Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

MGM liggend 2400x1260
Programma's
Global Management
Waarom

Global Management - Waarom

Ontmoet ons op een beurs of schrijf je in voor een infosessie
Download brochure

Waarom

1. Praktijk-georiënteerde benadering

Deze master voorziet je van alle kennis, sociale vaardigheden en de juiste businessinstelling om een glansrijke internationale businesscarrière te starten in verschillende sectoren en functies. Daarom zet de opleiding vooral in op de praktische applicatie van concepten in de echte businesswereld.

Door deze praktijk-georiënteerde benadering leer je de actuele internationale businesswereld kennen, krijg je een diepgaand begrip van alle functionele aspecten van management.

Het in-company project geeft je de kans om je verworven kennis direct toe te passen in echte business situatie bij een internationaal bedrijf.

2. Hooggeplaatst in wereldwijde rankings

Als bewijs voor haar permanente aandacht voor de kwaliteit van de opleidingen heeft Antwerp Management School de AACSB- en NVAO- accreditatie ontvangen en is de school opgenomen in de Financial Times Rankings. Onze masters halen hoge rankings in Eduniversal Rankings en QS World University Rankings. In QS World University Rankings staan onze programma's in de top 10 Best value for money.

De Master in Global Management heeft een topranking:

Eduniversal Ranking 2021: N°8 in leadership, worldwide, N°1 in Benelux

In 2018 heeft de Times Higher Education (THE) onze Master in Global Management op de 16de plaats wereldwijd en hoogste in België geplaatst. Ons programma kreeg hele hoge scores voor ‘engagement’ (=kwaliteit leerervaring van de studenten) en ‘outcomes’ (=meerwaarde van het programma voor professionele carrière, bij alumni gemeten).

3. Internationaal programma

De ontwikkeling van een global mindset staat centraal in dit programma. Je maakt deel uit van een zeer internationaal programma."Internationaal" is niet zomaar een adjectief, het zit ingeworteld in het programma, gaande van studenten en docenten van over de hele wereld tot de bestemmingen van onze excursies.

4. Interactief

Verwacht je niet aan hoorcolleges zoals in een universiteit. Het programma wordt gegeven op een interactieve manier. Je zal actief deelnemen aan discussies tijdens de lessen, business cases analyseren en businesspresentaties voorbereiden.

Ook je Engelse taalvaardigheden zullen aangescherpt worden, een belangrijke troef voor internationale bedrijven.

4. Lanceer je internationale carrière

De opleiding is ontworpen om de internationale carrièreperspectieven van jonge professionals te versterken, zodat je alvast met een voorsprong van start kunnen gaan op de internationale arbeidsmarkt. Je verwerft vaardigheden om een managementpositie op te nemen in een internationaal bedrijf.

Gedurende jouw jaar bij AMS worden verschillende activiteiten georganiseerd die je kunnen inspireren en helpen om een beslissing te nemen voor je toekomstige carrière: sollicitatieworkshops, jobbeurzen, netwerkevents, case evenings. Je wordt voorbereid op sollicitatiegesprekken en assessments.

Individuele en peer coaching zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in je talenten, interesses en behoeftes en dat je die kan aftoetsen met jobs en carrièremogelijkheden.

Tijdens het programma zijn er verschillende bedrijfsbezoeken gepland, zowel in binnen-als buitenland.

Afgestudeerden van dit programma gingen aan de slag bij o.a. AB Inbev, Atlas Copco Airpower, AVL Schrik GmbHw, Baker Tilly, 4flow, Betafence, Caterpillar Inc., Chevron Philips Chemical Company, Estée Lauder, Glaxosmithkline, HPWC, PwC, Securitas Group, Toyota Motor Europe, …

5. Persoonlijk ontwikkelingstraject: Global Leadership Skills

Bij AMS kijken we verder dan de overdracht van puur technische kennis. Zoals expliciet gesteld in onze missie willen we ook jouw persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Onze aanpak is rechttoe rechtaan: hoe beter jij je voelt als persoon, hoe meer vertrouwen je hebt om moeilijke bedrijfssituaties aan te pakken. Hoe accurater jouw zelfbeeld, hoe beter je kunt samenwerken met andere mensen en hoe bekwamer je kunt leiden op een verantwoorde manier die respect afdwingt. Met de Global Leadership Skills bouwen we verder op drie missiepijlers van Antwerp Management School: Self-Awareness, Global Perspective en Societal Consciousness;

• Self awareness: leidt tot samenwerking met anderen
  • Global perspective: leidt tot vindingrijkheid om gepaste oplossingen te zoeken voor problemen en vraagstukken
  • Societal Consciousness: leidt tot duurzaamheid in essentiële economische processen, een fundamentele waarde voor het bedrijfsleven

We bieden je relevante kaders die je helpen te begrijpen wie je bent, wat je wil en hoe je je verhoudt tot anderen. We coachen en ondersteunen je bij het begrijpen van je sterktes, je behoeften en je ontwikkelingspunten. We zullen je uitdagen om een persoonlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen.

Dit alles zal je als persoon versterken en je helpen om met vertrouwen de volgende stap in je carrière te zetten.

Het ontwikkelen van Global Leadership Skills is meer dan een ‘nice to have’. Het is een basisvereiste voor een succesvolle carrière en recruiters nemen dit bij sollicitaties mee in hun beoordeling. Werkgevers van vandaag zijn bij het selecteren van pas afgestudeerden op zoek naar exact dezelfde soft skills die je ontwikkelt tijdens de Global Leadership Skills: zelfbewustzijn, het vermogen om samen te werken met anderen, leiderschapskwaliteiten, openheid en respect voor verschillende perspectieven, multicultureel bewustzijn .

6. Antwerpen, het hart van Europa

Antwerpen is wereldbekend voor de haven, diamantsector, mode, en nog veel meer. Antwerpen is een echte studentenstad, een bruisende creatieve stad, altijd open voor nieuwe ideeën.

Download brochure
Stel je kandidaat