Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Close
NL
Banner BENE website
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/bedrijfseconomie-voor-niet-economen
Masterclass BedrijfsEconomie voor Niet-Economen
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/bedrijfseconomie-voor-niet-economen/bedrijfseconomie-voor-niet-economen
Programma & docenten

Masterclass BedrijfsEconomie voor Niet-Economen - Programma & docenten

Programma & docenten

Module 1: accounting (5 sessies)

Je start met de boekhoudkundige basisregels en leert een jaarrekening lezen en begrijpen. Vervolgens zoom je in op het gebruik van ratio’s in financiële analyse waarbij solvabiliteit, liquiditeit en rendabiliteit uitgebreid aan bod komen. In het luik ‘management accounting’ werk je rond kostprijscalculatie en break-evenanalyse en leer je hoe kosteninformatie kan bijdragen tot het nemen van beleidsbeslissingen. Aan de hand van een geïntegreerde oefening pas je de opgedane kennis toe op een concrete case.

Module 2: financieel management (3 sessies)

Je maakt kennis met de belangrijkste componenten van financieel management binnen een onderneming. Hierbij besteed je aandacht aan financiële planning en budgettering, gaande van het beheer van netto-bedrijfskapitaal, kasplanning en debiteurenbeheer tot budgettechnieken, -proces en -strategie. Ook de voornaamste principes rond investeringsanalyse komen aan bod, gebaseerd op de berekening en analyse van relevante kasstromen. Je krijgt inzage in de voornaamste financieringsvormen en je gaat uitgebreid in op recente ontwikkelingen in het financieringslandschap.

Module 3: strategisch management (2 sessies)

Je maakt kennis met de voornaamste bouwstenen voor de ontwikkeling en uitvoering van een stevige strategie en je leert deze concreet toe te passen.

Je gaat dieper in op technieken van geïntegreerd prestatiemanagement op basis van relevante indicatoren. Afsluiten doe je met inzichten rond strategievernieuwing en de transformatie van jouw organisatie.

Download brochure
Registreer
Boogkeers
Eline maes

Een vraag over dit programma?

Eline Maes

Tel: +32 3 265 88 85

Close

Een vraag over dit programma?