Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-fashion-management
International Fashion Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-fashion-management/waarom
Waarom

International Fashion Management

Een unieke opleiding die vanuit verschillende perspectieven inspeelt op de uitdagingen in de mode-industrie.

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar
Prijs
€18.500

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Global Management - International Fashion Management

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar
Prijs
€18.500

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Global Management - International Fashion Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-fashion-management
International Fashion Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-fashion-management/waarom
Waarom

Waarom

1. Studeer in twee fashion hotspots: Antwerpen en Milaan

Antwerpen, België

Antwerpen is zonder twijfel een van de meest creatieve en ondernemende steden van Europa, waar nieuwe trends en ontwerpers zich eindeloos ontwikkelen. Als een van 's werelds belangrijkste modehoofdsteden heeft het een eigen mode-identiteit ontwikkeld op basis van de creativiteit van haar onafhankelijke high-end ontwerpers, vooral met de opkomst van de 'Antwerpse Zes' in de jaren tachtig (Dirk Bikkembergs, Ann Demeulemeester, Walter Van Beirendonck, Dries Van Noten, Dirk Van Saene, Marina Yee). Antwerpen heeft het allemaal: high-end modeontwerpers, kleine onafhankelijke labels en ook familiebedrijven.

"Belgium is a small country, but it is bursting with talent. The Belgian fashion world is intimidating for someone like me, together with the Antwerp Six, it made history. It’s why I opened one of my first international boutiques in Antwerp."

— Diane Von Furstenberg

Andrea, een studente uit Peru, vertelt je waarom Antwerpen zo'n unieke modestad is.

Milaan, Italië

Milaan is de place to be voor fashionatas en de modehoofdstad bij uitstek van de luxemerken. Milaan is onder andere de thuisbasis van luxemerken als Giorgio Armani, D&G, Prada en Versace.

In Milaan studeer je aan POLI.design Milano, een bekende en hoog aangeschreven postdoctorale school opgericht door de prestigieuze Politecnico di Milano. Samen met de School of Design en het Department of Design vormt POLI.design het ontwerpsysteem van de Politecnico - een van de belangrijkste ter wereld.

Met het oog op design als drijvende kracht achter groei, streeft POLI.design naar:

- Het samenbrengen van academische en zakelijke cultuur met de wereld van professionele kennis;
- Het promoten en verder ontwikkelen van design als een discipline en systeem van beroepen;
- De ondersteuning van de ontwikkeling van creatieve bedrijven;
- Het bevorderen van deugdzame relaties tussen universiteiten, instellingen, producenten en professionals.

2. Lanceer je carrière door je netwerk in de modesector uit te bouwen

Meer dan in andere sectoren bestaat de modesector uit netwerken en persoonlijke contacten. Het is niet allen een kwestie van de (juiste) mensen kennen, maar ook een zaak van effectief contact met hen onderhouden om een succesvolle carrière in de modesector uit te bouwen. Als je deelneemt aan dit programma, word je geïntroduceerd in de modewereld en kan je snel je netwerk uitbouwen. Door bedrijfsbezoeken en gastcolleges van modeprofessionals krijg je informatie en inzichten uit eerste hand. Je afstudeerproject is een project in een modebedrijf.

Een greep uit de gastsprekers en organisatoren van bedrijfsbezoeken van afgelopen jaren: Claude Ampe - COO Bellerose, Vera Breuer - Global President Kipling, Bart Claes - CEO JBC, Tom de Poortere - Creative Director Essentiel, Ellen Kegels - oprichter LN Knits, Bianca Luzi - CEO Raf Simons, Baert Saelen - CEO Caroline Biss, Pieterjan Van Biesen - Head of Marketing & Communication Natan, ...

Professoren zijn niet alleen experts in hun vakgebied, ze hebben ook waardevolle connecties met mensen in de mode-industrie - in Vlaanderen en wereldwijd. Ze geven je inzicht in hoe het modenetwerk werkt. Mis geen enkele kans naar hen uit te reiken, om te praten over carrièresuggesties en vacatures, zowel in België als in het buitenland. Bij modebedrijven zijn stages vaak de eerste stap naar een vaste baan. Stages geven je niet alleen een waardevolle on-the-job ervaring, maar bieden ook vele opportuniteiten om je netwerk verder uit te breiden en je carrière in de modesector verder te ontwikkelen.

3. Onze Career Management Services

Gedurende jouw jaar bij AMS worden verschillende activiteiten georganiseerd die je kunnen inspireren en helpen om een beslissing te nemen voor je toekomstige carrière:  sollicitatieworkshops, jobbeurzen, netwerkevents, case evenings. Je wordt voorbereid op sollicitatiegesprekken en assessments.  Individuele en peer coaching zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in je talenten, interesses en behoeftes en dat je die kan aftoetsen met jobs en carrièremogelijkheden. 

Een carrière lanceren in de modewereld gebeurt anders dan in andere sectoren, je zal op jobbeurzen bijvoorbeeld niet gemakkelijk modebedrijven vinden. Je netwerk uitbouwen is cruciaal (zie hierboven)

Alumni van dit programma werken o.a. bij Hermès, Scotch & Soda, C&A, Bellerose, Nike, Raf Simons, Porteijo, Dries Van Noten, Essentiel Antwerp, UPR Belgium, Wouters & Hendrix, ...

Download hier het career report van deze master

4. Hoge internationale ranking

Antwerp Management School is de enige business school in België die deze opleiding aanbiedt. Als bewijs voor haar permanente aandacht voor de kwaliteit van de opleidingen heeft Antwerp Management School de AACSB- en NVAO- accreditatie ontvangen en is de school opgenomen in de Financial Times Rankings. Ons EMBA programma bekleedt een toppositie in deze ranking: N° 45 wereldwijd. De FT Rankings plaatst onze full-time masterprogramma's wereldwijd in de Top 20 worldwide for international careers. Onze masters halen ook hoge rankings in Eduniversal Rankings en QS World University Rankings (in Top 10 Best Value for Money).

Onze Master in International Fashion Management heeft een topranking:

Eduniversal Master Ranking 2022

N°9 in Fashion Management worldwide

N° 1 in Benelux

5. Antwerpen, het hart van Europa

Antwerpen is een bruisende stad, altijd open voor nieuwe ideeën en concepten. Antwerpen is niet alleen wereldberoemd voor mode, maar ook voor de diamantsector, de haven, en nog veel meer.

Start de applicatieprocedure

Omdat we maar een beperkt aantal studenten toelaten, raden we je sterk aan om je zo snel mogelijk aan te melden.

Evapeeters

Een vraag over dit programma?

Function Business Lead Full-Time Masters
Evapeeters
Sluiten

Een vraag over dit programma?