Banner Leading Digital Transformation
Overzicht

Master in IT Governance & Assurance

Overzicht

IT is een cruciale factor geworden in de ondersteuning, duurzaamheid en groei van ondernemingen. Gezien deze diepgaande rol van IT, is een specifieke focus op enterprise governance van IT (EGIT) - als een integraal onderdeel van corporate governance - onmisbaar om waardecreatie uit investeringen in IT te garanderen.

Enterprise Governance van IT gaat veel verder dan de implementatie van een superieure IT-infrastructuur en gaat over het verankeren van processen, structuren en relationele mechanismen in de hele organisatie. Dit stelt besturen, maar ook zakelijke en IT-mensen in staat om hun verantwoordelijkheden uit te voeren ter ondersteuning van bedrijfs- en IT-afstemming en waardecreatie van de IT-investeringen.

Om aan de verwachtingen van belanghebbenden op dit kennisgebied te voldoen, hebben Antwerp Management School en Maastricht University School of Business & Economics een uniek partnerschap tot stand gebracht om een ​​ultramoderne Executive Master in IT Governance en Assurance te bieden.

Aan de hand van casestudies integreert deze parttime executive master theoretische vooruitgang en empirisch onderzoek met praktische toepassingen, waaronder een diepgaande discussie over het internationaal geaccepteerde COBIT 2019-framework. Dit framework kan worden gebruikt om het bedrijfsbeleid van IT-applicaties op te bouwen, te meten en te auditen.

Daarnaast zullen deelnemers een breed perspectief en de managementvaardigheden verwerven die nodig zijn om te leiden en te slagen in een dynamische en snel evoluerende digitale omgeving.

Deze internationaal erkende Master of Science (MSc) in IT Governance & Assurance, zal deelnemers ertoe aanzetten praktijk met wetenschap te confronteren. Een zeer interactief leertraject - ondersteund door een top faculty, gastdocenten, peer-to-peer leren, casestudies, individuele en groepsopdrachten - staat garant voor een gebalanceerde en unieke mix van discipline en praktijk.

Dit programma is de enige, dubbel geaccrediteerde Master of Science in IT Governance & Assurance in Europa

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma:

• Zal je je kennis omtrent algemeen management en IT-bestuur, IT Governance en IT Assurance verdiepen en verbreden;
  • Kan je IT-gerelateerde bedrijfswaardeopportuniteiten- en risico’s herkennen, beheren en er onderbouwd over communiceren;
  • Kan je managementbeslissingen voorbereiden en maken op gebied van governance, audit, controle en security van IT;
  • Kan je het internationale IT Governance en Assurance framework COBIT 2019 toepassen;
  • Zal je voorbereid zijn om professionele ISACA certificaten als CISA (Certified Information Security Auditor), CISM (Certified Information Security Manager), CGEIT (Certified in the Governance of Enterprise IT) en CRISC (Certified in Risk and Information Systems Control) te behalen.

Diploma

Het masterdiploma ‘Executive Master in IT Governance & Assurance’ is AACSB en NVAO geaccrediteerd. Alumni ontvangen een “Msc” (Master of Science) diploma van Antwerp Management School.

Daarnaast krijg je een certificaat voor de module Corporate Governance, Risk & Compliance van Maastricht University School of Business & Economics.

Doelgroep

Dit programma is ontworpen voor zowel de ervaren IT-professional als de ervaren business manager:

Business process owners, bedrijfsconsulenten, bedrijfsauditors, IT-auditors, CIOs, IT-managers, IT-kwaliteitsmanagers, information security managers, informatiemanagers, business/IT-relatie managers, portfolio, program en project managers

Deelnemers

Profiel van de deelnemers van afgelopen jaren

• Vrouwelijk: 20%
  • Mannelijk: 80%