Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-maritime-transport-management
Maritime Transport Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-maritime-transport-management/getuigenissen
Alumni

Maritime Transport Management

Ben jij gepassioneerd door alles wat met schepen en transport te maken heeft? Zet jezelf in het middelpunt van de maritieme logistiek met een gespecialiseerde masteropleiding, vlak bij een van de grootste havens van Europa en laat je onderdompelen in de wereldeconomie die daaraan vasthangt. Samen met je internationale medestudenten verken je de maritieme trends, strategieën en managementvaardigheden die jouw carrière een flinke boost zullen geven. Welkom in ons maritieme netwerk.

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Maritime and Air Transport Management

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Maritime and Air Transport Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-maritime-transport-management
Maritime Transport Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-maritime-transport-management/getuigenissen
Alumni

Alumni

Jouw toekomstperspectieven

Na de Master in Maritime Transport Management gaat er een enorme wereld voor je open van jobmogelijkheden en sectoren - al heb je natuurlijk een streepje voor in de scheepvaart. Onze alumni komen terecht in een waaier aan transport- en logistieke functies in België en wereldwijd, van managementrollen in privébedrijven of consultany tot beleidsfuncties bij overheden of havenfederaties, en gaan zelfs aan de slag als researchers.

Gemiddeld vinden de alumni van de Master in Maritime Transport binnen 3 maanden een job.

Benieuwd waar onze alumni werken?
Download hier het career report

Getuigenissen

Voordat Ishan Wagaskar besloot om in Vlaanderen te komen studeren, werkte hij voor meer dan 10 jaar op een olietanker. Hij bezocht de haven van Antwerpen meermaals voor zijn werk en was meteen gefascineerd. Om zijn droom te vervullen besloot hij om de Master in Maritime Transport Management te gaan volgen, een samenwerkingsprogramma tussen AMS en de Universiteit van Antwerpen. Nu, na zijn studies, werkt hij als Estimator bij EDR Antwerp Shipyard.

In deze video vertelt hij zijn verhaal:

“Dit was een ongelofelijk educatieve en internationale ervaring. Zet je schrap voor een geweldige reis!”

— Elspeth Hannaford, United States

"Waar kun je beter kennis opdoen van de maritieme industrie dan in Antwerpen?! De master bereidt je voor op een maritieme carrière direct na je afstuderen. Je krijgt les van gerenommeerde professoren die nauwe banden hebben met de industrie. De opleiding brengt theorie en praktijk perfect in balans door met excursies, gastcolleges door C-level mensen van maritieme multinationals en real-life business cases. Om je praktische kennis te vergroten, word je meegenomen op excursies naar de haven van Antwerpen-Brugge en de haven van Rotterdam, de twee grootste havens van Europa. Bij AMS maak je deel uit van een internationaal team van maritieme enthousiastelingen, wat de ervaring nog zaliger maakt. Voor een studie maritiem management in een prachtige, bruisende stad hoef je niet verder te kijken dan AMS!”

— Achille Sobry, België

"Ik heb genoten van alle verhelderende gesprekken met marktleiders over transport supply chain, strategisch management en duurzaamheid. Afgestudeerden van deze master beschikken over een innovatieve, oplossingsgerichte geest en zijn klaar voor een ondernemende toekomst."

— Jacqueline Hong, Korea

"Dit programma bood een fantastische kans om de kloof tussen industrie en de academische wereld te overbruggen. Er zijn heel wat mogelijkheden tot interactie met stakeholders uit de sector en om de best practices en uitdagingen te leren kennen in een snel bewegende markt. Tegelijkertijd zie je hoe deze de economische basisprincipes volgen of ervan afwijken. Ik vond dat het curriculum snel mee evolueerde met de marktomstandigheden, terwijl het sterk verankerd is in theoretische principes en bijzonder de nadruk legt op technologie en innovatie. Er is goed nagedacht over de uitwerking van de modules, wat studenten de kans geeft te kiezen tussen toepassing in hun toekomstige werkomgeving of nog dieper te gaan als academisch onderzoeker en bij te dragen tot de wetenschap, wat ik persoonlijk een fijn en uniek kenmerk van dit programma vond. Het studentenleven is beperkt, gezien de hoeveelheid leerstof die in zo'n korte tijd moet worden verwerkt, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de fantastische vriendschappen die je sluit, de groepsactiviteiten en het behulpzame docentenkorps. In een notendop: dit is een geweldige leerervaring met veel fun, vooral als je denkt dat er niets nieuws te leren is of dat het academische leven niet voldoende uitdaging biedt."

— Lixon Samuel, India

"Het C-MAT programma was een prachtige gelegenheid om te leren van ervaren professoren en om te interageren met de industrie. Het was een kans om meer te leren over twee boeiende industrieën vanuit een echt wereldperspectief. Ik heb mijn nieuwe kennis zelfs kunnen toepassen op mijn huidige baan. De stad Antwerpen was een geweldige plek om te studeren en te wonen en ik ben dankbaar voor de ervaring die ik heb opgedaan met het C-MAT programma. Ik zou het programma ten zeerste aanbevelen aan iedereen die uitkijkt naar een een uitdagende inspanning die de moeite waard is."

— Jody Kositsky, Canada

Alumnivereniging

Na je studie is het nog niet afgelopen. Als alumnus blijf je nog je hele leven genieten van de warme omgeving van Antwerp Management School. Van contact houden met je medestudenten tot up-to-date blijven met de trends in het managementlandschap en nieuwe contacten leggen, onze alumnivereniging organiseert tal van evenementen om je kennis aan te scherpen en je professionele netwerk te verbreden tot ver na je diploma. Vanaf jij je inschrijft voor een masterprogramma ben je voor eens en voor altijd deel van de AMS-familie.

Jouw exclusieve alumninetwerk

Dit masterprogramma kent een lange geschiedenis en verdient daarom wat extra zorg voor alle gemeenschappen die daarbinnen zijn opgebouwd. Naast de overkoepelende alumniwerking van AMS, geniet je als alumnus van deze master daarom nog van een kleinere, exclusieve vereniging die helemaal inzoomt op de transportwereld. Op 2 jaarlijkse events worden nieuwe inzichten uit de transportwereld gedeeld en krijg je de kans om bij te praten met jouw klasgenoten en andere deskundigen uit de geschiedenis van de master.

Stap binnen in het C-MAT-netwerk

#AMSpeople

Ontdek hoe onze huidige studenten AMS momenteel ervaren!

Start de applicatieprocedure

Omdat we maar een beperkt aantal studenten toelaten, raden we je sterk aan om je zo snel mogelijk aan te melden.

Julie Hillewaert WEB

Een vraag over dit programma?

Function Program advisor full-time master's programs
Julie Hillewaert WEB
Sluiten

Een vraag over dit programma?