Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-global-management
Master in Global Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-global-management/programma
Programma

Master in Global Management

Eén jaar, drie bestemmingen, een wereld van impactvolle ervaringen. De Master in Global Management biedt je alle bouwstenen voor een internationale carrière. Met een brede kijk op verschillende managementdisciplines in een internationale context, ben je volledig voorbereid om multiculturele samenwerkingen aan te gaan, in binnen- en buitenland.

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Global Management

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Global Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-global-management
Master in Global Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-global-management/programma
Programma

Programma

Core Curriculum

Corporate Finance

Een algemeen begrip van het financiële boekhoudsysteem is een must voor iedereen die het bedrijfsleven ingaat. Deze cursus neemt je mee in de basis en verfijnt je kennis naar de aspecten die in jouw rol als manager het belangrijkst zijn. Je leert beslissingen nemen om de waarde van je onderneming te maximaliseren en krijgt verschillende analysetools aangereikt om de efficiëntie van je bedrijf te beoordelen en beheren. Zo ligt een financieel bloeiende onderneming binnen handbereik.

International Business

Globalisering heeft even veel voordelen als nadelen meegebracht voor de handelsmarkt. Wat voor het ene bedrijf een prachtige opportuniteit is, betekent voor het andere een stevige ontwrichting. Deze cursus stelt je voor aan de internationale bedrijfsomgeving, met aandacht voor alle voorwaarden om deel te nemen aan internationale handel, de factoren en actoren die in die omgeving meespelen en de regelgeving waar je aan tegemoet moet komen.

Global Strategic Management

Strategisch management is dé vaardigheid om je bedrijf relevant en slagkrachtig te houden in een veranderlijke wereld. Deze lessen richten zich zowel op de inhoud van strategie als op het strategievormingsproces in een mondiale context. Welk strategisch vraagstuk je ook wordt voorgelegd - in binnen- of buitenland - na deze cursus weet jij precies waar te beginnen.

Business in the Global Political Economy

Internationaal zakendoen is altijd onderhevig aan de politieke context van de landen waartussen je een samenwerking opzet. Hoe geven politieke systemen de wereldeconomie vorm en vice versa? Dat ontdek je door een grondige studie van interacties tussen markten, politiek en economische theorieën.

International Negotiations

Onderhandelingsvaardigheden zijn een integraal onderdeel van succes in de internationale zakenwereld. Na een fundamentele verkenning van het moderne onderhandelingsonderzoek, ga je zelf aan de slag met belangrijke actuele of historische onderhandelingen. Je analyseert je eigen vaardigheden en stelt je eigen leertraject op om een betere onderhandelaar te worden, met de hulp van concrete tools, casussen en je medestudenten.

Global Marketing

Wat betekent marketing precies voor een organisatie? Het antwoord vind je in deze cursus, die je leert om marketingconcepten en -strategieën toe te passen op verschillende landen en culturen. Aan het einde ken jij het strategische belang van marketingmanagement, hoe je de vraagstukken die het oproept kan invullen en welke rol die speelt in moderne, internationale bedrijfsplannen.

Global Supply Chain Management

In deze cursus krijg je een overzicht van de internationale toeleveringsketen en logistiek management, gecombineerd met praktische toepassingen om de juiste concepten en instrumenten te leren koppelen aan het juiste vraagstuk. Zo ben je als leidinggevende goed voorbereid op de dynamische besluitvorming waar multiculturele bedrijfsvoering om vraagt.

Doing Business in India

Eén van de drie bestemmingen die dit Masterprogramma zo bijzonder maken is de inleefreis naar India, waar je helemaal wordt ondergedompeld in het Zuid-Aziatische erfgoed en de zakencultuur. Een mix van klassikale lezingen, bedrijfsbezoeken en gesprekken met bedrijfsleiders geeft je een volledig inzicht in het economische ecosysteem. Voeg daar nog enkele plezieruitstapjes aan toe en je vertrekt weer naar België met een rijk begrip van de lokale gewoontes en bedrijfsprincipes. De perfecte basis voor latere professionele samenwerkingen.

Cross-Cultural Management For Social Impact

Op een unieke reis naar Rio de Janeiro en Porto Alegre werk je samen met Braziliaanse medestudenten en lokale, sociale organisaties, om een directe, positieve impact voor de gemeenschap te creëren. Het uitgebreide contact met tal van Braziliaanse ondernemers, tech-start-ups en zakelijke belanghebbenden helpt je een postkoloniaal perspectief te vormen dat essentieel is voor verdere crossculturele projecten. En natuurlijk maken we ook tijd voor een feestje!

Master Project

Helemaal geïnspireerd door de mooie reizen en indrukwekkende cursussen? Met je masterproject zet je al je nieuwe kennis om in praktijk. Jij kiest zelf een bedrijf met een internationale businesscase om je in vast te bijten en gaat op zoek naar werkbare oplossingen. Zo rond je niet alleen de master af met een totaalbeleving van alle interculturele managementvaardigheden, instrumenten en kaders die je onderweg tegenkwam, maar zet je ook een grote stap richting het werkleven.

Noot: Dit curriculum is onder voorbehoud van wijzigingen.

Company Practice Seminar

In deze cursus maak je kennis met de complexe wereld van globaal management en Europees zakendoen. In een interactieve setting gaan jij en je medestudenten aan de slag met allerlei uiteenlopende managementproblemen. Een goede voorbereiding, actieve deelname en kritische houding zijn het perfecte recept om dit seminarie tot een goed einde te brengen.

MGM groepsfoto Polen

Electives

Naast het standaardcurriculum heb je ook de mogelijkheid om je studie te verrijken met keuzevakken, in de vorm van een intensieve lesweek, volledig in het teken van een onderwerp dat voor jou relevant en interessant is. We zorgen steeds voor een uitgebreide keuze tussen onderwerpen uit het huidige geopolitieke klimaat, relevant wereldnieuws en toekomstbestendige inzichten.

Om je een idee te geven, vind je hier een lijst van keuzevakken uit vorige jaren:

 • Digital Transformation
 • Designing Business Models for Future Growth
 • Geopolitical Challenges
 • Emerging Asian Markets
 • International Healthcare Management
 • Organizing for the Digital Future

Global Leadership

Jouw persoonlijke ontwikkeling is net zo belangrijk als de technische kennis die je dit jaar zal opdoen. Daarom daagt deze module je uit om jezelf beter te leren kennen: hoe zit jij in elkaar? Hoe werk je samen met anderen? Welke carrièredoelen streef je na? Dit waardevolle bewustzijn en de soft skills die daarbij horen versterken je als persoon om de volgende professionele stap te zetten én brengen je op een goed blaadje bij recruiters.

Cross-Cultural Management for Social Impact

1 jaar, 3 bestemmingen - dat is de slagzin van de Master in Global Management.

Een belofte die we niet alleen waarmaken met indrukwekkende reizen naar India en Brazilië, maar waar we ter plaatse ook aangepaste cursussen en projecten aan koppelen. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn de Global Impact Projects (GIP’s) waarbij je met een internationaal team een maatschappelijke uitdaging aanpakt, met een concrete positieve impact voor lokale organisaties, gemeenschappen of regio’s. Tegelijkertijd verscherp en train je jouw verantwoordelijke, creatieve en analytische geest als toekomstige manager.

Leerdoelen

Na deze opleiding:

 • …heb je een diepgaand inzicht verworven in de functie van management in een internationale context.
 • …heb je sociale vaardigheden, communicatievaardigheden en probleemoplossend denken ontwikkeld om succesvol te kunnen werken in een internationaal team en in verschillende culturele contexten.
 • …begrijp en waardeer je beter hoe culturele verschillen, diversiteit en de internationale politieke economie een impact hebben op het bedrijfsleven.
 • …heb je een professionele, kritische en ethische business-attitude.
 • …kan je de globale strategische uitdagingen van je bedrijf aanpakken met tijdloze kennis en relevante vaardigheden.
 • …profiteer je van een overvolle rugzak aan multiculturele ervaringen die je als professional en persoon rijker maken.

Faculty

Start de applicatieprocedure

Omdat we maar een beperkt aantal studenten toelaten, raden we je sterk aan om je zo snel mogelijk aan te melden.

Julie Hillewaert WEB

Een vraag over dit programma?

Function Program advisor full-time master's programs
Julie Hillewaert WEB
Sluiten

Een vraag over dit programma?