Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-strategic-human-resource-management
Master in Strategic Human Resource Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-strategic-human-resource-management/waarom
Waarom

Master in Strategic Human Resource Management

De strategie van een organisatie verenigen met de individuele ambities van de werknemers is een eeuwenoud vraagstuk. Vandaag zijn er nochtans meer mogelijkheden dan ooit om een goed hr-beleid uit te stippelen, maar de multiculturele omgeving, technologische innovaties en groeiende aandacht voor duurzaamheid creëren ook steeds complexere uitdagingen. Op zoek naar een plek waar jouw passie voor business en people volledig tot zijn recht komt? In onze Master in Strategic Human Resource Management ontpop jij je tot een expert-bruggenbouwer.

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Human Resources Management - Strategic Human Resource Management

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Human Resources Management - Strategic Human Resource Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-strategic-human-resource-management
Master in Strategic Human Resource Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-strategic-human-resource-management/waarom
Waarom

Waarom

Waarom deze master?

De grenzen van een organisatie beperken zich al lang niet meer tot het bedrijfsterrein. Niet alleen in eigen land worden de teams en samenwerkingsverbanden alsmaar diverser, ondernemingen zoeken ook steeds vaker buitenlandse steun en opportuniteiten op. Hr-managers die de cultuur en wereldwijde doelstellingen van hun organisatie begrijpen, en in staat zijn om die in overeenstemming te brengen met andere (bedrijfs)culturen, hebben een groot voordeel in onze geglobaliseerde wereld. Bij AMS kweek jij de contextgevoeligheid om verschillende perspectieven te verenigen tot een harmonieus geheel, in elke niche van hr. Waar druk jij graag je stempel?

Na dit masterprogramma stap je buiten met een internationaal gerenommeerd diploma, een groot aanpassingsvermogen om multiculturele werkrelaties en -omgevingen te navigeren en een duidelijke visie van waar jouw hart ligt in hr.

Kiezen voor de Master in Strategic Human Resource Management is kiezen voor…

Bekroonde kwaliteit

Onze Master in Strategic HRM staat hoog genoteerd in de Eduniversal Ranking: In 2024 klimt dit programma naar N° 5 in Human Resource Management in West-Europa.

Waakzame vakkennis

Niemand die zo fan is van nieuwe trends als hr-professionals. Nochtans is het belangrijk om elke innovatie met een kritische blik te bekijken en af te wegen tegen klassieke hr-tools. Deze master maakt je alert voor nieuwe opportuniteiten en hun valkuilen, zodat jij steeds weloverwogen kan beslissen welke hr-aanpak de beste is voor jouw organisatie.

Verbondenheid

Op AMS sta je er niet alleen voor. Tijdens dit intense, uitdagende masterprogramma kan je steeds rekenen op de steun van de faculteit en je medestudenten. Daarnaast doen we er alles aan om jouw intrede in het werkveld zo gemakkelijk mogelijk te maken. Door de voortdurende contacten met alumni en doorwinterde hr-professionals in de vorm van gastcolleges en bedrijfsbezoeken, bouw jij een uitgebreid netwerk op, nog voor je je eerste professionele stappen hebt gezet.

Maatschappelijke gevoeligheid

De maatschappelijke bewegingen rond polarisatie, diversiteit, duurzaamheid en work-lifebalance spelen ook binnen de muren van de organisatie. Een goede hr-manager detecteert die bewegingen, observeert ze en weet er binnen de context van de organisatie een antwoord op te formuleren. De Master in Strategic HRM helpt je die radar ontwikkelen en empathisch omgaan met de nieuwe noden van je medewerkers.

Duurzaamheid troef

Een van de belangrijkste evoluties is de zoektocht naar duurzaamheid. De consument vraagt erom en bedrijven proberen er zo goed mogelijk aan te beantwoorden, wat ook gevolgen meebrengt voor hr. Ontdek hoe jij niet alleen people en profit met elkaar verenigt, maar ook met sustainability. Hoe help je organisaties op een duurzame manier groeien en een echte bijdrage leveren? Dat leer je hier.

Waarom Antwerp Management School?

Laten we het met de woorden van onze studenten zeggen: “Een opleiding bij AMS transformeert je niet alleen professioneel, maar ook als persoon.” Daar zijn we blij om want bij AMS is de persoonlijke ontwikkeling even belangrijk als de professionele. Soft skills zijn even belangrijk als hard skills. En praktijk is even belangrijk als theorie. En die evolutie maak je in een warme omgeving, gesteund op samenwerking en hulpvaardigheid, niet op competitie. Echte teamplayers zitten hier helemaal op hun plaats en zullen zich snel thuis voelen op onze sfeervolle campus in hartje Antwerpen. Met grote raampartijen, een gezellige tuin en moderne klaslokalen is het een echt pareltje onder de stadsscholen. Breng jij ons binnenkort een bezoekje?

Lanceer je carrière

Jouw jobzoektocht is van bij het begin van de master een centraal thema.

Ons career center geeft jouw tools en adviezen om jouw werkmogelijkheden en -dromen te bepalen, je netwerk op te bouwen en je sollicitatievaardigheden aan te scherpen.

  • Doorheen het jaar kan je deelnemen aan verschillende workshops rond sollicitatietechnieken.
  • We bezoeken en ontvangen verschillende bedrijven voor een gastlezing, wat helpt om je netwerk uit te breiden en het werkveld te leren kennen.
  • We organiseren 2 jobbeurzen waar je kennis kan maken met potentiële werkgevers.
  • We brengen je in contact met onze ervaren alumni (lokaal en wereldwijd), met enkele van de meest invloedrijke hr-communities en met onze persoonlijke carrièrecoaches.

Je bezoekt ook meerdere bedrijven in België. In het verleden hebben we succesvol samengewerkt met bedrijven als Accenture, BMW, Crossbridge, Deloitte, Desco, Dixon & Company, Hays, Hudson, Ikea, LeasePlan, Page, PwC, Top Employers Institute, UZA, ...

Antwerp, the heart of Europe

Antwerp is world famous for its port, fashion, diamond and much more. Antwerp is located in the heart of Europe, cities as Amsterdam, Paris, London are within a few hours' reach.

Antwerp is a vibrant, creative city for investors and entrepreneurs, always open for new ideas and concepts.

And... last but not least: Antwerp is a true student city. This city will stay in your heart forever!

Start de applicatieprocedure

Omdat we maar een beperkt aantal studenten toelaten, raden we je sterk aan om je zo snel mogelijk aan te melden.

Julie Hillewaert WEB

Een vraag over dit programma?

Function Program advisor full-time master's programs
Julie Hillewaert WEB
Sluiten

Een vraag over dit programma?