Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Sluiten
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-fashion-management
International Fashion Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-fashion-management/waarom
Waarom

International Fashion Management

Een unieke opleiding die vanuit verschillende perspectieven inspeelt op de uitdagingen in de mode-industrie.

Taal

Engels

Eerste startdatum

12.09.2022

Duur

1 jaar

Prijs

€19.000

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Global Management

Taal

Engels

Eerste startdatum

12.09.2022

Duur

1 jaar

Prijs

€19.000

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Global Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-fashion-management
International Fashion Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-fashion-management/waarom
Waarom

Waarom

1. Studeer in drie fashion hotspots: Antwerpen, Milaan, Sao Paolo

Antwerp Management School, Antwerpen

Midden jaren ’80 studeerde een groep Belgische modeontwerpers af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen en brak internationaal door. De groep werd “the Antwerp Six” genoemd. Sindsdien is de modeopleiding van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten één van de meest invloedrijke ter wereld en is Antwerpen een toonaangevende internationale modestad. Nieuwe trends en ontwerpers blijven zich ontwikkelen in deze creatieve modestad. Onafhankelijke high-end ontwerpers zorgen voor een kenmerkende mode identiteit.

Al 60 jaar geeft Antwerp Management School met kwalitatief hoogstaande managementopleidingen en onderzoek een krachtige impuls aan economische en sociaal-maatschappelijke activiteiten in België en ver daarbuiten. AMS is een internationale business school, geaccrediteerd door NVAO en AACSB en opgenomen in de Financial Times Ranking.

"Belgium is a small country, but it is bursting with talent. The Belgian fashion world is intimidating for someone like me, together with the Antwerp Six, it made history. It’s why I opened one of my first international boutiques in Antwerp."

— Diane Von Furstenberg

Andrea, een studente uit Peru, vertelt je waarom Antwerpen zo'n unieke modestad is.

Domus Academy, Milaan

Milaan is de place to be voor fashionatas en de modehoofdstad bij uitstek van de luxemerken. Milaan is onder andere de thuisbasis van luxemerken als Giorgio Armani, D&G, Prada en Versace.

Domus Academy is gesticht in 1982 in Milaan en maakt onderdeel uit van Galileo Global Education. Het is één van de meest prestigieuze scholen voor postgraduaatopleidingen in design en mode. Domus Academy verzorgt eenjarige Engelstalige masterprogramma’s voor meer dan 200 studenten.


FAAP, São Paulo, Brazilië

De Braziliaanse mode-industrie is in volle expansie. FAAP in São Paulo is met 12.000 studenten en 1.200 professoren een van de meest gerespecteerde en belangrijke academische instellingen in Brazilië. FAAP is een belangrijk cultureel centrum in São Paulo, gezien zij een van de meest prominente theaters in de stad (Teatro FAAP) en het Museu de Arte Brasileira (Museum van Braziliaanse kunst) huisvest.

2. Lanceer je carrière door je netwerk in de modesector uit te bouwen

Meer dan in andere sectoren bestaat de modesector uit netwerken en persoonlijke contacten. Het is niet allen een kwestie van de (juiste) mensen kennen, maar ook een zaak van effectief contact met hen onderhouden om een succesvolle carrière in de modesector uit te bouwen. Als je deelneemt aan dit programma, word je geïntroduceerd in de modewereld en kan je snel je netwerk uitbouwen. Door bedrijfsbezoeken en gastcolleges van modeprofessionals krijg je informatie en inzichten uit eerste hand. Je afstudeerproject is een project in een modebedrijf.

Een greep uit de gastsprekers en organisatoren van bedrijfsbezoeken van afgelopen jaren: Claude Ampe, COO Bellerose, Vera Breuer, Global President Kipling, Bart Claes, CEO JBC, Tom de Poortere, Creative Director Essentiel, Ellen Kegels, oprichter LN Knits, Bianca Luzi, CEO Raf Simons, Baert Saelen, CEO Caroline Biss, Pieterjan Van Biesen, Head of Marketing & Communication Natan, ...

Professoren zijn niet alleen experts in hun vakgebied, ze hebben ook waardevolle connecties met mensen in de mode-industrie - in Vlaanderen en wereldwijd. Ze geven je inzicht in hoe het modenetwerk werkt. Mis geen enkele kans naar hen uit te reiken, om te praten over carrièresuggesties en vacatures, zowel in België als in het buitenland. Bij modebedrijven zijn stages vaak de eerste stap naar een vaste baan. Stages geven je niet alleen een waardevolle on-the-job ervaring, maar bieden ook vele opportuniteiten om je netwerk verder uit te breiden en je carrière in de modesector verder te ontwikkelen.

3. Career management services

Gedurende jouw jaar bij AMS worden verschillende activiteiten georganiseerd die je kunnen inspireren en helpen om een beslissing te nemen voor je toekomstige carrière:  sollicitatieworkshops, jobbeurzen, netwerkevents, case evenings. Je wordt voorbereid op sollicitatiegesprekken en assessments.  

Individuele en peer coaching zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in je talenten, interesses en behoeftes en dat je die kan aftoetsen met jobs en carrièremogelijkheden. 

Een carrière lanceren in de modewereld gebeurt anders dan in andere sectoren, je zal op jobbeurzen bijvoorbeeld niet gemakkelijk modebedrijven vinden. Je netwerk uitbouwen is cruciaal (zie hierboven)

Alumni van dit programma werken o.a. bij Hermès, Scotch & Soda, C&A, Bellerose, Nike, Raf Simons, Porteijo.

4. Persoonlijk ontwikkelingstraject: Global Leadership Skills

Bij AMS kijken we verder dan de overdracht van puur technische kennis. Zoals expliciet gesteld in onze missie willen we ook jouw persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Onze aanpak is rechttoe rechtaan: hoe beter jij je voelt als persoon, hoe meer vertrouwen je hebt om moeilijke bedrijfssituaties aan te pakken. Hoe accurater jouw zelfbeeld, hoe beter je kunt samenwerken met andere mensen en hoe bekwamer je kunt leiden op een verantwoorde manier die respect afdwingt. Met de Global Leadership Skills bouwen we verder op drie missiepijlers van Antwerp Management School: Self-Awareness, Global Perspective en Societal Consciousness;

  • Self-Awareness: leidt tot samenwerking met anderen
  • Global Perspective: leidt tot vindingrijkheid om gepaste oplossingen te zoeken voor problemen en vraagstukken
  • Societal Consciousness: leidt tot duurzaamheid in essentiële economische processen, een fundamentele waarde voor het bedrijfsleven

We bieden je relevante kaders die je helpen te begrijpen wie je bent, wat je wil en hoe je je verhoudt tot anderen. We coachen en ondersteunen je bij het begrijpen van je sterktes, je behoeften en je ontwikkelingspunten. We zullen je uitdagen om een persoonlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen.

Dit alles zal je als persoon versterken en je helpen om met vertrouwen de volgende stap in je carrière te zetten.

Het ontwikkelen van Global Leadership Skills is meer dan een ‘nice to have’. Het is een basisvereiste voor een succesvolle carrière en recruiters nemen dit bij sollicitaties mee in hun beoordeling. Werkgevers van vandaag zijn bij het selecteren van pas afgestudeerden op zoek naar exact dezelfde soft skills die je ontwikkelt tijdens de Global Leadership Skills: zelfbewustzijn, het vermogen om samen te werken met anderen, leiderschapskwaliteiten, openheid en respect voor verschillende perspectieven, multicultureel bewustzijn .

5. Hoge internationale ranking

Antwerp Management School is de enige business school in België die deze opleiding aanbiedt. Als bewijs voor haar permanente aandacht voor de kwaliteit van de opleidingen heeft Antwerp Management School de AACSB- en NVAO- accreditatie ontvangen en is de school opgenomen in de Financial Times Rankings. Ons EMBA programma bekleedt een toppositie in deze ranking: nr 45 wereldwijd.

De FT Rankings plaatst onze full-time masterprogramma's wereldwijd in de TOP 20 worldwide for international careers.

Onze masters halen hoge rankings in Eduniversal Rankings en QS World University Rankings. In QS World University Rankings staan onze programma's in de top 10 Best value for money.

Onze Master in International Fashion Management heeft een topranking:

Eduniversal Master Ranking 2021:
N°11 in Fashion Management, N° 1 in Benelux

6. Diploma

Dit programma is een gespecialiseerde master in global management. Na afstuderen ontvang je het diploma ‘Master in Global Management: International Fashion Management.'

7. Antwerpen, het hart van Europa

Antwerpen is een bruisende stad, altijd open voor nieuwe ideeën en concepten. Antwerpen is niet alleen wereldberoemd voor mode, maar ook voor de diamantsector, de haven, en nog veel meer.

Start de applicatieprocedure

As we only accept a limited number of students, we strongly encourage you to apply as soon as possible.

Michael Sewell 2

Michael Sewell

Function: Recruitment manager FTM programs

Tel: 0032 (0)3 265 98 60

Function Recruitment manager FTM programs
Michael Sewell 2
Sluiten