Banner BENE website
Overzicht

Masterclass BedrijfsEconomie voor Niet-Economen

Overzicht

De masterclass BedrijfsEconomie voor Niet-Economen (kortweg BENE) is een praktijkgerichte opleiding, specifiek ontwikkeld op maat van professionals, ondernemers en managers. Deze avondopleiding bouwde de voorbije 60 jaar een stevige reputatie op in Vlaanderen: al meer dan 1.500 professionals lieten zich door onze experten begeleiden bij de groei van hun organisatie en loopbaan.

Gedurende tien avonden dompelen we jou onder in diverse bedrijfseconomische materies. Hierdoor verscherpt jouw financieel en boekhoudkundig inzicht waardoor je veel gerichter en onderbouwd met je boekhouder of financiële afdeling kan communiceren. Of het nu gaat over de jaarrekening, het budget, een kostprijscalculatie of een investeringsanalyse: je zal over de juiste skills beschikken om de nodige financiële plannen op te maken en correct te interpreteren. Tijdens de opleiding neem je ook de strategie van jouw eigen organisatie onder de loep en koppel je deze aan jouw financieel en boekhoudkundig inzicht. Onze docenten hebben zowel een academische als praktijkgerichte achtergrond. Ze vormen dan ook de ideale partner om jou persoonlijk te begeleiden naar de optimale aanpak.

Leerdoelen

Na het volgen van deze opleiding:

• haal je meer uit je balans en resultatenrekening;
  • ben je een volwaardige gesprekspartner voor jouw financiële collega’s en management;
  • kan je financiële gegevens juist interpreteren;
  • neem je gefundeerde beslissingen op basis van financiële informatie;
  • ontwikkel je een bredere strategische kijk op jouw organisatie;
  • help je de toekomstige groei en ontwikkeling van jouw organisatie mee uitrollen;
  • zal je op een slimmere manier zakendoen.

Op onze campus of online

Je kan de opleiding BedrijfsEconomie voor Niet-Economen zowel online als op campus volgen. Beide manieren hebben zo hun voordelen:

Op campus

• Beleef de volledige AMS-ervaring: je volgt les op een gloednieuwe, dynamische campus. Onze faculty en medewerkers doen er alles aan om jou een inspirerende leerervaring te geven. We respecteren daarbij uiteraard alle nodige veiligheidsmaatregelen.
  • Voor, tijdens en na de les is er ruimte om te netwerken. Zo connecteer je met je docenten en medestudenten. Dit biedt meteen heel wat nieuwe kansen en perspectieven.
  • Leer van jouw docenten én van de cases van andere deelnemers. Je gaat – in kleine groepjes – actief aan de slag met verschillende tools. Je medestudenten komen vaak uit heel andere organisaties en functies. Dit levert op zich al verfrissende inzichten en inspiratie op.
  • Stel jouw vragen tijdens de les, op het moment dat je ze hebt, en ga in discussie met je docenten en medestudenten.

Online

• Volg de lessen vanop kantoor of van bij je thuis. Je hoeft je niet te verplaatsen. De tijd die zo vrijkomt, kan je gebruiken om het leermateriaal te verwerken en/of om aan jouw case te werken.
  • Ga uitgebreid in interactie met de docenten en medestudenten. Tijdens online discussiemomenten maken we tijd om vragen te beantwoorden, cases toe te lichten, enz.
  • We voorzien verschillende individuele sessies waarbij we focussen op jouw specifieke situatie. We bekijken je individuele noden en vragen en zorgen voor een vlotte vertaalslag naar je eigen werkomgeving.
  • Alle lessen worden opgenomen. Je kan ze opnieuw bekijken in je eigen tempo en op het moment van jouw keuze.
Registreer
Boogkeers