Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-sustainable-innovation-entrepreneurship
Master in Sustainable Innovation & Entrepreneurship
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-sustainable-innovation-entrepreneurship/waarom
Waarom

Master in Sustainable Innovation & Entrepreneurship

‘Business as usual’ is voorbij: onze wereld van vandaag snakt naar duurzame verandering, voor de planeet en iedereen die er woont. Ondernemers, bedrijven en start-ups worden verwacht om deel uit te maken van de oplossing en de wereld heeft doelgerichte leiders nodig om deze zakelijke revolutie te leiden. Door te kiezen voor een toekomst in duurzaam ondernemen investeer je niet alleen in je carrière, maar ook in het welzijn van onze wereld. Want "where sustainability and profitability go hand in hand, change will follow."

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Management - Innovation & Entrepreneurship

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Management - Innovation & Entrepreneurship
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-sustainable-innovation-entrepreneurship
Master in Sustainable Innovation & Entrepreneurship
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-sustainable-innovation-entrepreneurship/waarom
Waarom

Waarom

Waarom deze master?

De MSIE wil studenten van over de hele wereld leren hoe ze duurzame oplossingen voor de samenleving kunnen creëren. Duurzaamheid is stevig verankerd in het programma:

  • Wij hechten veel waarde aan sociaal ondernemerschap.
  • In veel vakken staat duurzaamheid centraal, één voorbeeld is bv de les ethiek als nieuwe digitale technologieën aan bod komen zoals kunstmatige intelligentie, blockchain, virtual reality, 5G,…
  • Tijdens de Global Leadership skills module (zie hieronder) werk je in groep aan een Action Learning Project (ALP), waarbij je een aantal SDG (Sustainable Development Goals) realiseert.

Kiezen voor de Master in Sustainable Innovation & Entrepreneurship is kiezen voor...

Meteen toepasbare skills

Zodra je aan het programma begint, word je meteen ondergedompeld in de wereld van duurzame bedrijfsvoering. Een eigen concept uitwerken of bestaande bedrijven innoveren? Met de coaching van onze ervaren professoren ontwikkel jij de ideale ondernemersvaardigheden om transformatie en innovatie tastbaar te maken. Zo zet je echte problemen om in echte impact.

Doorgedreven start-up-coaching

Loops Earplugs, Honest Jeans, Brauzz… Al meer dan 120 start-ups zagen voor het eerst het licht op AMS. Wij ondersteunen je maar al te graag in de oprichting van je eigen duurzame bedrijf. Met de steun van AMS breid jij je netwerk uit met doorwinterde ondernemers, investeerders en beleidsmakers. Na je diploma mag je trouwens nog een jaar lang gebruik maken van de AMS-campus en -faciliteiten om je start-up verder uit te werken. We zijn al benieuwd wat jij gaat creëren!

Een internationaal bewustzijn

Duurzaamheid is een onderwerp dat de hele wereld bezighoudt. Daarom nemen we je mee die wereld in: om te leren van vooraanstaande denkers en scholen, om hun perspectieven in de praktijk te brengen en om je netwerk uit te breiden met de juiste deskundigen. Daarvoor trekken we naar 2 steden die bekend staan om hun openminded visie en duurzame initiatieven: welkom in Milaan en Berlijn.

Waarom Antwerp Management School?

Laten we het met de woorden van onze studenten zeggen: “Een opleiding bij AMS transformeert je niet alleen professioneel, maar ook als persoon.” Daar zijn we blij om want bij AMS is de persoonlijke ontwikkeling even belangrijk als de professionele. Soft skills zijn even belangrijk als hard skills. En praktijk is even belangrijk als theorie. En die evolutie maak je in een warme omgeving, gesteund op samenwerking en hulpvaardigheid, niet op competitie. Echte teamplayers zitten hier helemaal op hun plaats en zullen zich snel thuis voelen op onze sfeervolle campus in hartje Antwerpen. Met grote raampartijen, een gezellige tuin en moderne klaslokalen is het een echt pareltje onder de stadsscholen. Breng jij ons binnenkort een bezoekje?

Lanceer je (internationale) carrière

De opleiding is ontworpen om jouw entrepreneurial skills aan te leren die je zowel kan gebruiken om je eigen duurzame onderneming te starten, als om innovatieprojecten uit te werken in bestaande organisaties.

Jouw jobzoektocht is van bij het begin van de master een centraal thema.


Ons career center geeft jouw tools en adviezen om jouw werkmogelijkheden en -dromen te bepalen, je netwerk op te bouwen en je sollicitatievaardigheden aan te scherpen.

  • Doorheen het jaar kan je deelnemen aan verschillende workshops rond sollicitatietechnieken.
  • We bezoeken en ontvangen verschillende bedrijven voor een gastlezing, wat helpt om je netwerk uit te breiden en het werkveld te leren kennen.
  • We organiseren 2 jobbeurzen waar je kennis kan maken met potentiële werkgevers.
  • Naast het netwerk dat je uitbreidt met doorwinterde ondernemers, investeerders en beleidsmakers, brengt het career center je ook in contact met onze ervaren alumni (lokaal en wereldwijd), met enkele van de meest invloedrijke hr-communities en met onze persoonlijke carrièrecoaches.

Je bezoekt ook meerdere bedrijven in België. In het verleden hebben we succesvol samengewerkt met bedrijven als Accenture, BMW, Crossbridge, Deloitte, Desco, Dixon & Company, Hays, Hudson, Ikea, LeasePlan, Page, PwC, Top Employers Institute, UZA, ...

Antwerpen, city of creators

Antwerpen is een bruisende stad, altijd open voor nieuwe ideeën en concepten. De Stad Antwerpen en haar business partners moedigen innovatief entrepreneurship aan en trekken zo nieuwe investeerders aan. Verschillende projecten zijn hiervoor opgezet:

  • Dunden, een tijdelijke plaats voor bedrijven die aan digital growth werken
  • City of Things, de transformatie van Antwerpen in een “living lab”
  • The Beacon, een innovation hub

Antwerpen heeft een levendige, actieve en snelgroeiende startup-scene, waar je als student zeker door geïntrigeerd zal geraken.

Antwerp, the heart of Europe

Antwerp is world famous for its port, fashion, diamond and much more. Antwerp is located in the heart of Europe, cities as Amsterdam, Paris, London are within a few hours' reach.
Antwerp is also a true student city. This city will stay in your heart forever!

138 2 min
Julie Hillewaert WEB

Een vraag over dit programma?

Function Program advisor full-time master's programs
Julie Hillewaert WEB
Sluiten

Een vraag over dit programma?