Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/duurzame-strategie
Masterclass Duurzame Strategie

Masterclass Duurzame Strategie

Deze masterclass helpt je om binnen je organisatie een effectieve duurzaamheidsstrategie te ontwikkelen én uit te rollen. Het programma omvat vier modules, elk gewijd aan een specifiek aspect of uitdaging binnen het domein van duurzaam ondernemen.

Taal

Engels

Eerste startdatum

16.05.2024

Duur

1 - 10 dagen
Prijs
€3.600

Locatie

Antwerpen, België

Taal

Engels

Eerste startdatum

16.05.2024

Duur

1 - 10 dagen
Prijs
€3.600

Locatie

Antwerpen, België
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/duurzame-strategie
Masterclass Duurzame Strategie

Duidelijke KPI's

en doelstellingen

Definieer zinvolle doelstellingen en prestatie-indicatoren voor je duurzaamheidsstrategie.

Duurzame

Bedrijfscultuur

Leer hoe duurzame praktijken en waarden integraal deel uitmaken van de bedrijfscultuur en dagelijkse activiteiten binnen de organisatie.

Stakeholder-

Management

Verdiep je in de complexe dynamiek van stakeholdermanagement door grondig onderzoek en begrip van het betrekken van belanghebbenden.


Ontwikkel een effectieve duurzaamheidsstrategie

Dat bedrijven en organisaties resoluut moeten gaan voor duurzame ontwikkeling, daarvan is iedereen ondertussen overtuigd. Velen van ons ondernemen vandaag dan ook al actie rond duurzaamheid.

Helaas is dit engagement vaak nog te beperkt en gaat het te traag. Willen we de globale maatschappelijke en milieu-uitdagingen op een goede manier aanpakken, dan moeten we voorbij duurzaamheidsmanagement durven gaan, richting duurzame transformatie. Deze masterclass helpt je om binnen je organisatie een effectieve duurzaamheidsstrategie te ontwikkelen én uit te rollen.

Docenten en gastsprekers uit de praktijk delen niet alleen hun kennis en expertise, je gaat ook samen met de andere deelnemers zélf aan de slag met relevante cases. Zo krijg je de theorie meteen in de vingers en kan je de opgedane inzichten binnen je eigen organisatie toepassen.

Download de brochure
AMS Gebouw duurzaamheidsrapport 1 1

Modules en mindset voor duurzaam ondernemen

  • De masterclass omvat vier modules die verschillende aspecten van duurzaam ondernemen belichten, zoals duurzaamheidsconcepten, stakeholderbetrokkenheid, doelstellingen, impact en communicatie.
  • Deze modules zijn gerelateerd aan vier cruciale processen: initiëren, activeren, creëren en reflecteren, die bijdragen aan het ontwikkelen van een duurzame mindset binnen de organisatie.
  • Het programma bouwt voort op onderzoek naar duurzame gewoonten en denkwijzen en benadrukt het belang van collectief bewustzijn om duurzaamheid te verankeren in de bedrijfscultuur.
Ontdek het programma
Wayne Visser presentation sustainability AMS

Waarom kiezen voor AMS?

Docent Jan Beyne stelt het als volgt: “Investeren in duurzaamheid is het begrijpen van niet-duurzame levensstijlen, exploitatie van toeleveringsketens, toxische bedrijfsculturen en systeemcrises, én het aandragen van oplossingen hiervoor.”

Deze masterclass helpt je om binnen je organisatie een effectieve duurzaamheidsstrategie te ontwikkelen én uit te rollen:

  • je leert hoe je systeemdenken kan toepassen op globale disrupties en doorbraken;
  • je verkent de dynamiek van stakeholdermanagement;
  • je oefent jezelf in het afbakenen van ‘zinvolle’ doelen en KPI’s voor je duurzaamheidsstrategie;
  • je krijgt inzicht in verandermanagement en veerkracht.
Ontdek meer redenen om voor deze masterclass te kiezen
Jan Beyne AMS Antwerp Management School

Ontdek onze leerstoel in 'Duurzame Transformatie'

AMS engageert zich al decennialang om de leiders van de toekomst klaar te stomen zodat ze mondiale uitdagingen aankunnen en via business een positieve kracht voor verandering kunnen zijn. De Leerstoel Duurzame Transformatie ondersteunt dit engagement via onderzoek, cocreatie en ontwikkeling.

Lees meer
Wayne Visser speaker keynote AMS

Schrijf je in voor onze 'Sustainable Transformation' newsletter

Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond Sustainable Transformation? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en vink het juiste topic aan.

Schrijf je in
Boogkeers 2 1

Start de registratieprocedure

Om de kwaliteit van deze masterclass te kunnen garanderen, laten wij slechts een beperkt aantal deelnemers toe. We raden je dan ook aan om zo snel mogelijk in te schrijven.

Meryliis Moistlik WEB

Een vraag over dit programma?

Function Learning & Development Advisor
Meryliis Moistlik WEB
Sluiten

Een vraag over dit programma?