Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-air-transport-management
Master in Air Transport Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-air-transport-management/waarom
Waarom

Master in Air Transport Management

De luchtvaartsector is in constante evolutie en kent een verhoogde focus op duurzame luchtvaart. Deskundige managers zijn cruciaal om de sector te helpen sturen en te laten groeien.

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Maritime and Air Transport Management

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Maritime and Air Transport Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-air-transport-management
Master in Air Transport Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-air-transport-management/waarom
Waarom

Waarom

1. Rankings & accreditaties

Door de EQUIS-accreditatie van de Universiteit van Antwerpen - Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie, inclusief alle activiteiten van AMS, behoort AMS bij een selecte groep (1%) van business schools wereldwijd met drie internationale accreditaties (AACSB, AMBA en EQUIS), ofwel een zogenaamde "Triple Crown".

Onze programma's zijn ook opgenomen in de Financial Times Rankings. Onze EMBA bekleedt een toppositie in deze ranking: N° 50 wereldwijd. De FT Rankings plaatst onze full-time masterprogramma's wereldwijd in de Top 20 worldwide for international careers. Onze masters halen ook hoge rankings in Eduniversal Rankings en QS World University Rankings (in Top 10 Best Value for Money).

De Master of Science in Maritime and Air Transport Management heeft een topranking:

Eduniversal Masters Rankings 2022

N° 1 in België / N° 2 in Benelux / N° 14 wereldwijd

2. Samenwerking met C-MAT

Dit programma is een samenwerking tussen Antwerp Management School en het Centre for Maritime and Air Transport (C-MAT) van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie van de Universiteit Antwerpen.

De transport- en logistieke industrie staat onder toenemende druk om duurzame oplossingen te bieden voor wereldwijde uitdagingen zoals klimaatverandering. Om aan deze vraag te voldoen, kan de industrie nu rekenen op het gezamenlijke Center of Excellence van AMS en de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie van de Universiteit Antwerpen. Meer dan ooit wordt Antwerpen zo de draaischijf van academisch toponderzoek en toekomstgerichte masteropleidingen over supply chain, transport en logistiek.

AMS en C-MAT vullen elkaar perfect aan, qua onderwerpen, aanpak en netwerk.

3. Sterke banden met de sector

Het programma heeft een sterke band met de Belgische en de internationale luchttransportsector. Het programma omvat specialisatiecursussen van één of twee weken waarin de hedendaagse uitdagingen in de sector en de academische onderzoeksvragen worden behandeld. Deze cursussen kunnen ook worden gevolgd door branchevertegenwoordigers en andere geïnteresseerden. Toonaangevende evenementen, conferenties en onderzoek worden mogelijk gemaakt dankzij de sterke alliantie met uitstekende universiteiten, toonaangevende internationale bedrijven en verschillende overheidsinstellingen.

Talrijke excursies en bedrijfsbezoeken vormen onderdeel van het programma. Tijdens deze bezoeken kan je je netwerk met de industrie uitbreiden en inzicht krijgen in de nieuwste praktijken van de sector.

4. Internationale ervaring

Dit programma biedt je een unieke internationale ervaring. Vaak zijn er meer dan 16 nationaliteiten vertegenwoordigd in één groep studenten. Je zal dus samenwerken met mensen met verschillende achtergronden en nationaliteiten en zo jouw internationale netwerk uitbreiden.

5. Lanceer jouw carrière

Loopbanen en loopbaanadvies vormen een belangrijk onderdeel van je jaar aan Antwerp Management School. Als business school leggen we bijzondere nadruk op het betrekken van bedrijven en organisaties bij de Career Management Service. Ons career center heeft nauwe banden met vele Belgische en internationale organisaties, waaronder top headhunters, en geeft je de kans je toekomstige werkgever te ontmoeten. De Career Services van AMS zullen je begeleiden, ondersteunen en inspireren terwijl je begint aan je carrière als leider en de baan vindt die je wilt na je masterdiploma. Gedurende je hele jaar bij AMS heb je direct contact met werkgevers en toegang tot het meest relevante en nuttige loopbaanadvies als onderdeel van je 1-jarig loopbaanontwikkelingstraject. Je krijgt toegang tot de meest geavanceerde HR tech tools, carrièremiddelen en workshops om je carrière vanaf het begin vorm te geven.

Gedurende jouw jaar bij AMS worden verschillende activiteiten georganiseerd die je kunnen inspireren en helpen om een beslissing te nemen voor je toekomstige carrière: sollicitatieworkshops, jobbeurzen, netwerkevents, case evenings. Je wordt voorbereid op sollicitatiegesprekken en assessments. Individuele en peer coaching zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in je talenten, interesses en behoeftes en dat je die kan aftoetsen met jobs en carrièremogelijkheden.

Afgestudeerden van de Master in Air Transport Management vinden werk in diverse (wereldwijde) bedrijven en starten hun veelbelovende carrière bij bedrijven als Adidas, Caterpillar, DEME Group, Hyundai Construction Equipment Europe, InterVISTAS Consulting, Manora Seaports, Manuchar Steel, Nike, Seatrade, Air Cargo Belgium, Avia Partner Holding NV, Lufthansa, Brussels Airlines, Brussels Airport Company, DHL, Turkish Airlines, etc.

Download hier het career report van deze master

6. Antwerpen, het hart van Europa

Antwerpen is wereldbekend voor de haven, diamantsector, mode, en nog veel meer. Antwerpen is een echte studentenstad, een bruisende creatieve stad, altijd open voor nieuwe ideeën.

Start de applicatieprocedure

Omdat we maar een beperkt aantal studenten toelaten, raden we je sterk aan om je zo snel mogelijk aan te melden.

Julie Hillewaert WEB

Een vraag over dit programma?

Function Program advisor full-time master's programs
Julie Hillewaert WEB
Sluiten

Een vraag over dit programma?