Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Close
NL
LAMMP webimage ok
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek
Onderzoek
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek/sociale-waarden-in-vastgoed
LAMMP-Leerstoel Sociale Waarden in Vastgoed

LAMMP-Leerstoel Sociale Waarden in Vastgoed

De LAMMP-Leerstoel 'Sociale Waarden in Vastgoed' wil nieuwe kennis ontwikkelen over hoe vastgoed het sociale en ecologische welzijn in woon- en werkruimtes kan verbeteren. Basisprincipe is dat de gebruiker centraal moet staan in het gebouw. Het onderzoek verkent nieuwe manieren om gebruikers te ontzorgen en hun comfort te verhogen, en hen tegelijk te betrekken bij duurzaamheidsinspanningen. De leerstoel focust daarbij sterk op de impact van technologie in gebouwen op het gedrag en welzijn van gebruikers. De leerstoel bouwt verder op het concept van nudging om effectieve tools te ontwikkelen die gebruikers inzicht geven in hun gedrag zodat ze bewuste keuzes kunnen maken.

ESG-factoren (Environment, Social & Governance) lopen als een rode draad door het project. Hoewel er al meer aandacht gaat naar het belang van duurzaamheid in vastgoed, wordt gebruikersgedrag weinig of niet in rekening gebracht. Bovendien is er, naast een focus op milieuaspecten, nood aan meer aandacht voor sociaal welzijn en gemeenschapsontwikkeling in gebouwen. Het einddoel is om de gebruiker via data bij het gebouw te betrekken.

De leerstoel wil een thought leader voor verandering in de vastgoedsector zijn. De missie is het promoten van de agenda van ESG-bewustwording, met nadruk op de sociale dimensie en de transitie naar smart vastgoed. Dit moet resulteren in evidence-based, datagestuurde tools voor vastgoedprofessionals om in gebouwen toe te passen, en in academische curricula om de vastgoedleiders van de toekomst op te leiden.

LAMMP website2 ok

Wat?

Onderzoek

Deze leerstoel doet toegepast en academisch onderzoek naar gebruikersgedrag in vastgoed. Dit omvat experimenten met datagestuurde nudges om de gebruikersvoorkeuren qua infrastructuur te identificeren en te analyseren, en survey-onderzoek om de ESG-attitudes in kaart te brengen en te ontsluiten voor vastgoedprofessionals.

Cocreatie

  • De leerstoel integreert de onderzoeksresultaten in het curriculum van AMS en ontwikkelt essentiële opleidingsprogramma’s. Hij staat ook in nauw contact met de opleiding Executive Master in Real Estate Management (MRE), die op zijn beurt een belangrijke voedingsbodem vormt voor verder onderzoek met betrekking tot de vastgoedsector.
  • De leerstoel bundelt de krachten met professionals en gebruikers om praktische en evidence-based tools te ontwikkelen die het sociale en ecologische welzijn in vastgoed verbeteren.
  • De leerstoel werkt samen met onderzoekspartners om innovatieve onderzoeksresultaten te genereren.

Ontwikkeling

  • De leerstoel geeft een aanzet tot de ontwikkeling van innovatieve educatieve programma’s met focus op gebruikersgedrag en -welzijn in woon- en werkruimtes.
  • De leerstoel ontwikkelt whitepapers en evidence-based tools voor praktijkmensen om gebruikers te betrekken bij het realiseren van duurzaamheid.
  • De leerstoel ontwikkelt beleidsadvies voor het reguleren en subsidiëren van ESG-inspanningen.

Over onderzoekspartner & medestichter LAMMP

LAMMP is een acroniem dat staat voor ‘Life & Asset ManageMent using Proptech’. LAMMP beheert elk aspect van de gebouwde omgeving, voor alle betrokken partijen. Data zijn cruciaal voor het onderbouwen van beslissingen die een invloed hebben op het leven (gebruikers) en de activa (eigenaar/investeerders).

De kern van LAMMP is het duurzamer maken van gebouwen; dit is ook de echte betekenis van smart gebouwen. Om gebouwen duurzamer te maken, zet LAMMP producten om in datagestuurde (circulaire) As A Service-contracten en zorgt LAMMP voor geïntegreerde oplossingen. Zo worden excellente producten, diensten en marktoplossingen aangeboden, waarbij LAMMP als een onafhankelijke intermediair optreedt die het contract faciliteert en alle partijen ontzorgt.

LAMMP functioneert waar mogelijk als een CESCo (Circular Economy Service Company) en is zowel facilitair, vastgoed- als vermogensbeheerder.

Copy of LAMMP RGB kleur

Over Dr. Shirley Kempeneer

Dr. Shirley Kempeneer is expert in gedragswetenschappen. Ze is opgeleid in de sociologie en in publiek management. Naast voorzitter van de LAMMP-Leerstoel 'Sociale Waarden in Vastgoed' is ze docent Openbaar Bestuur aan de Universiteit van Tilburg. Dr. Kempeneer heeft internationale erkenning gekregen voor haar werk op het gebied van financiële regelgeving en datagestuurde nudges in banken; ze won ook de G.A. van Poelje-prijs. Naast deze topics heeft ze als onderzoeker ook nog interesse in datavisualisatie en -communicatie, verantwoorde artificiële intelligentie, wetenschap- en technologiestudies en indicatorontwikkeling. Ze presenteert haar onderzoek op internationale topconferenties en geeft workshops voor academici en praktijkmensen. Ze geeft les aan universiteiten en hogescholen in België en Nederland. Ze is ook een pleitbezorger van sociaal en ecologisch welzijn.

Shirley

Ontdek de Executive Master in Real Estate Management (MRE)

Vastgoed is niet alleen één van de belangrijkste, maar tevens één van de snelst evoluerende sectoren in onze economie. Vastgoed is ook een bij uitstek multidisciplinaire en competitieve business, waarin actoren met uiteenlopende belangen worden samengebracht. Deze master in vastgoedmanagement (MRE) reikt je zowel academische kennis als praktische vaardigheden aan om de complexe materie van vastgoed beter te begrijpen en te beheersen. Je verwerft grondig inzicht in de verschillende aspecten van vastgoed (financiële, juridische, economische) en in de nieuwe vastgoedtendensen en -ontwikkelingen. Alle elementen die bepalend zijn bij het nemen van strategische beslissingen komen aan bod.

MRE

Registreer voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over het topic van jouw keuze.

Shirley Kempeneers web

Contact Shirley

Shirley Kempeneer, PhD

Close

Contact Shirley