Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-sustainable-innovation-entrepreneurship
Master in Sustainable Innovation & Entrepreneurship
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-sustainable-innovation-entrepreneurship/programma
Programma
Master in Management

Sustainable Innovation & Entrepreneurship

‘Business as usual’ is voorbij: onze wereld van vandaag snakt naar duurzame verandering, voor de planeet en iedereen die er woont. Ondernemers, bedrijven en start-ups worden verwacht om deel uit te maken van de oplossing en de wereld heeft doelgerichte leiders nodig om deze zakelijke revolutie te leiden. Door te kiezen voor een toekomst in duurzaam ondernemen investeer je niet alleen in je carrière, maar ook in het welzijn van onze wereld. Want "where sustainability and profitability go hand in hand, change will follow."

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Management - Innovation & Entrepreneurship

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Management - Innovation & Entrepreneurship
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-sustainable-innovation-entrepreneurship
Master in Sustainable Innovation & Entrepreneurship
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-sustainable-innovation-entrepreneurship/programma
Programma

Programma

Core Curriculum

Module 1: Inspire

Leer problemen identificeren en verken de mogelijkheden om die aan te pakken als ondernemer.

Leading Sustainable Transformation

De uitdagingen van onze wereld strekken verder dan de klimaatcrisis en de duurzaamheidsdoelstelling is ondertussen voor elk bedrijf een must. Door welk thema ben jij gepassioneerd? Met de inzichten van een klein leger aan gastsprekers leer jij je creativiteit inzetten om het voortouw te nemen om die uitdagingen aan te pakken. Zo zet jij engagement naadloos om in actie.

Technologies of Tomorrow & Ethics

In de zoektocht naar duurzaamheid kan technologie een belangrijke rol spelen als drijvende kracht van innovatie. In een samenwerking met IMEC ID Lab krijg je een overzicht van de belangrijkste technologische trends, ga je op zoek naar antwoorden op de ethische vragen die ze met zich meebrengen én ontdek je hoe je jouw initiatieven het best beschermt. Klaar om jouw ideeën een technologische boost te geven?

Module 2: Act

Kies het idee waar je op wil inzoomen en werk het verder uit tot een tastbaar initiatief.

Design Thinking

Ideeën om te verduurzamen genoeg! Maar hoe begin je eraan? Eigenlijk begint alles met een nauwgezet onderzoek en definitie van de probleemruimte. Pas met een goed begrip van dat vraagstuk kan je het beginnen oplossen. De juiste design-thinkingmethodieken ondersteunen je in dit proces en gidsen je naar de geschikte oplossing. Voor de verdere verdieping trekken we op studiereis naar Milaan.

Impact Strategies & Business Modeling

In de eerste levensjaren van een onderneming kom je voor heel wat keuzes te staan die een aanzienlijke impact kunnen hebben op de lange termijn. Als leider van een start-up of bedrijfsvernieuwer is het dus cruciaal om meteen de juiste strategische beslissingen te maken. Met een diep inzicht in de langetermijneffecten van strategie ga jij resoluut voor een proactieve, keuzegerichte benadering, voor de beste groeikansen.

Corporate Innovation & Consultancy

Innoveren in een bedrijfscontext brengt unieke uitdagingen met zich mee. Door die wereld uitgebreid te verkennen, leidt jij duurzame transformaties in je eigen organisatie of in verschillende bedrijven als innovatieconsultant.

Financial Planning & Raising Capital

Deze cursus neemt je mee in de wereld van financiën. Voor elke duurzaamheidsinvestering heb je namelijk kapitaal nodig, maar met een solide financieel plan zet je alvast een grote stap vooruit. Je leert jouw financieringstekort bepalen, geschikte financieringsmogelijkheden herkennen en kapitaal aantrekken. Zo krijgt elk duurzaamheidsplan een stevige basis.

Module 3: Grow

Ontwikkel en verfijn je oplossing tot een schaalbaar en werkbaar product.

Digital Marketing & storytelling

Met een beperkt marketingbudget toch een impact maken? Dat kan! Met slimme marketingtechnieken zet jij een sterk verhaal neer, online en offline… Al geven we graag wat extra aandacht aan de digitale wereld, want marketingkanalen zijn tegenwoordig sterk met elkaar verweven in omnichannelstrategieën. Bovendien weet technologie ook traditionele kanalen te verbeteren en creëert digitale marketing een sterk groeipotentieel voor allerlei organisaties.

Global Scaling

Zodra je merkt dat je gekozen oplossing succes heeft, staat het volgende vraagstuk klaar: Hoe kan je er zo veel mogelijk impact mee creëren op lange termijn? Het schaalproces is een uitdaging, maar met de juiste fundamenten weet jij steeds waar te beginnen. Om je verder te inspireren reizen we naar Berlijn , waar je helemaal ondergedompeld wordt in circulaire ecosystemen van ondernemers, om ideeën op te doen en je netwerk uit te breiden.

Master Project

Als kers op de taart werk je een in-company venturebuilding-project uit of richt je je eigen start-up op. 8 maanden lang zet je alle theorie meteen in de praktijk door je zakelijke ideeën te vertalen naar echte businesscases. Het masterproject is niet alleen een bekroning van je opleiding, maar ook een onderbouwd plan - gebaseerd op marktonderzoek, een gezond financieel plan en een ambitieuze marktstrategie - waarmee jij de wereld verder kan veroveren.

Noot: Dit curriculum is onder voorbehoud van wijzigingen.

Corporate Sustainability Sprint (Milaan)

Welkom bij POLI.design, ’s werelds beste school op gebied van strategisch design thinking. Samen met de studenten daar zet je 3 weken lang je kritisch en probleemoplossend denkvermogen in om een internationaal bedrijf een innovatieve en duurzame boost te geven. We ronden het project af in onze thuisbasis in Antwerpen en klinken op een geslaagd project en nieuwe vriendschappen.


Global Scaling Trip (Berlijn)

Duurzaam ondernemen doe je niet alleen. Voor een geslaagde werking maak je deel uit van een circulair ecosysteem van ondernemers die je elk op hun beurt bijstaan in je doelstelling. In Berlijn zijn dergelijke ecosystemen al langer een vaste waarde: op onze studiereis naar de Duitse hoofdstad leer je groeimogelijkheden identificeren, het DNA van circulaire ecosystemen te doorgronden en hoe je er binnenstapt.

Electives

Naast het standaardcurriculum heb je ook de mogelijkheid om je studie te verrijken met keuzevakken, in de vorm van een intensieve lesweek, volledig in het teken van een onderwerp dat voor jou relevant en interessant is. We zorgen steeds voor een uitgebreide keuze tussen onderwerpen uit het huidige geopolitieke klimaat, relevant wereldnieuws en toekomstbestendige inzichten.

Om je een idee te geven, vind je hier een lijst van keuzevakken uit vorige jaren.

 • Digital Transformation
 • Designing Business Models for Future Growth
 • Geopolitical Challenges
 • Emerging Asian Markets
 • International Healthcare Management
 • Organizing for the Digital Future

Global Leadership

Jouw persoonlijke ontwikkeling is net zo belangrijk als de technische kennis die je dit jaar zal opdoen. Daarom daagt deze module je uit om jezelf beter te leren kennen: hoe zit jij in elkaar? Hoe werk je samen met anderen? Welke carrièredoelen streef je na? Dit waardevolle bewustzijn en de soft skills die daarbij horen versterken je als persoon om de volgende professionele stap te zetten én brengen je op een goed blaadje bij recruiters

Leerdoelen

Na deze opleiding:

 • …kan je doelstellingen van duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid omzetten in zakelijke kansen en levensvatbare bedrijven.
 • …beschik je over een waaier aan methoden om markt- en technologiekansen te evalueren.
 • …weet jij hoe je je opties identificeert en evalueert om complexe problemen op te lossen tijdens verschillende stadia van het ondernemersproces.
 • …sta jij sterk in je schoenen om impactvolle groeimogelijkheden te verkennen in verschillende internationale innovatieve ecosystemen.
 • …zijn je professionele pitching- en communicatievaardigheden aangescherpt en verkoop je vlot jouw innovatieve ideeën aan verschillende belanghebbenden.
 • …ben je een effectieve teamspeler die verschillende visies kan samenbrengen in een gezamenlijk plan.
 • …beschik je over een rugzak vol effectieve ondernemers- en leiderschapsvaardigheden.
 • …herken je de volatiliteit van het ondernemersproces en weet je hoe ermee om te gaan.

Faculty

Robin De Cock, PhD

Academische directeur Master in Innovation and Entrepreneurship, onderzoeker "Innovating Strategies & Operating Models"

Axel Funhoff

Docent bij AMS

Régis Lemmens, PhD

Professor sales and marketing

Pol Vanaerde

Docent bij AMS

Elise Meijer, PhD

Managing Director Innovation & Entrepreneurship Labs

Andries Reymer

Business Innovation Coach

Ans De Vos, PhD

Houder van de SD Worx Leerstoel Next Generation Work: Creating Sustainable Careers, associate dean of education, academische directeur Global Leadership Skills full-time masterprogramma's

Wayne Visser, PhD

Houder van de leerstoel Duurzame Transformatie, ondersteund door BASF, Haven van Antwerpen en Randstad, professor integrated value

Remco Lenstra

Programmadirecteur Masterclass Business Design Thinking

Sven De Vocht

Directeur Entrepreneurship & Services van KvK Antwerpen – Waasland

Steve Seuntjes

Coach bij AMS & Investment Manager bij PHS Capital

138 2 min
Julie Hillewaert WEB

Een vraag over dit programma?

Function Program advisor full-time master's programs
Julie Hillewaert WEB
Sluiten

Een vraag over dit programma?