Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-innovation-entrepreneurship
Innovation & Entrepreneurship
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-innovation-entrepreneurship/waarom
Waarom

Innovation & Entrepreneurship

Wil je graag een katalysator zijn voor positieve verandering? Wil je leren hoe je ideeën kunt ontwikkelen en tot leven kunt brengen die een betekenisvolle impact hebben op de samenleving door middel van ondernemerschap of bedrijfsinnovatie? Met de Master Innovation & Entrepreneurship krijg je een voorsprong in het vormgeven van het toekomstige zakelijke landschap en daag je de status-quo uit. The future starts today!

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar
Prijs
€19.500

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Management - Innovation & Entrepreneurship

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar
Prijs
€19.500

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Management - Innovation & Entrepreneurship

Waarom

Bij AMS geloven we dat het opzetten van nieuwe bedrijven enkel en alleen voor economische groei en winst tot de verleden tijd behoren en zelfs bijdraagt ​​tot de problemen van morgen. We willen daarom toekomstige managers opleiden met een global mindset en maatschappelijk bewustzijn. Duurzaamheid staat centraal in onze missie.

Ons MIE-programma is uniek in zijn soort: we willen je leren hoe je ideeën kunt omzetten in duurzame bedrijfsconcepten, hoe je impact kunt creëren voor de samenleving, hetzij door een eigen bedrijf te starten, hetzij door innovatie te stimuleren binnen een bestaande onderneming.

Doe mee met de duurzame revolutie, sluit je aan bij de MIE!

1. Focus op duurzaamheid

De MIE wil studenten van over de hele wereld leren hoe ze duurzame oplossingen voor de samenleving kunnen creëren. Duurzaamheid is stevig verankerd in het MIE-programma:

 • Wij hechten veel waarde aan sociaal ondernemerschap.
 • In veel vakken staat duurzaamheid centraal, één voorbeeld is bv de les ethiek als nieuwe digitale technologieën aan bod komen zoals kunstmatige intelligentie, blockchain, virtual reality, 5G,…
 • Tijdens de Global Leadership skills module (zie hieronder) werk je in groep aan een Action Learning Project (ALP), waarbij je een aantal SDG (Sustainable Development Goals) realiseert.

2. N°15 in wereldwijde ranking

Als bewijs voor haar permanente aandacht voor de kwaliteit van de opleidingen heeft Antwerp Management School de AACSB- en NVAO- accreditatie ontvangen en is de school opgenomen in de Financial Times Rankings. Ons EMBA programma bekleedt een toppositie in deze ranking: nr 45 wereldwijd.

De FT Rankings plaatst onze full-time masterprogramma's wereldwijd in de TOP 20 worldwide for international careers.

Onze masters halen hoge rankings in Eduniversal Rankings en QS World University Rankings. In QS World University Rankings staan onze programma's in de top 10 Best value for money.

Dit programma was 1 van de eerste in dit vakgebied, stijgt elk jaar in de wereldwijde rankings en behoort tot de 30 innovation & entrepreneurship masterprogramma's ter wereld.

Eduniversal Master Ranking 2022:
N°15 in Entrepreneurship

3. Internationaal netwerk & internationale trip

Je maakt onderdeel uit van een zeer internationaal programma, met deelnemers en docenten van over de hele wereld, waardoor je al van bij het begin van je carrière in contact staat met innovators en entrepreneurs van over heel de wereld.

Je leert omgaan met verschillende culturen en de complexiteit van internationale businesscommunicatie. Je verbreedt jouw internationaal netwerk. Tijdens je opleiding bezoek je ook een toekomstige innovatieve stad, elk jaar een andere bestemming. De groep studenten wordt in drie verdeeld, elke groep bezoekt een andere stad. Lissabon, Stockholm Zürich stonden oa al op het programma.

4. Meer dan 120 start-ups

De Master in Innovation & Entrepreneurship bracht, sinds zijn bestaan, al 120 start-ups voort. Van start-up naar succesvolle onderneming. Van medische producten tot koffiebars en van mode tot apps. De oprichters  volgden allemaal dezelfde studie en ze kunnen een bron van inspiratie zijn.

Een greep uit de start-ups : Twikit (Scale-up of the year 2018), Bao Living, Poppy, Board of Innovation, Captain Kombucha, Jakhals, Loop, Zetapulse, Sealjobs, Getintheloop, …

5. Start-up sprint wedstrijd

Dankzij een partnership tussen AMS en NSX, een spin-off van UAntwerpen, krijg jij, als MIE student, toegang tot toptechnologie. NSX doet onderzoek en valorisatie van de innovatieve Normalized Systems-technologie.

Op basis van deze technologie ontwerpt NSX bijzonder fijnmazige modulaire software die veranderingen (en dus ook innovaties) vlot mogelijk maakt. Als MIE student kan je deelnemen aan de Start-Up Sprint Competition, wat jouw start-up op naar een hoger niveau kan tillen op het gebied van software. De winnende studenten krijgen een effectieve ondersteuning van NSX ter waarde van 20.000 euro.

6. Lanceer je carrière

De opleiding is ontworpen om de carrièreperspectieven van jonge professionals te versterken, zodat ze alvast een voorsprong hebben op de internationale arbeidsmarkt. Je verwerft entrepreneurial skills om je eigen business op te starten of om bestaande organisaties te innoveren.

Wist je dat 92% van de MIE-alumni binnen 3 maanden na afstuderen een baan vindt?

MIE-alumni komen doorgaans terecht in:

 1. coole innovatieve bedrijven als business developer, innovatie manageer, growth hacker
 2. zetten een start-up op
 3. innovatie consultancy
 4. meer verantwoordelijkheid krijgen bij het verder laten groeien/ontwikkelen/vernieuwen van het familiebedrijf of
 5. ondersteunende functies voor ondernemers in de beleids-, juridische of investeerderssector

Career Management Services

Ons eigen career management services organiseert gedurende jouw jaar bij AMS verschillende activiteiten die je kunnen inspireren en helpen om een beslissing te nemen voor je toekomstige carrière: sollicitatieworkshops, jobbeurzen, netwerkevents, case evenings. Je wordt voorbereid op sollicitatiegesprekken en assessments.

Individuele en peer coaching zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in je talenten, interesses en behoeftes en dat je die kan aftoetsen met jobs en carrièremogelijkheden. Tijdens het programma zijn er verschillende bedrijfsbezoeken gepland.

Alumni van dit programma werken in verschillende sectoren en bij zeer uiteenlopende internationale bedrijven. Ofwel geven ze een impuls aan innovatie, ofwel werken ze in innovatieve bedrijven, of ze starten hun eigen start-up. Onze alumni gingen aan de slag bij Google, Ecover, EY, Salesforce, Coca-Cola, Microsoft, Unilever, AB Inbev, Nestlé, Too Good To Go, LEGO, Deloitte, Showpad. Een greep uit de start-ups : Twikit (Scale-up of the year 2018), Bao Living, Poppy, Board of Innovation, Captain Kombucha, Jakhals, Loop Earplugs, Zetapulse, Sealjobs, Getintheloop, …

Download hier het career report van deze master

7. Bouw je start-up uit op AMS

Na afstuderen geven we je een duwtje in de rug: je kan de faciliteiten van onze school gebruiken om je start-up uit te bouwen. Je kan in onze school werken, vergaderen en je klanten ontmoeten, helemaal gratis.

8. Antwerpen, city of creators

Antwerpen is een bruisende stad, altijd open voor nieuwe ideeën en concepten. De Stad Antwerpen en haar business partners moedigen innovatief entrepreneurship aan en trekken zo nieuwe investeerders aan. Verschillende projecten zijn hiervoor opgezet:

 • Dunden, een tijdelijke plaats voor bedrijven die aan digital growth werken
 • City of Things, de transformatie van Antwerpen in een “living lab”
 • The Beacon, een innovation hub

Antwerpen heeft een levendige, actieve en snelgroeiende startup-scene, waar je als student zeker door geïntrigeerd zal geraken.

9. Antwerpen, het hart van Europa

Antwerpen is wereldbekend voor de haven, diamantsector, mode, en nog veel meer. Antwerpen is een echte studentenstad, een bruisende creatieve stad, altijd open voor nieuwe ideeën.

138 2 min
Evapeeters

Een vraag over dit programma?

Function Business Lead Full-Time Masters
Meeting
Evapeeters
Sluiten

Een vraag over dit programma?