Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty
Faculty
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty/steven-de-haes
Steven De Haes, PhD
Steven de haes phd

Steven De Haes, PhD

Function Decaan Antwerp Management School, academische directeur executive masters IT management, IT Governance and Assurance, Enterprise IT Architecture, IT Risk & Cyber Security Management

Functies

 • Decaan van Antwerp Management School
 • Academische directeur Executive Master in Enterprise IT Architecture
 • Academische directeur Executive Master of IT Governance and Assurance
 • Academische directeur Executive Master in IT Management
 • Academische directeur Executive Master I Risk and Cyber security Management

Expertise

 • Digital Strategies
 • IT Governance & Management
 • IT Strategy and Alignment
 • IT Value & Performance Management
 • IT Assurance & Audit
 • Information Risk & Security

Steven De Haes is de decaan van Antwerp Management School sinds oktober 2018. Daarnaast is hij professor Information Systems Management aan AMS & Universiteit Antwerpen – Faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen. Hij is actief betrokken bij het lesgeven en toegepast onderzoek in de domeinen van Digital Strategies, IT Governance & Management, IT Strategy & Alignment, IT Value & Performance Management, IT Assurance & Audit en Information Risk & Security.

Hij geeft les op niveau van bachelor, master, executive en PhD. Daarnaast is hij academisch directeur voor de Executive Master in IT Governance & Assurance, de Executive Master in Enterprise IT Architecture, de Executive Master in IT Management en de Master IT Risk and Cyber security.

Hij publiceerde in verschillende internationale peer-reviewed tijdschriften en toonaangevende conferenties. Hij is co-editor-in-chief van het internationaal tijdschrift over IT/Business Alignment and Governance (www.igi-global.com/ijitbag) en co-auteur/editor van diverse boeken, zoals “Enterprise Governance of IT: Achieving Strategic Alignment and Value” (Springer, eerste editie – 2009; tweede editie – 2015). Ook is hij academisch directeur van het het IT Alignment and Governance (ITAG) Research Institute.

In het verleden bekleedde hij de positie van onderzoeksdirecteur en decaan van de masterprogramma's op Antwerp Management School (2008-2012). Steven De Haes is ook spreker en gespreksleider voor academische en professionele conferenties en coacht organisaties in hun digitale strategieën, IT governance, alignment, value en audit/assurance inspanningen. Hij is betrokken bij de ontwikkeling van de internationale IT governance framework COBIT als onderzoeker en co-auteur.

Volg Steven op Twitter: @stevendehaes

Recente publicaties