https://www.antwerpmanagementschool.be/
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/programma/supply-chain-voor-executives
Supply Chain Series voor executives
https://www.antwerpmanagementschool.be/programma/supply-chain-voor-executives/programma
Programma & faculty

Masterclass Supply Chain Series

SCS website

Programma & faculty

De logistieke sector is altijd al een belangrijke werkgever geweest voor alle types van opleidingen, competenties en ervaringsniveaus. Maar de sector wordt vandaag meer en meer in zijn groei afgeremd omwille van een tekort aan personeel. Vooral arbeiders zijn moeilijk te vinden. Welke bedrijfsstrategie moet je hanteren wanneer er een tekort is aan geschikte supplychainarbeiders? Hoe belangrijk zijn digitalisering en automatisering in dit debat?

Sessie 1: hoe maak je de logistieke sector minder afhankelijk van derden bij de zoektocht naar het juiste talent?

De logistieke sector is altijd al een belangrijke werkgever geweest voor alle types van opleidingen, competenties en ervaringsniveaus. Maar de sector wordt vandaag meer en meer in zijn groei afgeremd omwille van een tekort aan personeel. Vooral arbeiders zijn vaak moeilijk te vinden. Welke bedrijfsstrategie moet je hanteren wanneer er een tekort is aan geschikte supply chain arbeiders? Hoe belangrijk is digitalisering in dit debat?

Opbouw van de sessie

Rode draad van deze sessie is de case van het gastbedrijf, Nike ELC. Het gaat om een real life project over talentmanagement in logistics operations. De lessen die uit de case kunnen worden getrokken, zijn ook van toepassing bij bedrijven die voor gelijkaardige uitdagingen staan.

De sessie gaat van start met AMS faculty Prof. Dr. Ans De Vos. Zij biedt de nodige (academische) achtergrond om de case beter te begrijpen en te kaderen. Na de presentatie van de case door het Nike-team, krijgen de deelnemers tijd om de case te analyseren en te evalueren vanuit het standpunt van hun eigen bedrijf. In het daaropvolgende interactieve debat worden de verschillende standpunten en perspectieven gebundeld om een discussie te openen, ondersteund door het Nike-team en de academische experten. De voorzitter sluit het debat af met de belangrijkste resultaten en takeaways van de namiddag.

Daarna wordt een bezoek gebracht aan de Nike ELC-fabriek in Laakdal, gevolgd door een afsluitend diner. Wim Adriaens, de nieuwe CEO van VDAB, zorgt voor een keynote tijdens het diner.

Programma

12.30 Lunch
13.00 Verwelkoming door Kurt Van Donink, leider van het gastbedrijf
13.35 Inleiding door de voorzitter van de sessie, Alex Van Breedam
13.45 Academisch perspectief en state-of-the-artvisie op het thema van de sessie door Prof. Dr. Ans De Vos
14.15 Presentatie van de case van het gastbedrijf door het Nike-team
14.45 Koffiepauze
15.00 Voorbereiding van het debat - input van de deelnemers
15.30 Interactief debat en discussie
17.00 Belangrijkste conclusies en bevindingen door Alex Van Breedam
17.30 Bedrijfsbezoek
18.30 Diner met keynote van Wim Adriaens (CEO VDAB, Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding)
20.30 Einde

Gastbedrijf

Ongeveer 50 kilometer buiten Antwerpen strekt Nike, Inc.'s European Logistics Campus (ELC) zich uit over vier locaties: Laakdal, Meerhout, Herentals en Ham. Met dit geavanceerde gecentraliseerde distributienetwerk kan Nike een uitgebreid netwerk van retailers en consumenten bedienen, niet alleen op het Europese continent, maar over de hele wereld. Medewerkers van Nike ELC vormen het hart van een netwerk van fabrieken, transporteurs, winkels en klanten, die elke dag honderdduizenden van de nieuwste Nike-producten verzenden.

Taal

De voertaal van alle sessies van de Supply Chain Series is Engels.

Faculty

Programmadirecteur
  • Prof. Dr. Alex Van Breedam
Expert & keynote sessie 1
  • Expert: Prof. Dr. Ans De Vos
  • Keynote: Wim Adriaens (CEO VDAB, Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding)
Registreer
Boogkeers
Bruno baert

Een vraag over dit programma?

Bruno Baert

Tel: +32 3 265 89 57

Close

Een vraag over dit programma?