Lees alles over hoe AMS veilig de campus heropent voor studenten & voor bezoekers

Banner Master in China Europe Business
Programma's
China-Europe Business

China-Europe Business - Programma

1. Curriculum

Antwerpen

• Business in the Global Political Economy
  • Business in the European Union
  • International Business
  • Financial Management
  • Elective
  • Global Leadership Skills
  • Chinese Language (voor studenten met moedertaal Chinees wordt een andere taal aangeboden)

Boedapest

• Transition Economies

Shanghai

• Asian Economics & Geopolitics
  • Branding in Asia
  • Cross Cultural Management & Negotiations
  • Strategic & Supply Chain Management
  • Digital Marketing

Master Project

Uitstappen, reizen en locaties

Boedapest – zaken doen en management in Midden- en Oost-Europa, in samenwerking met ESSCA.

2. China-Europe in-company project

Als student van Antwerp Management School krijg je gedurende 10 weken de kans om een bedrijf van binnenin te leren kennen. Je zal intensief werken aan businessuitdagingen en een compleet rapport met nieuwe inzichten en praktische aanbevelingen opstellen. Je zet de theorie dus om in de praktijk. De projecten mogen plaatsvinden in het buitenland, wat je job- en stagekansen verhoogt.

Als je kiest voor een project in China, is dit een ongelofelijke opportuniteit om je onder te dompelen in de Chinese business omgeving. De consumptiemarkt in China is één van de grootsten ter wereld. Een in-company project in China is een unieke kans om eerstehandsonderzoek te doen naar het (koop)gedrag van de Chinese consument en biedt je de mogelijkheid om samen te werken met jonge professionals en multinationals die een vaste waarde zijn in de wereld.

3. Electives

Alle masters bieden elective weeks aan. Electives dit jaar staan volledig in het teken van het leren...

… omgaan met de impact van nieuwe technologieën

• Digital transformation

… gedijen in een geglobaliseerde wereld

• From Local to Global

… leiden van anderen

• Human Capital Management and Leadership

… oplossen van complexe problemen

• Crisis Management
  • Capital Budgeting and Finance

… nadenken over nieuwe manieren om waarde te creëren

• Business Model Innovation
  • Technology and Innovation

… electives Master in Finance– open voor iedereen

• Real Estate Finance
  • Programming in R

4. Global Leadership Skills

Op AMS vangt jouw reis aan die jou als persoon en toekomstige leider zal ontwikkelen. Met onze Global Leadership Skills dagen we je uit en coachen we je om beter bewust te zijn van wie je bent, hoe je samenwerkt met anderen en welk soort carrière je wilt nastreven.

Tijdens deze reis gebruiken we verschillende methoden en oefeningen: feedbacksessies met peers, mock interviews, individuele en groepscoachinggesprekken, reflectiemomenten, zelfanalyse. We bieden je relevante kaders die je helpen te begrijpen wie je bent, wat je wil en hoe je je verhoudt tot anderen. We coachen en ondersteunen je bij het begrijpen van je sterktes, je behoeften en je ontwikkelingspunten. We zullen je uitdagen om een persoonlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen.

Dit alles zal je als persoon versterken en je helpen om met vertrouwen de volgende stap in je carrière te zetten.

Het ontwikkelen van Global Leadership Skills is meer dan een ‘nice to have’. Het is een basisvereiste voor een succesvolle carrière en recruiters nemen dit bij sollicitaties mee in hun beoordeling. Werkgevers van vandaag zijn bij het selecteren van pas afgestudeerden op zoek naar profielen met een indrukwekkend aantal soft skills. Die soft skills zijn onder meer: zelfbewustzijn, het vermogen om samen te werken met anderen, leiderschapskwaliteiten, het vermogen om zich aan nieuwe situaties aan te passen, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, openheid en respect voor verschillende perspectieven, multicultureel bewustzijn en lange termijn- en systeemdenken.

Deze module zal je ondersteunen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden en bij het vinden van een match tussen je carrièreambities en waar werkgevers naar op zoek zijn.

5. AMS bootcamp

Als je ingeschreven bent voor dit programma, kan je je ook inschrijven voor het AMS bootcamp. Deze summer school wordt georganiseerd de week voor de start van je programma en biedt je een optimale voorbereiding: je krijgt lessen in academic writing, professional English, business research methods en financieel management. We raden je aan dit bootcamp te volgen, niet alleen wordt je academisch klaargestoomd voor jouw masterprogramma aan AMS, het is ook een uitgelezen kans om alvast je medestudenten van over de hele wereld te leren kennen.

6. Faculty

Steffi Weil, PhD

China and Global Governance

Function Academic Director China-Europe Business Studies & EPhD