Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-maritime-transport-management
Maritime Transport Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-maritime-transport-management/waarom
Waarom

Maritime Transport Management

Ben jij gepassioneerd door alles wat met schepen en transport te maken heeft? Zet jezelf in het middelpunt van de maritieme logistiek met een gespecialiseerde masteropleiding, vlak bij een van de grootste havens van Europa en laat je onderdompelen in de wereldeconomie die daaraan vasthangt. Samen met je internationale medestudenten verken je de maritieme trends, strategieën en managementvaardigheden die jouw carrière een flinke boost zullen geven. Welkom in ons maritieme netwerk.

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Maritime and Air Transport Management

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Maritime and Air Transport Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-maritime-transport-management
Maritime Transport Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-maritime-transport-management/waarom
Waarom

Waarom

Waarom deze master?

Binnen de supplychain is transport een vaak onderschat, maar erg waardevol en kwetsbaar onderdeel. Denk maar eens terug aan de Covidquarantaines die hele havens platlegden, met enorme verstoringen voor import en export tot gevolg. Kortom, geen gunstige economie zonder een goed beheerde transportketen. Het aantal schepen en havens stijgt nog elke dag, net als de waarde die de maritieme industrie creëert voor de wereldeconomie. Daarom snakt de sector naar specialisten die deze wereld door en door kennen en weten hoe ze daarbinnen doordachte beslissingen nemen die hun organisatie naar een hoger strategisch niveau tillen.

Studenten van de Master in Maritime Transport Management leren alle aspecten van de maritieme waardeketen te doorgronden. Zo ben jij als kersverse alumnus meteen inschakelbaar in de niche van jouw keuze. Sta jij nog elke dag versteld van de zee- en binnenvaart? Met de juiste managementskills creëer jij duurzame verandering in de sector waar jij zo gepassioneerd door bent.

Kiezen voor de Master in Maritime Transport Management is kiezen voor...

Een centrale positie in de industrie

Onze campus ligt op enkele minuten stappen van de tweede grootste haven van Europa. Zo ontdek je dagelijks hoe het havennetwerk, met al haar shipping lines, forwarding companies en brokers, beweegt. Onze centrale ligging als schakelpunt tussen andere belangrijke havens (zoals koploper Rotterdam) zorgt voor een nauw contact met de volledige wereldeconomie die vanop het water bediend wordt.

Begeleiding van sectorprofessionals

Jouw toekomstige docenten zijn stuk voor stuk ervaren professionals met een gekende naam in de maritieme sector. Een telefoontje naar een interessante gastspreker uit de praktijk is dus snel gefikst. Bovendien steunt de sector graag op onze expertise om onderzoeken uit te voeren en veelbelovende werkkrachten te sprokkelen uit ons jaarlijkse aanbod van nieuwe maritieme transportmanagers.

Een pure internationale insteek

“Vanuit het klaslokaal gaat de wereld open.” Zo beschrijven onze alumni hun ervaring van de master en de AMS-campus als geheel. Geen enkele sector wordt zo gekenmerkt door een internationale blik als die van transport. Daar hechten we van in het prilste begin van de opleiding belang aan, zodat jij voorbereid bent op de multiculturele omgeving waar je in terecht zal komen. Onze horizon is de hele wereld.

Ondersteuning van C-MAT, het officiële kenniscentrum van de Universiteit Antwerpen

De Master in Maritime Transport Management werd in 1996 opgericht door de Universiteit van Antwerpen en werd daar door de jaren heen verder geoptimaliseerd. In 2020 werd ze als advanced master ondergebracht bij partnerschool AMS, maar de steun van het overkoepelende expertisecentrum C-MAT bleef. Zo genieten onze studenten van de knowhow van 2 prestigieuze onderwijsinstellingen.

Waarom Antwerp Management School?

Laten we het met de woorden van onze studenten zeggen: “Een opleiding bij AMS transformeert je niet alleen professioneel, maar ook als persoon.” Daar zijn we blij om want bij AMS is de persoonlijke ontwikkeling even belangrijk als de professionele. Soft skills zijn even belangrijk als hard skills. En praktijk is even belangrijk als theorie. En die evolutie maak je in een warme omgeving, gesteund op samenwerking en hulpvaardigheid, niet op competitie. Echte teamplayers zitten hier helemaal op hun plaats en zullen zich snel thuis voelen op onze sfeervolle campus in hartje Antwerpen. Met grote raampartijen, een gezellige tuin en moderne klaslokalen is het een echt pareltje onder de stadsscholen. Breng jij ons binnenkort een bezoekje?

Start de applicatieprocedure

Omdat we maar een beperkt aantal studenten toelaten, raden we je sterk aan om je zo snel mogelijk aan te melden.

Julie Hillewaert WEB

Een vraag over dit programma?

Function Program advisor full-time master's programs
Julie Hillewaert WEB
Sluiten

Een vraag over dit programma?