Icon info
EN
AMS BENE Eventbrite
https://www.antwerpmanagementschool.be/en
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/en/events
Events
https://www.antwerpmanagementschool.be/en/events/kasplanning-in-onzekere-tijden
Kasplanning in onzekere tijden

Finance

31 08 20

Cash is king, and you are the queen

In turbulente tijden komen heel wat organisaties onder spanning te staan. Ze worden geconfronteerd met dalende verkoopcijfers, een oplopende schuldpositie en een slinkende kaspositie. Dit laatste vormt dan vaak een harde confrontatie met de realiteit: cash is king! Want zodra uw geldmiddelen geleidelijk aan opdrogen, dreigen er veel zaken in uw organisatie stil te vallen. Maar binnen een organisatie kan men echter relatief eenvoudig de vinger aan de pols houden wat de huidige en toekomstige kaspositie betreft.

Tijdens dit webinar gaan we dieper in op het belang van kasplanning en zal er op basis van een case en een tool uitgebreid geïllustreerd worden hoe je hier succesvol mee kunt omgaan in uw organisatie. Je zal meer inzicht krijgen in:

• Waarom kasplanning van strategische meerwaarde is;

• Welke factoren uw kaspositie het sterkst beïnvloeden;

• Hoe je jouw toekomstige kaspositie kan optimaliseren;

Naast de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met de tool, zal er uitgebreide mogelijkheid zijn om uw vragen voor te leggen aan de docent via de chatfunctie.

Het interpreteren en opstellen van een kasplanning is een onderdeel van de opleiding Bedrijfseconomie voor Niet-economen.

Over de docent

Vincent Molly, Phd, academisch directeur

Vincent Molly is professor Ondernemerschap en Familiebedrijven aan AMS en KU Leuven. Hij doceert al meer dan 15 jaar vakken rond boekhouden, financieel management, ondernemerschap en strategisch management. In het kader van onderzoek focust Vincent op thema’s zoals financiering en groei van ondernemingen, strategie, innovatie en bedrijfsoverdracht. Hij beschikt over een ruime expertise in de werking van zowel start-ups, KMO’s als grote organisaties.

Molly Vincent

Praktische informatie

Datum: 31 augustus, 2020, van 11:00 tot 12:30

Deelname is gratis, registratie verplicht.