Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Close
NL
MIE liggend 2400x1260
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-innovation-entrepreneurship
Innovation & Entrepreneurship
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-innovation-entrepreneurship/waarom
Waarom

Innovation & Entrepreneurship - Waarom

Ontmoet ons op een beurs of schrijf je in voor een infosessie
Download brochure

Waarom

10 redenen waarom je zeker de Master in Innovation & Entrepreneurship moet volgen:

1. Studeren in Milaan

In POLI.design (Consorzio del Politecnico di Milano), ’s werelds beste school op gebied van Design Thinking, leer je een week lang technieken die je onmiddellijk in de praktijk omzet. Gedurende 3 weken werk je, samen met de studenten van POLI.design aan een designgerelateerde opdracht voor een internationaal bedrijf, de zogenaamde “innovation sprint”.

In 2019 werkten de studenten hun creatieve ideeën uit voor Air France en Samsonite.

2. Hooggeplaatst in wereldwijde rankings

Als bewijs voor haar permanente aandacht voor de kwaliteit van de opleidingen heeft Antwerp Management School de AACSB- en NVAO- accreditatie ontvangen en is de school opgenomen in de Financial Times Rankings. Onze masters halen hoge rankings in Eduniversal Rankings en QS World University Rankings. In QS World University Rankings staan onze programma's in de top 10 Best value for money.

Dit programma was 1 van de eerste in dit vakgebied, stijgt elk jaar in de wereldwijde rankings en behoort tot de 30 innovation & entrepreneurship masterprogramma's ter wereld.

Eduniversal Master Ranking 2021:
Nr 15 in Entrepreneurship

3. Internationaal programma

Je maakt onderdeel uit van een zeer internationaal programma, met deelnemers en docenten van over de hele wereld, waardoor je al van bij het begin van je carrière in contact staat met innovators en entrepreneurs van over heel de wereld.

Je leert omgaan met verschillende culturen en de complexiteit van internationale businesscommunicatie. Je verbreedt jouw internationaal netwerk. Tijdens je opleiding bezoek je ook een toekomstige innovatieve stad, elk jaar een andere bestemming. De groep studenten wordt in drie verdeeld, elke groep bezoekt een andere stad. In 2019 gingen de studenten naar Lissabon, Stockholm en Zürich. In 2020 stonden Barcelona, New York en Tel Aviv op het programma, deze trips werden virtueel georganiseerd.

4. Lanceer je carrière

De opleiding is ontworpen om de carrièreperspectieven van jonge professionals te versterken, zodat ze alvast een voorsprong hebben op de internationale arbeidsmarkt. Je verwerft entrepreneurial skills om je eigen business op te starten of om bestaande organisaties te innoveren.

Gedurende jouw jaar bij AMS worden verschillende activiteiten georganiseerd die je kunnen inspireren en helpen om een beslissing te nemen voor je toekomstige carrière: sollicitatieworkshops, jobbeurzen, netwerkevents, case evenings. Je wordt voorbereid op sollicitatiegesprekken en assessments.

Individuele en peer coaching zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in je talenten, interesses en behoeftes en dat je die kan aftoetsen met jobs en carrièremogelijkheden. Tijdens het programma zijn er verschillende bedrijfsbezoeken gepland.

Alumni van dit programma werken in verschillende sectoren en bij zeer uiteenlopende internationale bedrijven. Ofwel geven ze een impuls aan innovatie, ofwel werken ze in innovatieve bedrijven, of ze starten hun eigen start-up. Onze alumni gingen aan de slag bij Google, Ecover, EY, Salesforce, Coca-Cola, Microsoft, Unilever, AB Inbev, Nestlé, Too Good To Go, LEGO, Deloitte, Showpad. Een greep uit de start-ups : Twikit (Scale-up of the year 2018), Bao Living, Poppy, Board of Innovation, Captain Kombucha, Jakhals, Loop, Zetapulse, Sealjobs, Getintheloop, …

5. Praktijkgericht & de nieuwste tools & theorieën

Innovatie is cruciaal om voorop te blijven lopen in een competitief zakelijk landschap. In de Master in Innovation & Entrepreneurship leer je hoe je nieuwe ideeën kunt omzetten in nieuwe tastbare bedrijfsconcepten of producten.

Professoren en onderzoekers geven je de nieuwste onderzoeksinzichten, tools en state-of-the-art theorieën mee op gebied van ondernemerschap en innovation die vaak nog nergens ter wereld werden meegegeven. Je leert alles over de nieuwste strategieën, technologieën en markten. Je werkt aan real life cases onder begeleiding van topcoaches.
Je ervaart hoe het is om een ​​start-up of een nieuw idee binnen een bestaand bedrijf te ontwikkelen: je leert door te doen. Je krijgt volop de gelegenheid persoonlijke contacten te leggen met echte ondernemers, doorgewinterde investeerders en topmanagers, zodat je een realistisch beeld krijgt van hoe het is om daadwerkelijk een eigen bedrijf uit de grond te stampen of om binnen een bestaand bedrijf innovatie te stimuleren en/of innovatieve diensten of producten te ontwikkelen.

6. Persoonlijk ontwikkelingstraject: Global Leadership Skills

Bij AMS kijken we verder dan de overdracht van puur technische kennis. Zoals expliciet gesteld in onze missie willen we ook jouw persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Onze aanpak is rechttoe rechtaan: hoe beter jij je voelt als persoon, hoe meer vertrouwen je hebt om moeilijke bedrijfssituaties aan te pakken. Hoe accurater jouw zelfbeeld, hoe beter je kunt samenwerken met andere mensen en hoe bekwamer je kunt leiden op een verantwoorde manier die respect afdwingt. Met de Global Leadership Skills bouwen we verder op drie missiepijlers van Antwerp Management School: Self-Awareness, Global Perspective enSocietal Consciousness;

  • Self-Awareness: leidt tot samenwerking met anderen
  • Global perspective: leidt tot vindingrijkheid om gepaste oplossingen te zoeken voor problemen en vraagstukken
  • Societal Consciousness: leidt tot duurzaamheid in essentiële economische processen, een fundamentele waarde voor het bedrijfsleven

We bieden je relevante kaders die je helpen te begrijpen wie je bent, wat je wil en hoe je je verhoudt tot anderen. We coachen en ondersteunen je bij het begrijpen van je sterktes, je behoeften en je ontwikkelingspunten. We zullen je uitdagen om een persoonlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen.

Dit alles zal je als persoon versterken en je helpen om met vertrouwen de volgende stap in je carrière te zetten.

Het ontwikkelen van Global Leadership Skills is meer dan een ‘nice to have’. Het is een basisvereiste voor een succesvolle carrière en recruiters nemen dit bij sollicitaties mee in hun beoordeling. Werkgevers van vandaag zijn bij het selecteren van pas afgestudeerden op zoek naar exact dezelfde soft skills die je ontwikkelt tijdens de Global Leadership Skills: zelfbewustzijn, het vermogen om samen te werken met anderen, leiderschapskwaliteiten, openheid en respect voor verschillende perspectieven, multicultureel bewustzijn.

7. Benieuwd naar de start-ups van onze alumni?

De Master in Innovation & Entrepreneurship bracht, sinds zijn bestaan, al 80 start-ups voort. Van start-up naar succesvolle onderneming. Van medische producten tot koffiebars en van mode tot apps. De oprichters  volgden allemaal dezelfde studie en ze kunnen een bron van inspiratie zijn.

8. Bouw je start-up uit op Antwerp Management School

Na afstuderen geven we je een duwtje in de rug: je kan de faciliteiten van onze school gebruiken om je start-up uit te bouwen. Je kan in onze school werken, vergaderen en je klanten ontmoeten, helemaal gratis.

9. Antwerpen, city of creators

Antwerpen is een bruisende stad, altijd open voor nieuwe ideeën en concepten. De Stad Antwerpen en haar business partners moedigen innovatief entrepreneurship aan en trekken zo nieuwe investeerders aan. Verschillende projecten zijn hiervoor opgezet:

Antwerpen heeft een levendige, actieve en snelgroeiende startup-scene, waar je als student zeker door geïntegreerd zal geraken.

10. Antwerpen, het hart van Europa

Antwerpen is wereldbekend voor de haven, mode, diamant en nog veel meer. Antwerpen heeft een levendige, actieve en snelgroeiende startup-scene, waar je als student zeker door geïntegreerd zal geraken.

Download brochure
Stel je kandidaat
Boogkeers
Evapeeters

Een vraag over dit programma?

Eva Peeters

Tel: +32 3 265 40 11

Close

Een vraag over dit programma?