Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-finance
Master in Finance
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-finance/waarom
Waarom

Master in Finance

De wereld van financiën is een universele bedrijfstaal, en elke organisatie kan een goede tolk gebruiken. De Master in Finance neemt je mee op reis langs alle grote investerings- en risicovraagstukken als ultieme voorbereiding op het echte werkveld. Ben jij gepassioneerd door cijfers? Ontdek hoe je ze laat werken voor jouw onderneming en zet ze om in concrete plannen in een waaier aan sectoren. Samen verkennen en verfijnen we jouw talenten, zodat jouw naam synoniem wordt met ‘dé finance-expert’.

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Finance

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Finance
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-finance
Master in Finance
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-finance/waarom
Waarom

Waarom

Waarom deze master?

Het finance-landschap is voortdurend in beweging. Door onze nauwe contacten met de sector en onze alumni die daar trots hun carrière verderzetten spelen we steeds in op actuele ontwikkelingen. Je mag dus zeker zijn van een datagedreven insteek, met een uitgebreide verkenning van de mogelijkheden en valkuilen van AI voor finance. Daarbij koppelen we de theorie meteen aan de praktijk, zodat jij de verwachtingen van de sector met vlag, wimpel én plezier waarmaakt. Die aanpak leverde onze master een wereldwijd kwaliteitslabel om u tegen te zeggen.

Als student van de Master in Finance studeer je af met de 2 belangrijkste certificaten uit de financiële sector, die je overal ter wereld op tafel kan leggen als bewijs van jouw kunnen. Zo stap jij de branche in met een rugzak vol gespecialiseerde kennis en technieken, en de skills om ze om te zetten in een werkbaar plan. Met je flexibele, businessgerichte mindset ontpop jij je tot de redder in nood voor elk financieel vraagstuk.

Kiezen voor de Master in Finance is kiezen voor

  • Officiële erkenning van de sector

Wie de Master in Finance voltooit, studeert niet alleen af met een gerenommeerd diploma, maar ook 2 internationaal erkende certificaten. Daarmee kan je aan de slag als Chartered Financial Analyst en Financial Risk Manager. In Europa geniet je daarmee hoog aanzien, maar in Azië en Noord-Amerika zijn deze certificaten zelfs verplicht om te werken in de financiële sector. Met die kwaliteitslabels kan je jouw expertise dus uitbouwen over de hele wereld.

  • Een menselijke aanpak

Als je aan financiën denkt, zie je al snel alleen maar cijfers voorbij vliegen. Leuk, maar weinig concreet. Bij AMS blijven ze geen abstract gegeven, je ziet jouw werk meteen in actie. We koppelen de theorie aan praktische uitwerking met een CAF-project, waarbij een NGO of financieel bedrijf een onderzoeksvraag voor je voeten legt, die jij van begin tot einde uitwerkt. Zo krijgen de cijfers telkens weer een menselijk gezicht en kan jij een eerste project op je cv zetten.

  • Eeuwig leren

Finance blijft eeuwig interessant. De veranderlijke sector stelt je steeds opnieuw voor uitdagingen die jou vragen om flexibel en nieuwsgierig te blijven. Daarom nemen we je van in het begin mee in de mindset van de eeuwige student, zodat jij doorheen je volledige carrière relevante kennis kan opsporen, eigen maken en inzetten voor nieuwe oplossingen.

  • Een wereld aan mogelijkheden

De Master in Finance bereidt je voor op een internationale carrière. Je beschikt over een diploma dat gesteund wordt door CFA & Garp, 2 internationaal gerenommeerde financiële instellingen die een geweldige hefboom vormen om je internationale carrière een vliegende start te geven en geleidelijk je buitenlandse netwerk op te bouwen.. Daar doen we graag nog een schepje bovenop met ons partnerschap met de Fordham Graduate School of Business in New York. Na je diploma hier in ontvangst te nemen, kan je daar nog 3 weken je studies verder verfijnen voor een volwaardig tweede finance-diploma.

Een tweede diploma?

Krijg je er niet genoeg van? Dan kom je misschien in aanmerking voor de vervolgopleiding in New York. Door onze samenwerking met Fordham University kan je daar op 3 weken tijd een volwaardig tweede finance-diploma halen.

Fordham University erkent 39 van je 60 AMS-studiepunten. Na hier je diploma in ontvangst te nemen, kan je dus doorreizen naar de States om daar in de zomer nog 3 cursussen te volgen voor 21 studiepunten. En natuurlijk betaal je enkel voor de studiepunten die je daar opneemt, niet voor het volledige masterprogramma dat anders 2 jaar zou duren.

Waarom Antwerp Management School?

Laten we het met de woorden van onze studenten zeggen: “Een opleiding bij AMS transformeert je niet alleen professioneel, maar ook als persoon.” Daar zijn we blij om want bij AMS is de persoonlijke ontwikkeling even belangrijk als de professionele. Soft skills zijn even belangrijk als hard skills. En praktijk is even belangrijk als theorie. En die evolutie maak je in een warme omgeving, gesteund op samenwerking en hulpvaardigheid, niet op competitie. Echte teamplayers zitten hier helemaal op hun plaats en zullen zich snel thuis voelen op onze sfeervolle campus in hartje Antwerpen. Met grote raampartijen, een gezellige tuin en moderne klaslokalen is het een echt pareltje onder de stadsscholen. Breng jij ons binnenkort een bezoekje?

Trends & netwerken

Financiën is een gevestigde maar levendige sector. "Never a dull moment". Er is altijd wat te beleven: Fintech, startups, open banking, blockchain… Om je op de hoogte te houden van de trends in de sector, nodigen we regelmatig experts uit op verschillende gebieden om over actuele hot topics te praten.

Om de kloof tussen theorie en praktijk te overbruggen, organiseren we workshops waarin gastdocenten je inzicht geven in een specifieke branche (bijvoorbeeld private equity, investing banking, vastgoedfinanciering, enzovoort), gevolgd door een groepsopdracht. Tijdens deze groepsopdrachten word je begeleid in hoe problemen in de praktijk aan te pakken.

Lanceer jouw internationale carrière

Jouw jobzoektocht is van bij het begin van de master een centraal thema.

Ons career center geeft jouw tools en adviezen om jouw werkmogelijkheden en -dromen te bepalen, je netwerk op te bouwen en je sollicitatievaardigheden aan te scherpen.

  • Doorheen het jaar kan je deelnemen aan verschillende workshops rond sollicitatietechnieken.
  • We bezoeken en ontvangen verschillende bedrijven voor een gastlezing, wat helpt om je netwerk uit te breiden en het werkveld te leren kennen.
  • We organiseren 2 jobbeurzen waar je kennis kan maken met potentiële werkgevers.
  • We brengen je in contact met onze ervaren alumni (lokaal en wereldwijd), met enkele van de meest invloedrijke hr-communities en met onze persoonlijke carrièrecoaches.

Je hebt ook toegang tot het career center van CFA.

Antwerp, the heart of Europe

Antwerp is also world famous for fashion, diamond and much more. Antwerp is located in the heart of Europe, cities as Amsterdam, Paris, London are within a few hours' reach.

Antwerp is a vibrant, creative city for investors and entrepreneurs, always open for new ideas and concepts.
And... last but not least: Antwerp is a true student city. This city will stay in your heart forever!

Start de applicatieprocedure

Omdat we maar een beperkt aantal studenten toelaten, raden we je sterk aan om je zo snel mogelijk aan te melden.

Julie Hillewaert WEB

Een vraag over dit programma?

Function Program advisor full-time master's programs
Julie Hillewaert WEB
Sluiten

Een vraag over dit programma?

Heb je een vraag over dit programma? Plan een infogesprek via bovenstaande link of stel je vraag via onderstaande formulier.