Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-global-management
Master in Global Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-global-management/waarom
Waarom

Master in Global Management

Eén jaar, drie bestemmingen, een wereld van impactvolle ervaringen. De Master in Global Management biedt je alle bouwstenen voor een internationale carrière. Met een brede kijk op verschillende managementdisciplines in een internationale context, ben je volledig voorbereid om multiculturele samenwerkingen aan te gaan, in binnen- en buitenland.

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Global Management

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Global Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-global-management
Master in Global Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-global-management/waarom
Waarom

Waarom

Waarom deze master?

Wie op zoek gaat naar een managementopleiding met een culturele invalshoek, komt vaak terecht bij masters die de focus leggen op business en tegen het eind wat tijd vrijmaken voor het effect van globalisering…

Maar om multiculturele samenwerkingen met glans te doen slagen, heb je veel meer nodig dan dat. Daarom staat de Master in Global Management volledig in het teken van intercultureel zakendoen en leiding geven. Dat zie je niet alleen aan het curriculum - dat van bij de start bruikbare kennis, tools en technieken aanreikt - maar ook aan de uitgebreide projectwerking, bedrijfsbezoeken en studiereizen naar andere continenten. Door midden in deze opkomende Aziatische en Zuid-Amerikaanse markten te gaan staan, worden de verschillen met de eigen culturele comfortzone tastbaar en krijg je de kans om deze businessuitdagingen in real-time om te zetten in opportuniteiten. Zo heb je alles in handen om een uitgebreide basis te leggen voor internationale samenwerking als echte wereldburger en manager.

Kiezen voor onze Master in Global Management, dat is kiezen voor...

Bekroonde kwaliteit

Bij het afstuderen ontvang je een internationaal erkend Master Science (M.Sc.) diploma - en dat is niet zomaar een stukje papier, want onze Master in Global Management staat hoog aangeschreven in het wereldwijde aanbod. De kwaliteit van de leerervaring van onze studenten en de waarde voor hun professionele loopbaan leverde ons enkele mooie rankings op: Eduniversal Ranking beloonde ons met de 6de plaats wereldwijd en de 1ste plaats in België. Times Higher Education gaf ons de 16de plaats wereldwijd en de hoogste in België in de categorie Masters in Management.

Multiculturaliteit in zijn puurste vorm

"Globaal" is hier geen buzzword. Van het curriculum tot de mensen in de klas en de bestemmingen van onze excursies, allemaal ademen ze het internationale en crossculturele karakter van deze opleiding. Bij AMS ligt de wereld om de hoek, want alleen zo kan je de complexiteit van internationaal zakendoen echt verkennen en de technieken eigen maken.

Actie

Theorie is de basis, praktijk is de verfijning. Die principes gaan hand in hand om jou een echte totaalervaring te bieden die je niet alleen rijker maakt met kennis, maar ook met relevante werkervaring voor je goed en wel begonnen bent.

Teamwork en mensenkennis

Als manager staat en valt je succes met hoe goed je mensen kan aansturen. Daarom is de Master in Global Management doorspekt met groepsprojecten. Door samen aan cases en in-company projecten te werken, versterk je je sociale inschattingsvermogen en voel je de waarde van andere perspectieven. Zo kan je met trots de eigenschap 'teamspeler' op je cv zetten.

Echte impact

We helpen je niet alleen je verantwoordelijke, creatieve en analytische geest aan te scherpen om in de toekomst impact te creëren, maar ook tijdens de opleiding krijg je al de kans om een verschil te maken. Met onze "Global Impact Projects" ontwikkel je hulpmiddelen voor lokale initatieven, ondernemers, bedrijven en mensen in ontwikkelingslanden of sociaal achtergestelde omgevingen. Je ziet de kracht van jouw bijdrage in actie.

Waarom Antwerp Management School?

Laten we het met de woorden van onze studenten zeggen: “Een opleiding bij AMS transformeert je niet alleen professioneel, maar ook als persoon.” Daar zijn we blij om want bij AMS is de persoonlijke ontwikkeling even belangrijk als de professionele. Soft skills zijn even belangrijk als hard skills. En praktijk is even belangrijk als theorie. En die evolutie maak je in een warme omgeving, gesteund op samenwerking en hulpvaardigheid, niet op competitie. Echte teamplayers zitten hier helemaal op hun plaats en zullen zich snel thuis voelen op onze sfeervolle campus in hartje Antwerpen. Met grote raampartijen, een gezellige tuin en moderne klaslokalen is het een echt pareltje onder de stadsscholen. Breng jij ons binnenkort een bezoekje?

Lanceer je internationale carrière

Jouw jobzoektocht is van bij het begin van de master een centraal thema.

Ons career center geeft jouw tools en adviezen om jouw werkmogelijkheden en -dromen te bepalen, je netwerk op te bouwen en je sollicitatievaardigheden aan te scherpen.

  • Doorheen het jaar kan je deelnemen aan verschillende workshops rond sollicitatietechnieken.
  • We bezoeken en ontvangen verschillende bedrijven voor een gastlezing, wat helpt om je netwerk uit te breiden en het werkveld te leren kennen.
  • We organiseren 2 jobbeurzen waar je kennis kan maken met potentiële werkgevers.
  • We brengen je in contact met onze ervaren alumni (lokaal en wereldwijd), met enkele van de meest invloedrijke hr-communities en met onze persoonlijke carrièrecoaches.

Antwerp, the heart of Europe

Antwerp is world famous for its port, fashion, diamond and much more. Antwerp is located in the heart of Europe, cities as Amsterdam, Paris, London are within a few hours' reach.

Antwerp is a vibrant, creative city for investors and entrepreneurs, always open for new ideas and concepts.

And... last but not least: Antwerp is a true student city. This city will stay in your heart forever!

Start de applicatieprocedure

Omdat we maar een beperkt aantal studenten toelaten, raden we je sterk aan om je zo snel mogelijk aan te melden.

Julie Hillewaert WEB

Een vraag over dit programma?

Function Program advisor full-time master's programs
Julie Hillewaert WEB
Sluiten

Een vraag over dit programma?