Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Close
NL
MGM liggend 2400x1260
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-global-management
Global Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-global-management/programma
Programma

Global Management - Programma

Ontmoet ons op een beurs of schrijf je in voor een infosessie
Download brochure

Programma

1. Curriculum

Het ontwikkelen van een "global mindset" staat centraal in dit programma. De "Master in Global Management" is ontwikkeld om je voor te bereiden op een succesvolle internationale carrière in verschillende sectoren of functies, in een multiculturele context. De focus ligt niet alleen op managementvaardigheden, maar ook op het ontwikkelen van culturele competenties. Beiden zijn cruciaal in deze geglobaliseerde wereld. We willen je bovendien ook kritisch laten reflecteren: context en een breed begrip is de basis voor een kritische geest. Daarom start dit programma ook met een vak vergelijkende geschiedenis en filosofie.

Het programma wordt gegeven op een interactieve manier. Je zal actief deelnemen aan discussies tijdens de lessen, business cases analyseren en businesspresentaties voorbereiden.

De focus van alle lessen ligt op de praktische applicatie van concepten in de echte businesswereld. Door deze praktijk-georiënteerde benadering leer je de actuele internationale businesswereld kennen, krijg je een diepgaand begrip van alle functionele aspecten van management en krijg je de kans om dit allemaal te oefenen in een echte businesssituatie bij een internationaal bedrijf. Excursies naar het buitenland zullen dit ondersteunen.

 • Corporate Finance
 • International Negotiations
 • Global History & Philosophy
 • Global Leadership Skills
 • Global Strategic Management
 • International Business
 • Global Marketing
 • Business in the Global Political Economy
 • Global Supply Chain Management
 • Elective 1
 • Elective 2
 • Cross Cultural Management
 • Global Impact Project
 • Company Practice Seminar
 • Master Project

Noot: Excursies naar het buitenland onder voorbehoud van wijzigingen, afhankelijk van hoe de coronapandemie evolueert.

2. Internationale excursies

Er worden verschillende internationale excursies georganiseerd als onderdeel van het programma. De afgelopen jaren hebben we over nieuwe en innovatieve technologieën geleerd in Kopenhagen en ons verdiept in smart cities in Bilbao.

3. Electives

Electives

Alle masteropleidingen bieden 1 volledige week keuzevakken aan
Keuzevakken gaan over jezelf onderdompelen in

... de impact van nieuwe technologieën

 • Digital Transformation
 • Organizing the digital future

... de geglobaliseerde wereld

 • Geopolitical Challenges
 • International Strategy

... anderen leiden en managen, menselijke impact mogelijk maken

 • Human Capital

... hoe complexe problemen op te lossen

 • Global Industry Crisis/Challenges - (bijv. beheer van gezondheidszorg tijdens covid, crisis in de luchtvaart naar een groenere toekomst)

… nadenken over nieuwe manieren om waarde te creëren en vast te leggen

 • Designing business models for future growth
 • Business Model Innovation

… electives Master in Finance– open voor iedereen

 • Real Estate Finance
 • Programming in R

Door een van deze managementvakken toe te voegen, kunnen studenten hun AMS-reis een persoonlijk tintje geven!

4. Global Leadership Skills

Op AMS vangt jouw reis aan die jou als persoon en toekomstige leider zal ontwikkelen. Met onze Global Leadership Skills dagen we je uit en coachen we je om beter bewust te zijn van wie je bent, hoe je samenwerkt met anderen en wat voor soort carrière je wilt nastreven.

Tijdens deze reis gebruiken we verschillende methoden en oefeningen: feedbacksessies met peers, mock interviews, individuele en groepscoachinggesprekken, reflectiemomenten, zelfanalyse. We bieden je relevante kaders die je helpen om te begrijpen wie je bent, wat je wil en hoe je je verhoudt tot anderen. We coachen en ondersteunen je bij het begrijpen van je sterktes, je behoeften en je ontwikkelingspunten. We zullen je uitdagen om een persoonlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen.

Dit alles zal je als persoon versterken en je helpen om met vertrouwen de volgende stap in je carrière te zetten.

Het ontwikkelen van Global Leadership Skills is meer dan een ‘nice to have’. Het is een basisvereiste voor een succesvolle carrière en recruiters nemen dit bij sollicitaties mee in hun beoordeling. Werkgevers van vandaag zijn bij het selecteren van pas afgestudeerden op zoek naar profielen met een indrukwekkend aantal soft skills. Die soft skills zijn onder meer: zelfbewustzijn, het vermogen om samen te werken met anderen, leiderschapskwaliteiten, het vermogen om zich aan nieuwe situaties aan te passen, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, openheid en respect voor verschillende perspectieven, multicultureel bewustzijn en lange termijn- en systeemdenken.

Deze module zal je ondersteunen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden en bij het vinden van een match tussen je carrièreambities en waar werkgevers naar op zoek zijn.

5. Global Impact project

Je werkt in internationale teams aan een "Global Impact Project" , deze projecten ondersteunen lokale initiatieven, ondernemers, bedrijven en mensen in ontwikkelingslanden of sociaal achtergestelde omgevingen. Je creëert zo op een heel concrete manier impact. Tegelijkertijd verscherp en train je jouw verantwoordelijke, creatieve en analytische geest als toekomstige manager.

Het Global Impact Project (GIP) stelt je in staat om een ​​maatschappelijke uitdaging aan te gaan die het beste kan worden aangepakt met een open blik op de wereld. We selecteren projecten met wereldwijde impact, of projecten met lokale impact die inzicht vereisen in hoe wereldwijd alles met elkaar in verbinding staat.

De kern van de GIP's: het snijpunt van het bedrijfsleven (inzicht in de grondgedachte van zakelijke besluitvormers en de kansen en uitdagingen van multinationale ondernemingen) en maatschappelijke problemen (die worden beïnvloed door dergelijke beslissingen, soms erdoor worden veroorzaakt, en die hen). Je leert verschillende culturele perspectieven, sociale en regelgevende voorwaarden en kaders te begrijpen en hoe je ermee om gaat bij het interpreteren en aanpakken van concrete zakelijke en/of maatschappelijke problemen.

Je leert de sociale en ethische implicaties van internationale bedrijven, je gaat de dialoog aan met verschillende stakeholders (d.w.z. gemeenschappen, instellingen, burgers) om tot waardevolle en toepasbare oplossingen te komen. Het resultaat van dit project is een tastbare oplossing voor een welomschreven probleem van overkoepelende maatschappelijke relevantie, waarbij je je interculturele competenties moet gebruiken en verder kan ontplooien.

Bij dit intensieve groepswerk hoort ook reflectie over je eigen manier van werken, je eigen maatschappelijke positie, en hoe je je horizon kan verbreden en een positieve impact kunt hebben op anderen.

6. Faculty

Function Academisch directeur Master in Global Management
Function SD Worx Leerstoel Next Generation Work: Creating Sustainable Careers
Function Academic Director Financial Management Programs
Function Academic Director Master in Innovation & Entrepreneurship
Function Senior onderzoeker - Lecturer HRM & Creative Industries

Steffi Weil, PhD

China and Global Governance

Function Academic Director China-Europe Business Studies & ePhD
Domein China and Global Governance
Function Gastprofessor Global Strategy, Governance, Sustainability and Business in the Emerging Markets
Function Academisch directeur Master in Global Management (tot 2020)
Function Academische Directeur Master in Finance
Download brochure
Stel je kandidaat
Boogkeers
Michael Sewell 2

Een vraag over dit programma?

Michael Sewell

Tel: 0032 (0)3 265 98 60

Close

Een vraag over dit programma?