Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Close
NL
MIE liggend 2400x1260
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-innovation-entrepreneurship
Innovation & Entrepreneurship
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-innovation-entrepreneurship/waarom
Waarom

Innovation & Entrepreneurship - Waarom

Ontmoet ons op een beurs of schrijf je in voor een infosessie
Download brochure

Waarom

Bij AMS geloven we dat het opzetten van nieuwe bedrijven enkel en alleen voor economische groei en winst tot de verleden tijd behoren en zelfs bijdraagt ​​tot de problemen van morgen. We willen daarom toekomstige managers opleiden met een global mindset en maatschappelijk bewustzijn. Duurzaamheid staat centraal in onze missie.

Ons MIE-programma is uniek in zijn soort: we willen je leren hoe je ideeën kunt omzetten in duurzame bedrijfsconcepten, hoe je impact kunt creëren voor de samenleving, hetzij door een eigen bedrijf te starten, hetzij door innovatie te stimuleren binnen een bestaande onderneming.

Doe mee met de duurzame revolutie, sluit je aan bij de MIE!

Focus op duurzaamheid

De MIE wil studenten van over de hele wereld leren hoe ze duurzame oplossingen voor de samenleving kunnen creëren. Duurzaamheid is stevig verankerd in het MIE-programma:

  • Wij hechten veel waarde aan sociaal ondernemerschap.
  • In veel vakken staat duurzaamheid centraal, één voorbeeld is bv de les ethiek als nieuwe digitale technologieën aan bod komen zoals kunstmatige intelligentie, blockchain, virtual reality, 5G,…
  • Tijdens de Global Leadership skills module (zie hieronder) werk je in groep aan een Action Learning Project (ALP), waarbij je een aantal SDG (Sustainable Development Goals) realiseert.

N° 15 in wereldwijde ranking

Als bewijs voor haar permanente aandacht voor de kwaliteit van de opleidingen heeft Antwerp Management School de AACSB- en NVAO- accreditatie ontvangen en is de school opgenomen in de Financial Times Rankings. Ons EMBA programma bekleedt een toppositie in deze ranking: nr 45 wereldwijd.

De FT Rankings plaatst onze full-time masterprogramma's wereldwijd in de TOP 20 worldwide for international careers.

Onze masters halen hoge rankings in Eduniversal Rankings en QS World University Rankings. In QS World University Rankings staan onze programma's in de top 10 Best value for money.

Dit programma was 1 van de eerste in dit vakgebied, stijgt elk jaar in de wereldwijde rankings en behoort tot de 30 innovation & entrepreneurship masterprogramma's ter wereld.

Eduniversal Master Ranking 2021:
Nr 15 in Entrepreneurship

Studeren in Milaan

In POLI.design (Consorzio del Politecnico di Milano), ’s werelds beste school op gebied van Design Thinking, leer je een week lang technieken die je onmiddellijk in de praktijk omzet. Gedurende 3 weken werk je, samen met de studenten van POLI.design aan een designgerelateerde opdracht voor een internationaal bedrijf, de zogenaamde “innovation sprint”.

In 2019 werkten de studenten hun creatieve ideeën uit voor Air France en Samsonite.

Internationaal netwerk & internationale trip

Je maakt onderdeel uit van een zeer internationaal programma, met deelnemers en docenten van over de hele wereld, waardoor je al van bij het begin van je carrière in contact staat met innovators en entrepreneurs van over heel de wereld.

Je leert omgaan met verschillende culturen en de complexiteit van internationale businesscommunicatie. Je verbreedt jouw internationaal netwerk. Tijdens je opleiding bezoek je ook een toekomstige innovatieve stad, elk jaar een andere bestemming. De groep studenten wordt in drie verdeeld, elke groep bezoekt een andere stad. Lissabon, Stockholm Zürich stonden oa al op het programma.

Meer dan 80 start-ups

De Master in Innovation & Entrepreneurship bracht, sinds zijn bestaan, al 80 start-ups voort. Van start-up naar succesvolle onderneming. Van medische producten tot koffiebars en van mode tot apps. De oprichters  volgden allemaal dezelfde studie en ze kunnen een bron van inspiratie zijn.

Een greep uit de start-ups : Twikit (Scale-up of the year 2018), Bao Living, Poppy, Board of Innovation, Captain Kombucha, Jakhals, Loop, Zetapulse, Sealjobs, Getintheloop, …

Start-up sprint wedstrijd

Dankzij een partnership tussen AMS en NSX, een spin-off van UAntwerpen, krijg jij, als MIE student, toegang tot toptechnologie. NSX doet onderzoek en valorisatie van de innovatieve Normalized Systems-technologie.

Op basis van deze technologie ontwerpt NSX bijzonder fijnmazige modulaire software die veranderingen (en dus ook innovaties) vlot mogelijk maakt. Als MIE student kan je deelnemen aan de Start-Up Sprint Competition, wat jouw start-up op naar een hoger niveau kan tillen op het gebied van software. De winnende studenten krijgen een effectieve ondersteuning van NSX ter waarde van 20.000 euro.

Winnaars van 2020: Ruth De Vits, Sébastien Devlies en Pauline Salez.

Lanceer je carrière

De opleiding is ontworpen om de carrièreperspectieven van jonge professionals te versterken, zodat ze alvast een voorsprong hebben op de internationale arbeidsmarkt. Je verwerft entrepreneurial skills om je eigen business op te starten of om bestaande organisaties te innoveren.

Gedurende jouw jaar bij AMS worden verschillende activiteiten georganiseerd die je kunnen inspireren en helpen om een beslissing te nemen voor je toekomstige carrière: sollicitatieworkshops, jobbeurzen, netwerkevents, case evenings. Je wordt voorbereid op sollicitatiegesprekken en assessments.

Individuele en peer coaching zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in je talenten, interesses en behoeftes en dat je die kan aftoetsen met jobs en carrièremogelijkheden. Tijdens het programma zijn er verschillende bedrijfsbezoeken gepland.

Alumni van dit programma werken in verschillende sectoren en bij zeer uiteenlopende internationale bedrijven. Ofwel geven ze een impuls aan innovatie, ofwel werken ze in innovatieve bedrijven, of ze starten hun eigen start-up. Onze alumni gingen aan de slag bij Google, Ecover, EY, Salesforce, Coca-Cola, Microsoft, Unilever, AB Inbev, Nestlé, Too Good To Go, LEGO, Deloitte, Showpad. Een greep uit de start-ups : Twikit (Scale-up of the year 2018), Bao Living, Poppy, Board of Innovation, Captain Kombucha, Jakhals, Loop, Zetapulse, Sealjobs, Getintheloop, …

Bouw je start-up uit op Antwerp Management School

Na afstuderen geven we je een duwtje in de rug: je kan de faciliteiten van onze school gebruiken om je start-up uit te bouwen. Je kan in onze school werken, vergaderen en je klanten ontmoeten, helemaal gratis.

Persoonlijk ontwikkelingstraject: Global Leadership Skills

Bij AMS kijken we verder dan de overdracht van puur technische kennis. Zoals expliciet gesteld in onze missie willen we ook jouw persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Onze aanpak is rechttoe rechtaan: hoe beter jij je voelt als persoon, hoe meer vertrouwen je hebt om moeilijke bedrijfssituaties aan te pakken. Hoe accurater jouw zelfbeeld, hoe beter je kunt samenwerken met andere mensen en hoe bekwamer je kunt leiden op een verantwoorde manier die respect afdwingt. Met de Global Leadership Skills bouwen we verder op drie missiepijlers van Antwerp Management School: Self-Awareness, Global Perspective enSocietal Consciousness;

  • Self-Awareness: leidt tot samenwerking met anderen
  • Global perspective: leidt tot vindingrijkheid om gepaste oplossingen te zoeken voor problemen en vraagstukken
  • Societal Consciousness: leidt tot duurzaamheid in essentiële economische processen, een fundamentele waarde voor het bedrijfsleven

We bieden je relevante kaders die je helpen te begrijpen wie je bent, wat je wil en hoe je je verhoudt tot anderen. We coachen en ondersteunen je bij het begrijpen van je sterktes, je behoeften en je ontwikkelingspunten. We zullen je uitdagen om een persoonlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen.

Dit alles zal je als persoon versterken en je helpen om met vertrouwen de volgende stap in je carrière te zetten.

Het ontwikkelen van Global Leadership Skills is meer dan een ‘nice to have’. Het is een basisvereiste voor een succesvolle carrière en recruiters nemen dit bij sollicitaties mee in hun beoordeling. Werkgevers van vandaag zijn bij het selecteren van pas afgestudeerden op zoek naar exact dezelfde soft skills die je ontwikkelt tijdens de Global Leadership Skills: zelfbewustzijn, het vermogen om samen te werken met anderen, leiderschapskwaliteiten, openheid en respect voor verschillende perspectieven, multicultureel bewustzijn.

Antwerpen, city of creators

Antwerpen is een bruisende stad, altijd open voor nieuwe ideeën en concepten. De Stad Antwerpen en haar business partners moedigen innovatief entrepreneurship aan en trekken zo nieuwe investeerders aan. Verschillende projecten zijn hiervoor opgezet:

  • Dunden, een tijdelijke plaats voor bedrijven die aan digital growth werken
  • City of Things, de transformatie van Antwerpen in een “living lab”
  • The Beacon, een innovation hub

Antwerpen heeft een levendige, actieve en snelgroeiende startup-scene, waar je als student zeker door geïntrigeerd zal geraken.

Antwerpen, het hart van Europa

Antwerpen is wereldbekend voor de haven, diamantsector, mode, en nog veel meer. Antwerpen is een echte studentenstad, een bruisende creatieve stad, altijd open voor nieuwe ideeën.

Download brochure
Stel je kandidaat
Boogkeers
Michael Sewell 2

Een vraag over dit programma?

Michael Sewell

Tel: 0032 (0)3 265 98 60

Close

Een vraag over dit programma?