Icon info
NL
Https cdn evbuc com images 462817429 93249651087 1 original 20230307 141552
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/evenementen
Evenementen
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/evenementen/voorbij-het-modewoord-efficiënt-en-participatief-organisatiedesign
Webinar: Voorbij het modewoord: efficiënt en…

Voorbij het modewoord: efficiënt en participatief organisatiedesign

31 05 23

Organisatiestructuren groeien vaak organisch: naargelang de noden worden nieuwe teams gevormd, extra managers aangesteld, processen uitgerold, enz. Dat gaat een tijdje goed totdat je merkt dat de puzzelstukken niet meer naadloos op elkaar aansluiten.

Ingrijpen in structuren zorgt voor heel wat koudwatervrees bij managers. Want hoe weet je welk model het beste past bij jouw bedrijf? Er zijn wel 1001 mogelijkheden en het regent modewoorden zoals squad, scrum, guild, agile of zelfsturende teams. Nochtans, met een gericht, efficiënt en participatief structuurontwerp tover je jouw organisatie om tot een sterke strategische speler.

Tijdens deze webinar gaat docent en organisatiesocioloog Seth Maenen in gesprek met ervaringsdeskundigen Toon Kalhöfer en Benny Corvers van Bureau Bouwtechniek. We zoomen in op:

  • het belang van organisatiestructuur voor strategie-uitvoering en samenwerking;
  • symptoomherkenning van een organisatie die nood heeft aan herstructurering;
  • evenwicht tussen mens en organisatie, strategie en structuur;
  • do’s-And-don’ts van organisatieredesign, gebaseerd op professionele ervaringen van gastsprekers.

Over de spreker

Seth Maenen is organisatiesocioloog (PhD), maar noemt zichzelf liever algemeen organisatiewetenschapper - naar het multidisciplinaire vakgebied, geïnspireerd op psychologie, economie en ingenieurswetenschappen. Tot 2021 leidde hij het expertisecentrum voor organisatieontwerp Workitects, een spin-off van de KU Leuven die vroeger bekend stond onder de naam Flanders Synergy. Seth begeleidde al meer dan 70 verandertrajecten in grote en kleine organisaties. Hij focust op de ontwikkeling van goed onderbouwde en (waar mogelijk) datagedreven interventies. In 2018 publiceerde hij het boek Van Babel tot ontwerp. Concepten en methoden voor organisatieontwikkeling en in 2023 komt zijn tweede boek over organisatieontwikkeling uit.

Praktische informatie

Datum: woensdag 31 mei, van 11:00 tot 12:00

Deelname is gratis, registratie verplicht

Via dit webinar maak je kennis met de masterclass Organisatieredesign met IAO.