Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-global-management
Global Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-global-management/programma
Programma

Global Management

Met een Master in Global Management bereid je je voor op een succesvolle carrière in international business.

Taal

Engels

Eerste startdatum

12.09.2022

Duur

1 jaar
Prijs
€19.500

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Global Management

Taal

Engels

Eerste startdatum

12.09.2022

Duur

1 jaar
Prijs
€19.500

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Global Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-global-management
Global Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-global-management/programma
Programma

Programma

1. Core Curriculum

Het ontwikkelen van een "global mindset" staat centraal in dit programma. De "Master in Global Management" is ontwikkeld om je voor te bereiden op een succesvolle internationale carrière in verschillende sectoren of functies, in een multiculturele context.

De focus ligt niet alleen op managementvaardigheden, maar ook op het ontwikkelen van culturele competenties. Beiden zijn cruciaal in deze geglobaliseerde wereld. We willen je bovendien ook kritisch laten reflecteren: context en een breed begrip is de basis voor een kritische geest. Daarom start dit programma ook met een vak vergelijkende geschiedenis en filosofie.

Corporate Finance

Global History & Philosophy

International Business

Global Strategic Management

Business in the Global Political Economy

International Negotiations

Global Marketing

Global Supply Chain Management

Cross Cultural Management

Global Immersion Program (incl. Global Impact Project)

Master Project


Noot: Bovenstaande vakken en buitenlandse excursies zijn onder voorbehoud van wijzigingen, afhankelijk van hoe de coronapandemie evolueert.

2. Company Practice Seminar

Als onderdeel van het vak Company Practice Seminar ga je bedrijven bezoeken in het buitenland. Zo bezochten onze MGM studenten in januari 2022 Wroclaw in Polen. Volgens @HackerRank is deze stad nr 3 wereldwijd (China en Rusland komen eerst) wat tech industry en developing betreft.

MGM groepsfoto Polen

3. Electives

Naast je reguliere curriculum heb je ook de mogelijkheid om je studie te verrijken met keuzevakken (Electives). Alle masteropleidingen bieden 1 volle week Electives aan; een week gewijd aan een intensief relevant onderwerp dat de status quo uitdaagt en je buiten je comfortzone duwt. Het idee is om onderwerpen aan te bieden buiten het kerncurriculum die gebaseerd zijn op het huidige geopolitieke klimaat, relevant wereldnieuws en toekomstige inzichten. Ze richten zich op zaken die je studie ten goede komen en je meer leermogelijkheden bieden.

Om je een idee te geven, eerdere onderwerpen waren onder meer:

  • Digital Transformation
  • Designing Business Models for Future Growth
  • Geopolitical Challenges
  • Emerging Asian Markets
  • International Healthcare Management
  • Organizing for the Digital Future

4. Global Leadership Skills

Bij AMS kijken we verder dan de overdracht van puur technische kennis. Zoals expliciet gesteld in onze missie willen we ook jouw persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Met onze Global Leadership Skills module dagen we je uit en coachen we je om beter bewust te zijn van wie je bent, hoe je samenwerkt met anderen en wat voor soort carrière je wilt nastreven. Hierbij bouwen we verder op drie missiepijlers van Antwerp Management School:

  • Self-Awareness: leidt tot samenwerking met anderen
  • Global Perspective: leidt tot vindingrijkheid om gepaste oplossingen te zoeken voor problemen en vraagstukken
  • Societal Consciousness: leidt tot duurzaamheid in essentiële economische processen, een fundamentele waarde voor het bedrijfsleven

Tijdens deze reis gebruiken we verschillende methoden en oefeningen: feedbacksessies met peers, mock interviews, individuele en groepscoachinggesprekken, reflectiemomenten, zelfanalyse. Dit alles zal je als persoon versterken en je helpen om met vertrouwen de volgende stap in je carrière te zetten.

Het ontwikkelen van Global Leadership Skills is meer dan een ‘nice to have’. Het is een basisvereiste voor een succesvolle carrière en recruiters nemen dit bij sollicitaties mee in hun beoordeling. Werkgevers van vandaag zijn bij het selecteren van pas afgestudeerden op zoek naar profielen met een indrukwekkend aantal soft skills. Die soft skills zijn onder meer: zelfbewustzijn, het vermogen om samen te werken met anderen, leiderschapskwaliteiten, het vermogen om zich aan nieuwe situaties aan te passen, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, openheid en respect voor verschillende perspectieven, multicultureel bewustzijn en lange termijn- en systeemdenken. Deze module zal je ondersteunen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden en bij het vinden van een match tussen je carrièreambities en waar werkgevers naar op zoek zijn.

5. Global Impact Project

Je werkt in internationale teams aan een "Global Impact Project" , deze projecten ondersteunen lokale initiatieven, ondernemers, bedrijven en mensen in ontwikkelingslanden of sociaal achtergestelde omgevingen. Je creëert zo op een heel concrete manier impact. Tegelijkertijd verscherp en train je jouw verantwoordelijke, creatieve en analytische geest als toekomstige manager.

Het Global Impact Project (GIP) stelt je in staat om een ​​maatschappelijke uitdaging aan te gaan die het beste kan worden aangepakt met een open blik op de wereld. We selecteren projecten met wereldwijde impact, of projecten met lokale impact die inzicht vereisen in hoe wereldwijd alles met elkaar in verbinding staat.

De kern van de GIP's: het snijpunt van het bedrijfsleven (inzicht in de grondgedachte van zakelijke besluitvormers en de kansen en uitdagingen van multinationale ondernemingen) en maatschappelijke problemen (die worden beïnvloed door dergelijke beslissingen, soms erdoor worden veroorzaakt, en die hen). Je leert verschillende culturele perspectieven, sociale en regelgevende voorwaarden en kaders te begrijpen en hoe je ermee om gaat bij het interpreteren en aanpakken van concrete zakelijke en/of maatschappelijke problemen.

Je leert de sociale en ethische implicaties van internationale bedrijven, je gaat de dialoog aan met verschillende stakeholders (d.w.z. gemeenschappen, instellingen, burgers) om tot waardevolle en toepasbare oplossingen te komen. Het resultaat van dit project is een tastbare oplossing voor een welomschreven probleem van overkoepelende maatschappelijke relevantie, waarbij je je interculturele competenties moet gebruiken en verder kan ontplooien.

Bij dit intensieve groepswerk hoort ook reflectie over je eigen manier van werken, je eigen maatschappelijke positie, en hoe je je horizon kan verbreden en een positieve impact kunt hebben op anderen.

6. Faculty

Function Academisch directeur Master in Global Management
Function SD Worx Leerstoel Next Generation Work: Creating Sustainable Careers
Function Full-Time Masters Program Coordinator
Benny podevyn 3
Function Academic Director Financial Management Programs
Function Gastprofessor Global Strategy, Governance, Sustainability and Business in the Emerging Markets
Function Adjunct Professor
Function Professor
Function Professor
Function Professor

Start de applicatieprocedure

As we only accept a limited number of students, we strongly encourage you to apply as soon as possible.

Michael Sewell 2

Een vraag over dit programma?

Michael Sewell

Function: Recruitment manager FTM programs

Tel: 0032 (0)3 265 98 60

Function Recruitment manager FTM programs
Michael Sewell 2
Sluiten

Een vraag over dit programma?