je weten wat de verandering behelst. Hoe zit jouw organisatie nu in elkaar en wat gaat er allemaal wijzigen? Wat zijn de belangrijkste kenmerken van jouw organisatie en hoe gaan die eruitzien? Wat zal makkelijk veranderbaar zijn en wat niet? En uiteindelijk is de vraag of het veranderproject wel haalbaar is of moet worden bijgesteld.

Module 2: Veranderproces en implementatie leiden

Wat zijn de concrete veranderinterventies die je nodig hebt om vooruitgang te boeken? Wie moet welke rol opnemen in het veranderproces? Wat is jouw rol als verandermanager en hoe kan je alle betrokkenen doorheen het hele traject leiden?

Ontdek het programma
AMS Change Management 6 1

Waarom je voor AMS kiest

We geven je niet alleen de nodige theoretische kennis rond veranderprocessen mee, je gaat vooral zelf aan de slag. Dankzij deze kruisbestuiving tussen academische kennis en praktijk, neem je concrete inzichten, ideeën en plannen mee naar je eigen organisatie.

  • We brengen een geïntegreerd verhaal dat alle aspecten omvat die verband houden met verandering binnen een organisatie.
  • Geen one-size-fits-all methode (zoals Adkar, Scrum, Prosci…), maar een brede kennis die toepasbaar is in elke situatie, nu en in de toekomst. Je wordt opgeleid als iemand die een verandertraject kan (bege)leiden en gidsen, op een wendbare manier.
  • Door de brede en holistische aanpak en onderbouw kan je de verworven kennis toepassen in allerlei organisaties (start-ups, KMO’s, freelancers en grote corporates) en organisatievormen (zowel privé, publiek als non-profit).
  • Praktische vertaalslag is key. Onze docenten staan in de praktijk en begeleiden dagelijks organisaties. Ze vertrekken tijdens de lessen dan ook altijd vanuit de praktijk en onderbouwen dit met evidence-based kennis en handvatten.
Ontdek meer redenen om voor deze masterclass te kiezen

Getuigenissen van studenten Change Management

Dorothy, Stefanie, Ken, Steven en Bruno kozen voor de masterclass opleiding Change Management.

"Ik wandel hier buiten met een toolbox met allemaal technieken en methodieken die ik kan inzetten in de verschillende processen."

Bekijk en lees de getuigenissen
AMS Change Management 9 1

Start de registratieprocedure

Om de kwaliteit van deze masterclass te kunnen garanderen, laten wij slechts een beperkt aantal deelnemers toe. We raden je dan ook aan om zo snel mogelijk in te schrijven.

Eline maes

Een vraag over dit programma?

Function Learning & Development Advisor
Eline maes
Sluiten

Een vraag over dit programma?