Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-air-transport-management
Master in Air Transport Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-air-transport-management/programma
Programma

Master in Air Transport Management

Ben jij gepassioneerd door alles wat met vliegtuigen en transport te maken heeft? Zet jezelf in het middelpunt van de luchtvaartlogistiek met een gespecialiseerde masteropleiding, in het hart van het West-Europese vliegverkeer en laat je onderdompelen in de wereldeconomie die daaraan vasthangt. Samen met je internationale medestudenten verken je alle luchtvaarttrends, -strategieën en de managementvaardigheden die jouw carrière een flinke boost zullen geven. Welkom in ons vliegende netwerk.

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Maritime and Air Transport Management

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Maritime and Air Transport Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-air-transport-management
Master in Air Transport Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-air-transport-management/programma
Programma

Programma

Core Curriculum


Fundamentals of the Air Transport Industry

Alles begint met een goed begrip van hoe de luchtvaartsector in elkaar zit. We verkennen de diversiteit aan materialen, marktspelers en hoe die de marktorganisatie beïnvloeden. Op een excursie naar de luchthaven van Brussel zie je die theorie tot leven komen. Daarmee beschik je niet alleen over de juiste basis om de rest van het curriculum te tackelen, maar ook de transportwereld waar je na je diploma binnenstapt.

Introduction to Global Supply Chain Management

Jij kijkt al uit naar een gespecialiseerde carrière in de luchtvaart, maar daarbij is het belangrijk om ook de principes van de bredere transporteconomie en supplychain onder de knie te hebben. Met kennis van de verschillende transporttypes, logistieke economie, beleid, winst- en verliesprincipes kan jij supplychainoplossingen en managementstrategieën kritisch beoordelen en begrijp je hoe bewegingen als globalisering, digitalisering en milieueffecten de industrie beïnvloeden.

Technology, Digital Innovation & Sustainability

Als typische groeisector is de wereld van luchttransport voortdurend in beweging. Welke technologische en innovatietrends dragen vandaag al bij aan de duurzaamheid van de sector? Hoe zit een innovatienetwerk in elkaar en hoe profiteren luchtvaartmaatschappijen, havens, logistieke organisaties en technologieleveranciers daarvan? Hoe beoordeel je de effectiviteit van nieuwe digitale oplossingen? Dat alles ontdek je hier.

Air Transport Market Analysis & Forecasting

In deze cursus ga je over tot actie met de onderzoeksvraag: “Welke factoren creëren en beïnvloeden de vraag naar vliegreizen?” Op basis van de gegevens die daaruit komen, bepaal jij het meest geschikte model om een verkeersprognose op te stellen. Met deze kennis evalueer jij je eigen werk en dat van andere specialisten, om vol vertrouwen de beste oplossing en resultaten te bepalen.

Air Transport Economics & Finance

Luchtvervoer is een bedrijfstak met lage marges. Een goed inzicht in de economie van luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, grondafhandelaars en andere spelers is dus essentieel om hun toegevoegde waarde voor luchtvervoer te begrijpen en optimaliseren. Samen gaan we op onderzoek naar de financiële trends, vooruitzichten en verschillen in regionale marktontwikkelingen. Met verschillende praktijkvoorbeelden en casestudies ontpop jij je snel tot specialist met een uitgebreid praktisch inzicht.

Airline Marketing

Marketing is meer dan de strategie die een luchtvaartmaatschappij hanteert - al worden de mogelijkheden daarvoor, de dos en don’ts ook uitvoerig besproken. Het gaat ook over passagiers- en vrachtsegmentatie, veranderingen in marktomgeving en klantengedrag (na de pandemie), prijs- en inkomstenbeheer en de toename van allianties, fusies en joint ventures. Meer dan genoeg stof tot nadenken!

Airline Management and Strategy

Of je nu uitkijkt naar een functie in een luchtvaartmaatschappij of in de bredere sector, deze organisaties zullen hoe dan ook een belangrijke rol spelen in je verdere carrière. Daarom is het belangrijk om te begrijpen hoe zij werken en interageren met luchthavens, luchtnavigatieleveranciers, grondafhandelaars[3] , enz. We onderzoeken de verschillende bedrijfsmodellen en -strategieën, belichten de belangrijkste kenmerken en verkennen nieuwe concepten uit de wereld van luchtvaartmaatschappijen.

Airport Management and Strategy

Een luchthaven runnen is een enorme operatie. Als manager ben je niet alleen verantwoordelijk voor de luchthavenstrategie en -planning, maar ook voor een slimme aanpak bij nieuwe uitdagingen voor je prijsstrategieën, duurzaamheid, luchtverkeer, marketing - noem maar op. Zo til jij de prestaties van jouw luchthaven vakkundig naar een hoger niveau.

Airline Revenue Management

Na deze cursus surf je vlot mee op de geldstromen die omgaan in je luchtvaartmaatschappij. Met een doorgedreven begrip van de verschillende operationele onderzoeksmodellen voor revenuemanagement en het prijsgedrag van luchtvaartmaatschappijen, weet jij hoe je de wetenschappelijke integriteit en strategische haalbaarheid van revenuemanagementstrategieën beoordeelt. Kortom, een financieel inzicht om u tegen te zeggen.

Airline Business Game

In deze cursus krijgt de theorie een praktische weerslag. Kruip in de huid van een echte luchtvaartmanager en ontwikkel je eigen businessplan. Spelen maar! In deze simulatie voeren we je businessplan voor het eerste jaar uit en bepalen we je successen met een jaarverslag. Zo raak jij gewend aan de stressvolle omgeving die de luchtvaartindustrie soms meebrengt en zie je hoe jouw nieuwe kennis zich vertaalt naar de werkvloer.

Master Project

En last but not least is er het Master Project waarin jij al je talenten ten volle kan benutten. Bijgestaan door een academisch adviseur, werk jij met je groep een echte businesscase uit voor een bestaand bedrijf - alsof je deel bent van hun team. Dat levert je een mooie bekroning op je werk van het afgelopen jaar en de kans om indruk te maken op professionals uit de sector.

Noot: Dit curriculum is onder voorbehoud van wijzigingen.

Internationale trip naar Londen

Je kan niet spreken over luchttransport zonder het internationale karakter van de sector te benoemen. Daarom nemen we je graag mee de grens over om te ontdekken hoe het er aan toegaat in buitenlandse vlieghavens en luchtvaartorganisaties. De resem aan lezingen en bezoeken geeft je niet alleen de kans om nieuwe ervaringen op te doen, maar ook om je netwerk uit te breiden met nieuwe businesscontacten en vriendschappen.

Electives

Naast het standaardcurriculum heb je ook de mogelijkheid om je studie te verrijken met een keuzevak dat afgestemd is op jouw interesses en leerbehoeftes. Voor de Master in Air Transport Management kan je kiezen tussen 2 trajecten:

Research Methodology Track

Ben jij gebeten door academisch en praktisch onderzoek? Wij leren je de nodige vaardigheden om zelfstandig onderzoeksprojecten op te zetten volgens de meest voorkomende methodieken uit de vervoerseconomie. Met een kritische blik beoordeel jij onderzoeksprocedures en -resultaten om tot waardevolle instrumenten te komen die je een krachtige boost geven voor een toekomst in academisch onderzoek of consultancy.

Global Leadership

Jouw persoonlijke ontwikkeling is net zo belangrijk als de technische kennis die je dit jaar zal opdoen. Daarom daagt deze module je uit om jezelf beter te leren kennen: hoe zit jij in elkaar? Hoe werk je samen met anderen? Welke carrièredoelen streef je na? Dit waardevolle bewustzijn en de soft skills die daarbij horen versterken je als persoon en brengen je verder op weg naar een carrière in management.

Leerdoelen

Na deze opleiding:

  • …heb je gespecialiseerde kennis en inzicht in de complexiteit van transportketens, logistiek management en de daarmee samenhangende regelgevingen.
  • …ben jij je bewust van de hedendaagse vraagstukken en de onderlinge afhankelijkheden van de transportgerelateerde business.
  • …kijk je met een kritische en internationale blik naar maatschappelijke ontwikkelingen en hun impact op de transportsector.
  • …ben je in staat een onderzoeksvraag te formuleren, een onderzoeksplan op te stellen en onderzoeksresultaten kritisch te evalueren.
  • …weet jij hoe je effectieve oplossingen kan ontwikkelen en bedrijfseconomische beleidsbeslissingen te nemen voor de transportketen en je organisatie.

Faculty

Wouter Dewulf, PhD

Academische directeur Master in Maritime and Air Transport Management

Roel Gevaers, PhD

Professor logistieke en supply chain innovatie & management

Ans De Vos, PhD

Houder van de SD Worx Leerstoel Next Generation Work: Creating Sustainable Careers, associate dean of education, academische directeur Global Leadership Skills full-time masterprogramma's

Sven Buyle, PhD

Professor luchtvaarttransport

Thomas Van Asch, PhD

professor, postdoctoral researcher at UA, Strategic Projects Manager at Air Cargo Belgium

Start de applicatieprocedure

Omdat we maar een beperkt aantal studenten toelaten, raden we je sterk aan om je zo snel mogelijk aan te melden.

Julie Hillewaert WEB

Een vraag over dit programma?

Function Program advisor full-time master's programs
Julie Hillewaert WEB
Sluiten

Een vraag over dit programma?