Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/duurzame-communicatie-rapportage
Masterclass Duurzame Communicatie & Rapportage

Duurzame Communicatie & Rapportage

Deze Masterclass is ontworpen om organisaties uit te rusten met de tools en inzichten die nodig zijn om hun duurzaamheidstrajecten op een inspirerende manier te delen met werknemers, consumenten en belanghebbenden, en zo een impactvolle betrokkenheid en verandering teweeg te brengen.

Taal

Engels

Eerste startdatum

03.12.2024

Duur

1 - 10 dagen
Prijs
€3.600

Locatie

Antwerpen, België

Taal

Engels

Eerste startdatum

03.12.2024

Duur

1 - 10 dagen
Prijs
€3.600

Locatie

Antwerpen, België
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/duurzame-communicatie-rapportage
Masterclass Duurzame Communicatie & Rapportage

4

dagen

Deze masterclass Duurzame Communicatie & Raportage bestaat uit vier sessies.

Kwaliteit

in duurzame transformatie

Je kan rekenen op een team van professoren die echte pioneers zijn in duurzame transformatie en innovatie, en al jarenlange ervaring hebben. Onderzoek en heel praktische toepassingen gaan hand in hand

Module

Mastering Sustainable Transformation

Deze opleiding maakt deel uit van 'Mastering Sustainable Transformation': vijf unieke masterclasses waarin we telkens een specifiek duurzaamheidsthema behandelen.

De kracht van duurzaamheids­communicatie

Tijdens deze masterclass verken je de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheidsmarketing, leer je navigeren door het ethische landschap om greenwashing te voorkomen en verdiep je je in de complexiteit van duurzaamheidsrapportage en accounting, verrijkt met inzichten in de EU Taxonomy. Je ontdekt de kunst van storytelling waardoor je niet alleen je merk naar een hoger niveau tilt, maar ook op een dieper niveau weerklank zal vinden bij je stakeholders.

De opleiding bestaat uit een mix van theorie en praktijkcases en is bedoeld om je inzicht te vergroten in de genuanceerde communicatie- en rapportageverwachtingen van moderne organisaties op het gebied van ESG (environment, social, governance). Omdat communicatie de hoeksteen is van elk succesvol duurzaamheidsplan of -strategie, benadrukken we het belang van het opstellen van boodschappen die niet alleen effectief zijn, maar ook eenvoudig, direct en nauwkeurig, zodat ze aanslaan bij belanghebbenden op verschillende platforms.

Door een mix van praktische oefeningen en theoretische kennis leer je hoe je je duurzaamheidsambities en -uitdagingen op een open, transparante, authentieke en eerlijke manier kunt presenteren.

Download onze brochure
AMS Gebouw duurzaamheidsrapport 3 1

De taal van duurzaam succes

De masterclass Duurzame Communicatie & Rapportage bestaat uit vier sessies:

  • Trends in duurzaamheidsrapportage: ontdek wereldwijde trends (waaronder de EU Taxonomy en de CSRD-de Corporate Sustainability Reporting Directive) en bouw waardevolle relaties op met je stakeholders.
  • Sustainability accounting: identificeer en analyseer de belangrijkste aandachtspunten binnen je duurzaamheidsagenda. Leer hoe je ESG-impact kan meten, analyseren en rapporteren.
  • Communiceren wat ertoe doet: zoek het spanningsveld op tussen rapporteren en storybuilding, en bereik meer stakeholders.
  • Storytelling: bouw aan een coherente en inspirerende merkbelofte en maak de shift van transparant naar eerlijk en open communiceren.
Ontdek waarom
Wayne Visser presentation sustainability AMS

Ontdek onze leerstoel in 'Duurzame Transformatie'

AMS engageert zich al decennialang om de leiders van de toekomst klaar te stomen zodat ze mondiale uitdagingen aankunnen en via business een positieve kracht voor verandering kunnen zijn. De Leerstoel Duurzame Transformatie ondersteunt dit engagement via onderzoek, cocreatie en ontwikkeling.

Lees meer
Wayne Visser speaker keynote AMS

Schrijf je in voor onze 'Sustainable Transformation' newsletter

Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond Sustainable Transformation? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en vink het juiste topic aan.

Schrijf je in
Boogkeers 2 1

Start de registratieprocedure

Om de kwaliteit van deze masterclass te kunnen garanderen, laten wij slechts een beperkt aantal deelnemers toe. We raden je dan ook aan om zo snel mogelijk in te schrijven.

Meryliis Moistlik WEB

Een vraag over dit programma?

Function Learning & Development Advisor
Meryliis Moistlik WEB
Sluiten

Een vraag over dit programma?