Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-strategic-human-resource-management
Strategic Human Resource Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-strategic-human-resource-management/waarom
Waarom

Strategic Human Resource Management

Probleemoplossende vaardigheden zijn essentieel voor een carrière in HRM. HR is meer dan alleen mensen aansturen. Ontdek hoe organisaties zich aanpassen aan het veranderende HR-landschap.

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar
Prijs
€18.500

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Human Resources Management - Strategic Human Resource Management

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar
Prijs
€18.500

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Human Resources Management - Strategic Human Resource Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-strategic-human-resource-management
Strategic Human Resource Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-strategic-human-resource-management/waarom
Waarom

Waarom

1. Uniek in België en top-ranked

Onze Master in Strategic HRM staat hoog genoteerd in de Eduniversal Ranking 2022: N° 7 in Human Resource Management in West-Europa. Dit programma begon in 1994-1995 als de Master in Personeelswetenschappen en is de 2e oudste opleiding van AMS (na de Master in Management). In 2015 vierden we ons 20-jarig bestaan en we zijn van plan om in 2025 ons 30-jarig bestaan te vieren.

Deze opleiding heeft ondertussen meer dan 600 alumni, werkzaam in België en in het buitenland.

2. Samenwerking met “Next Generation Work”

Als top managementschool die deze Master in Strategic HRM aanbiedt, willen we voorop blijven lopen in bedrijfsinnovatie en -transformatie. Dankzij ons uitgebreide "Enabling Human Impact" onderzoeksteam blijven we 'on top of' de bedrijfskunde, (strategisch HR) management en organisatie. Dat doen we zowel door nieuwe kennis te creëren via onderzoek als door samen met partners effectieve veranderingen tot stand te brengen.

Het Competence Centre 'Next Generation Work' (NGW) werd opgericht in 2012 om relevante en evidence-based kennis en inzichten te genereren om de uitdagingen van de toekomstige beroepsbevolking binnen de toekomstige arbeidsmarkt aan te gaan. Via state-of-the-art academisch en praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen de NGW-onderzoekers een unieke body of knowledge over actuele onderwerpen zoals duurzame loopbanen, duurzaam HRM, diversiteit en inclusie, employee voice & silence, lifelong learning & employability, happy, healthy & productive workforce, sociale innovatie, etc.

Het Next Generation Work-team is multidisciplinair: een samenwerking van professoren, postdoctorale onderzoekers en junior onderzoekers met een academische achtergrond in sociologie, arbeidspsychologie, socio-economische wetenschappen, communicatiewetenschappen, onderzoeksmethodologie en statistiek. De integratie van deze verschillende expertisedomeinen kan organisaties veelzijdige inzichten verschaffen om hun mensen en strategische HR-strategie te voeden. Door hun jarenlange samenwerking met partners als Johnson & Johnson en SDWorx weten ze hoe ze wetenschappelijke inzichten moeten vertalen in praktische interventies die een verschil maken in organisaties.

Het team zet ook sterk in op valorisatie van onderzoek. Er worden regelmatig blogs verspreid, opinieartikelen geschreven, en webinars en seminars georganiseerd. Onlangs vierden we 10 Years of Sustainable Careers. We presenteerden onze belangrijkste inzichten en gingen in gesprek met internationale thought leaders over hoe we de komende jaren de duurzame verbinding tussen talent en werk in een dynamische arbeidsmarkt kunnen versterken. Naast practitioner publications wordt het onderzoek van het team ook gepubliceerd in nationale en internationale peer-reviewed tijdschriften.

3. Internationaal programma & specifieke groepsdynamiek

Dit programma verwelkomt studenten van over de hele wereld, met verschillende achtergronden. Door de culturele diversiteit van onze studenten, leer je omgaan met de complexiteiten van internationale businesscommunicatie. Je versterkt zo je multiculturele compententies, een vaardigheid die toekomstige werknemers steeds belangrijker vinden.

Dit programma heeft een specifieke groepsdynamiek: de waarden die in de brede HR gemeenschap gedeeld worden, worden hier gestimuleerd vanaf de start van het programma: respect, teamgeest, flexibiliteit, creativiteit, verantwoordelijkheidszin, ...

4. Boost jouw carrière

Gedurende het hele academische jaar worden op AMS verschillende activiteiten georganiseerd door onze Career Management Services die je kunnen inspireren en helpen bij het maken van een goede carrièrebeslissing, zoals sollicitatietrainingen, jobbeurzen, netwerkevents en case evenings. Individuele en peer coaching wordt aangeboden om je te helpen je talenten, interesses en behoeften te verkennen, deze te relateren aan wat bedrijven aanbieden aan banen en carrièremogelijkheden, en je voor te bereiden op sollicitatiegesprekken en assessments.

Je bezoekt ook meerdere bedrijven in België. In het verleden hebben we succesvol samengewerkt met bedrijven als Accenture, BMW, Crossbridge, Deloitte, Desco, Dixon & Company, Hays, Hudson, Ikea, LeasePlan, Page, PwC, Top Employers Institute, UZA, ...

Download hier het career report van deze master

5. Antwerpen, het hart van Europa

Antwerpen is wereldbekend voor de haven, diamantsector, mode, en nog veel meer. Antwerpen is een echte studentenstad, een bruisende creatieve stad, altijd open voor nieuwe ideeën.

Start de applicatieprocedure

As we only accept a limited number of students, we strongly encourage you to apply as soon as possible.

Evapeeters

Een vraag over dit programma?

Function Business Lead Full-Time Masters
Evapeeters
Sluiten

Een vraag over dit programma?