Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-sustainable-innovation-entrepreneurship
Master in Sustainable Innovation & Entrepreneurship
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-sustainable-innovation-entrepreneurship/programma
Programma

Master in Sustainable Innovation & Entrepreneurship

"Where sustainability and profitability go hand in hand, change will follow." Er is een duidelijke roep om verandering in de wereld van vandaag, waardoor het onmogelijk is om ‘business as usual’ voort te zetten. Daarom is het niet meer dan normaal om deel uit te maken van de oplossing, als bedrijf of startup. De wereld heeft doelgerichte leiders nodig die deze zakelijke revolutie kunnen leiden. Door te kiezen voor een toekomst in duurzaam ondernemen investeer je niet alleen in het welzijn van onze planeet, maar ook in je carrière.

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Management - Innovation & Entrepreneurship

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Management - Innovation & Entrepreneurship
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-sustainable-innovation-entrepreneurship
Master in Sustainable Innovation & Entrepreneurship
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-sustainable-innovation-entrepreneurship/programma
Programma

Programma

1. Curriculum

Persoonlijk ontwikkelingstraject: Global Leadership

Module I: INSPIRE

Leading sustainable transformation

In deze cursus zullen verschillende gastsprekers je geest openen voor de echte duurzaamheidsuitdagingen in deze wereld. Prof. Jamie Anderson leert je de basisprincipes van creativiteit en vertelt hoe je het voortouw kunt nemen om deze uitdagingen aan te pakken in lijn met je eigen waarden en passies. Duurzaamheidsexpert prof. Jan Beyne en zijn team laten u zien dat duurzaamheid voor elk bedrijf een noodzaak is. De echte uitdaging is weten hoe je van engagement naar actie kunt overgaan, om succesvol door de complexiteit van een duurzaamheidstransformatie te kunnen navigeren.

Technologies of Tomorrow & ethics

Technologieën van morgen geven je een basiskennis van de belangrijkste technologische trends als onderdeel van een unieke samenwerking met IMEC ID lab – een van de beste technologieonderzoekscentra ter wereld. Technologieën zoals Blockchain, kunstmatige intelligentie en 5G zullen worden besproken en op uw zaak worden toegepast, terwijl ook de ethische vragen eromheen worden behandeld. Daarnaast wordt in deze cursus ook gekeken hoe u uw ideeën en oplossingen kunt beschermen.

Design Thinking

Deel I: Probleemruimten identificeren en onderzoeken (3 ECTS)

Zodra u verschillende interessante mogelijkheden heeft opgemerkt, moet u leren hoe u het probleem op de juiste manier kunt onderzoeken en definiëren en de juiste probleemoplossing kunt vinden. De Design Thinking-methodieken ondersteunen je in dit proces.


Deel II: Corporate Sustainability-sprint (6 ECTS)
De Corporate Sustainability sprint is een sprint van drie weken om innovatieve en duurzame bedrijfsconcepten voor een corporate onderneming te bedenken. Je kunt je ontwerpdenkmethoden opnieuw toepassen en in Milaan samenwerken met ontwerpstudenten van Poli.Design (Politechnico di Milano).

Module II: ACT

Impact Strategies & Business Modeling

Deze cursus is gestructureerd om een diep inzicht te geven in de belangrijkste strategische keuzes waarmee start-ups en bedrijfsvernieuwers worden geconfronteerd. Het maakt opkomende start-ups en bedrijfsvernieuwers bewust van de belangrijkste strategische keuzes in het begin van de levensduur van een onderneming die een substantiële impact kunnen hebben op de toekomstige ontwikkeling en groei van de onderneming. In plaats van te reageren op en te strijden tegen krachten die vernieuwers niet kunnen beheersen, zullen de deelnemers leren het heft in eigen handen te nemen door een proactieve, keuzegerichte benadering te volgen, die instrumenteel is voor het ontwikkelen van een superieure ondernemersstrategie.

Corporate Innovation & Consultancy

Deze cursus leidt je op om een innovatieleider te worden in een bedrijf of een innovatieconsultant. Het zal focussen
over de specifieke context van bedrijven en hun uitdagingen op het gebied van innovatie.

Financial Planning & Raising Capital

Deze cursus leert je een sterk en solide financieel plan te maken dat het financieringsgat bepaalt. Het opent uw ogen voor financieringsmogelijkheden en ondersteunt u bij het aantrekken van kapitaal voor duurzame oplossingen.

Module III: GROW

Digital Marketing & storytelling

Deze cursus behandelt alle vormen van marketing - of het nu offline is (bijv. reclame op billboards, krantenadvertenties) of online (bijv. adverteren met trefwoorden, sociale handel). Toch legt de cursus een sterke focus op digitale marketing omdat (i) marketingkanalen met elkaar verweven zijn in omnichannelstrategieën, (ii) digitale marketing een sterk groeipotentieel biedt en (iii) traditionele kanalen worden verbeterd door digitale technologie (bijv. reclamebord). Daarnaast geeft deze cursus je inzicht in hoe je met een zeer beperkt marketingbudget een sterk verhaal neerzet en impact maakt.

Global Scaling

Zodra er een probleem-oplossingscombinatie is gecreëerd, willen ondernemers mogelijk impact op grotere schaal creëren. Het schaalproces is een uitdaging. We behandelen de fundamenten van schaalvergroting en kijken naar groeimogelijkheden voor impact op de lange termijn. Je reist ook naar Berlijn om je te verdiepen in het inspirerende duurzame ondernemersecosysteem. Het doel van de reis is om groeimogelijkheden te identificeren, het DNA van het circulaire ecosysteem te begrijpen en te leren hoe je dit landschap kunt betreden.

Master Project

Je werkt gedurende acht maanden aan een in-company project (een venturebuilding project) of aan je eigen start-up. Wat je ook kiest, je brengt de theorie direct in de praktijk. Gedurende deze acht maanden onderzoek je en daag je het potentieel van zakelijke ideeën uit door ze om te zetten in echte business cases, inclusief marktonderzoek, een bedrijfsmodel dat aansluit bij de productmarkt, een gezond financieel plan en een ambitieuze go-to-market-strategie.

2. Corporate Sustainability Sprint (Milan)

In POLI.design (Consorzio del Politecnico di Milano), ’s werelds beste school op gebied van Design Thinking, leer je een week lang technieken die je onmiddellijk in de praktijk omzet. Gedurende 3 weken werk je aan een designgerelateerde opdracht voor een internationaal bedrijf, de zogenaamde “innovation sprint”.

Studenten hebben tijdens dit project al aan innovatie-uitdagingen gewerkt van Air France, Unicef, Barco, Ecover, Samsonite en vele anderen.


3. Global Scaling Trip (Berlin)

Aan het einde van het programma, als onderdeel van de Global scaling-cursus, reis je naar Berlijn om een duik te nemen in het inspirerende duurzame ondernemersecosysteem.

Het doel van de reis is om groeimogelijkheden te identificeren, het DNA van het circulaire ecosysteem te begrijpen en te leren hoe je dit landschap kunt betreden.

4. Electives

Naast je reguliere curriculum krijg je ook de kans om je studie te verrijken met keuzevakken. Alle masterprogramma's bieden 1 volledige week aan keuzevakken; een week gewijd aan een intensief relevant onderwerp dat de status quo uitdaagt en je buiten je comfortzone brengt. Het idee is om onderwerpen aan te bieden die buiten het kerncurriculum vallen en gebaseerd zijn op de huidige geopolitieke situatie, relevante wereldnieuws en toekomstige inzichten. Ze richten zich op zaken die je studie ten goede zullen komen en verbeterde leermogelijkheden bieden.

Om je een idee te geven, eerdere keuzevakonderwerpen hebben onder andere behandeld:

→ Digitale Transformatie

→ Ontwerpen van Bedrijfsmodellen voor Toekomstige Groei

→ Geopolitieke Uitdagingen

→ Opkomende Aziatische Markten

→ Internationaal Gezondheidsbeheer

→ Organisatie voor de Digitale Toekomst

5. Global Leadership

Bij AMS kijken we verder dan de overdracht van puur technische kennis. Zoals expliciet gesteld in onze missie willen we ook jouw persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Met onze Global Leadership module dagen we je uit en coachen we je om beter bewust te zijn van wie je bent, hoe je samenwerkt met anderen en wat voor soort carrière je wilt nastreven. Hierbij bouwen we verder op drie missiepijlers van Antwerp Management School:

 • Self-Awareness: leidt tot samenwerking met anderen
 • Global Perspective: leidt tot vindingrijkheid om gepaste oplossingen te zoeken voor problemen en vraagstukken
 • Societal Consciousness: leidt tot duurzaamheid in essentiële economische processen, een fundamentele waarde voor het bedrijfsleven

Tijdens deze reis gebruiken we verschillende methoden en oefeningen: feedbacksessies met peers, mock interviews, individuele en groepscoachinggesprekken, reflectiemomenten, zelfanalyse. Dit alles zal je als persoon versterken en je helpen om met vertrouwen de volgende stap in je carrière te zetten.

Het ontwikkelen van Global Leadership is meer dan een ‘nice to have’. Het is een basisvereiste voor een succesvolle carrière en recruiters nemen dit bij sollicitaties mee in hun beoordeling. Werkgevers van vandaag zijn bij het selecteren van pas afgestudeerden op zoek naar profielen met een indrukwekkend aantal soft skills. Die soft skills zijn onder meer: zelfbewustzijn, het vermogen om samen te werken met anderen, leiderschapskwaliteiten, het vermogen om zich aan nieuwe situaties aan te passen, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, openheid en respect voor verschillende perspectieven, multicultureel bewustzijn en lange termijn- en systeemdenken. Deze module zal je ondersteunen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden en bij het vinden van een match tussen je carrièreambities en waar werkgevers naar op zoek zijn.

6. Leerdoelen

Na het volgen van deze master kun je:

 • → concepten en theorieën identificeren en uitleggen om zakelijke kansen om te zetten in levensvatbare en duurzame bedrijven.
  → verschillende methoden en raamwerken toepassen (zoals design thinking) om markt- en technologiekansen te evalueren.
  → opties evalueren om complexe problemen op te lossen tijdens verschillende stadia van het ondernemersproces.
  → impactvolle groeimogelijkheden verkennen in verschillende internationale innovatieve ecosystemen.
  → demonstreren van professionele pitching- en communicatievaardigheden om innovatieve ideeën aan verschillende belanghebbenden te verkopen
  → effectief samenwerken in teams en verschillende standpunten leren samenbrengen.
  → blijk geven van ondernemers- en leiderschapsvaardigheden op verschillende niveaus.
  → de lessen en raamwerken toepassen om ideeën te ontwikkelen die doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid bereiken.
  → de volatiliteit van het ondernemersproces herkennen en ermee omgaan.

7. Faculty

Robin De Cock, PhD

Academische directeur Master in Innovation and Entrepreneurship, onderzoeker "Innovating Strategies & Operating Models"

Axel Funhoff

Docent bij AMS

Régis Lemmens, PhD

Professor sales and marketing

Pol Vanaerde

Docent bij AMS

Elise Meijer, PhD

Managing Director Innovation & Entrepreneurship Labs

Andries Reymer

Business Innovation Coach

Ans De Vos, PhD

Houder van de SD Worx Leerstoel Next Generation Work: Creating Sustainable Careers, associate dean of education, academische directeur Global Leadership Skills full-time masterprogramma's

Wayne Visser, PhD

Houder van de leerstoel Duurzame Transformatie, ondersteund door BASF, Haven van Antwerpen en Randstad, professor integrated value

Remco Lenstra

Programmadirecteur Masterclass Business Design Thinking

Sven De Vocht

Directeur Entrepreneurship & Services van KvK Antwerpen – Waasland

Steve Seuntjes

Coach bij AMS & Investment Manager bij PHS Capital

An Cosaert

Technologies of tomorrow

138 2 min
Julie Hillewaert WEB

Een vraag over dit programma?

Function program advisor full-time master's programs
Julie Hillewaert WEB
Sluiten

Een vraag over dit programma?