Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-sustainable-innovation-entrepreneurship
Master in Sustainable Innovation & Entrepreneurship
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-sustainable-innovation-entrepreneurship/waarom
Waarom

Master in Sustainable Innovation & Entrepreneurship

"Where sustainability and profitability go hand in hand, change will follow." Er is een duidelijke roep om verandering in de wereld van vandaag, waardoor het onmogelijk is om ‘business as usual’ voort te zetten. Daarom is het niet meer dan normaal om deel uit te maken van de oplossing, als bedrijf of startup. De wereld heeft doelgerichte leiders nodig die deze zakelijke revolutie kunnen leiden. Door te kiezen voor een toekomst in duurzaam ondernemen investeer je niet alleen in het welzijn van onze planeet, maar ook in je carrière.

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Management - Innovation & Entrepreneurship

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Management - Innovation & Entrepreneurship
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-sustainable-innovation-entrepreneurship
Master in Sustainable Innovation & Entrepreneurship
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-sustainable-innovation-entrepreneurship/waarom
Waarom

Waarom

Waarom deze master?

De MSIE wil studenten van over de hele wereld leren hoe ze duurzame oplossingen voor de samenleving kunnen creëren. Duurzaamheid is stevig verankerd in het programma:

 • Wij hechten veel waarde aan sociaal ondernemerschap.
 • In veel vakken staat duurzaamheid centraal, één voorbeeld is bv de les ethiek als nieuwe digitale technologieën aan bod komen zoals kunstmatige intelligentie, blockchain, virtual reality, 5G,…
 • Tijdens de Global Leadership skills module (zie hieronder) werk je in groep aan een Action Learning Project (ALP), waarbij je een aantal SDG (Sustainable Development Goals) realiseert.

Kiezen voor de Master in Sustainable Innovation & Entrepreneurship is kiezen voor...

Meteen toepasbare skills

Zodra je aan het programma begint, word je meteen ondergedompeld in de wereld van duurzame bedrijfsvoering. Een eigen concept uitwerken of bestaande bedrijven innoveren? Met de coaching van onze ervaren professoren ontwikkel jij de ideale ondernemersvaardigheden om transformatie en innovatie tastbaar te maken. Zo zet je echte problemen om in echte impact.

Doorgedreven start-up-coaching

Loops Earplugs, Honest Jeans, Brauzz… Al meer dan 120 start-ups zagen voor het eerst het licht op AMS. Wij ondersteunen je maar al te graag in de oprichting van je eigen duurzame bedrijf. Met de steun van AMS breid jij je netwerk uit met doorwinterde ondernemers, investeerders en beleidsmakers. Na je diploma mag je trouwens nog een jaar lang gebruik maken van de AMS-campus en -faciliteiten om je start-up verder uit te werken. We zijn al benieuwd wat jij gaat creëren!

Een internationaal bewustzijn

Duurzaamheid is een onderwerp dat de hele wereld bezighoudt. Daarom nemen we je mee die wereld in: om te leren van vooraanstaande denkers en scholen, om hun perspectieven in de praktijk te brengen en om je netwerk uit te breiden met de juiste deskundigen. Daarvoor trekken we naar 2 steden die bekend staan om hun openminded visie en duurzame initiatieven: welkom in Milaan en Berlijn.

Waarom Antwerp Management School?

Laten we het met de woorden van onze studenten zeggen: “Een opleiding bij AMS transformeert je niet alleen professioneel, maar ook als persoon.” Daar zijn we blij om want bij AMS is de persoonlijke ontwikkeling even belangrijk als de professionele. Soft skills zijn even belangrijk als hard skills. En praktijk is even belangrijk als theorie. En die evolutie maak je in een warme omgeving, gesteund op samenwerking en hulpvaardigheid, niet op competitie. Echte teamplayers zitten hier helemaal op hun plaats en zullen zich snel thuis voelen op onze sfeervolle campus in hartje Antwerpen. Met grote raampartijen, een gezellige tuin en moderne klaslokalen is het een echt pareltje onder de stadsscholen. Breng jij ons binnenkort een bezoekje?

Lanceer je carrière

De opleiding is ontworpen om de carrièreperspectieven van jonge professionals te versterken, zodat ze alvast een voorsprong hebben op de internationale arbeidsmarkt. Je verwerft entrepreneurial skills om je eigen business op te starten of om bestaande organisaties te innoveren.

Wist je dat 92% van de MIE-alumni binnen 3 maanden na afstuderen een baan vindt?

Onze alumni komen doorgaans terecht in:

 1. innovatieve bedrijven als sustainability officer, innovatie manageer, growth hacker
 2. zetten een start-up op
 3. innovatie consultancy
 4. meer verantwoordelijkheid krijgen bij het verder laten groeien/ontwikkelen/vernieuwen van het familiebedrijf of
 5. ondersteunende functies voor ondernemers in de beleids-, juridische of investeerderssector

Career Management Services

Ons eigen career management services organiseert gedurende jouw jaar bij AMS verschillende activiteiten die je kunnen inspireren en helpen om een beslissing te nemen voor je toekomstige carrière: sollicitatieworkshops, jobbeurzen, netwerkevents, case evenings. Je wordt voorbereid op sollicitatiegesprekken en assessments.

Individuele en peer coaching zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in je talenten, interesses en behoeftes en dat je die kan aftoetsen met jobs en carrièremogelijkheden. Tijdens het programma zijn er verschillende bedrijfsbezoeken gepland.

Alumni van dit programma werken in verschillende sectoren en bij zeer uiteenlopende internationale bedrijven. Ofwel geven ze een impuls aan innovatie, ofwel werken ze in innovatieve bedrijven, of ze starten hun eigen start-up. Onze alumni gingen aan de slag bij Google, Ecover, EY, Salesforce, Coca-Cola, Microsoft, Unilever, AB Inbev, Nestlé, Too Good To Go, LEGO, Deloitte, Showpad. Een greep uit de start-ups : Twikit (Scale-up of the year 2018), Bao Living, Poppy, Board of Innovation, Captain Kombucha, Jakhals, Loop Earplugs, Zetapulse, Sealjobs, Getintheloop, …

Download hier het career report van deze master

Antwerpen, city of creators

Antwerpen is een bruisende stad, altijd open voor nieuwe ideeën en concepten. De Stad Antwerpen en haar business partners moedigen innovatief entrepreneurship aan en trekken zo nieuwe investeerders aan. Verschillende projecten zijn hiervoor opgezet:

 • Dunden, een tijdelijke plaats voor bedrijven die aan digital growth werken
 • City of Things, de transformatie van Antwerpen in een “living lab”
 • The Beacon, een innovation hub

Antwerpen heeft een levendige, actieve en snelgroeiende startup-scene, waar je als student zeker door geïntrigeerd zal geraken.

138 2 min
Julie Hillewaert WEB

Een vraag over dit programma?

Function program advisor full-time master's programs
Julie Hillewaert WEB
Sluiten

Een vraag over dit programma?