Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-finance
Finance
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-finance/waarom
Waarom

Finance

Deze masteropleiding bereidt jonge afgestudeerden met een achtergrond in financiën of economie voor op een toekomst in de financiële sector. Nog 1 beurs beschikbaar (voor Belgische inwoners), contacteer ons voor meer info!

Taal

Engels

Eerste startdatum

11.09.2023

Duur

1 jaar
Prijs
€17.500

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Finance

Taal

Engels

Eerste startdatum

11.09.2023

Duur

1 jaar
Prijs
€17.500

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Finance
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-finance
Finance
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-finance/waarom
Waarom

Waarom

1. CFA University Affiliation Programma

Sinds 27 maart 2020 is het programma Master in Finance lid van het University Affiliation Program van CFA (Chartered Financial Analyst Institute).

Het wereldbefaamde CFA Institute is het grootste netwerk voor financiële professionals ter wereld, met meer dan 176.000 leden in 166 landen, gaande van commerciële bedrijven tot universiteiten.
Het CFA Institute bevordert ethiek, marktintegriteit en professionele praktijknormen door verschillende professionals bij elkaar te brengen. Zo creeërt het CFA een meerwaarde voor de samenleving.

CFA examen

Het curriculum van Master in Finance dekt het overgrote deel van de CFA Program Candidate Body of Knowledge dat vereist is om te slagen voor CFA examens, inclusief Ethics and Standards of Professional Conduct.

Het lidmaatschap zorgt er ook voor dat AMS 5 studenten mag selecteren om deel te nemen aan CFA examens aan een verminderde prijs. Deze studenten hebben vrije toegang tot het career center van CFA.

CFA career center

Door ons lidmaatschap heb je, hetzij betalend, hetzij gratis (zie hierboven) toegang tot het career center van CFA. Je kan een profiel aanmaken, zoekcriteria naar bepaalde jobs opslaan en solliciteren.

2. GARP Academische Partner

Naast de CFA-affiliatie is ons Master in Finance programma aan AMS erkend als academische partner van de Global Association of Risk Professionals (GARP).

Het Financial Risk Manager (FRM) certificaat, uitgegeven door GARP, is de wereldwijde standaard voor financiële risico's. Onze studenten hebben exclusieve toegang tot beurzen (maximaal zes) die de inschrijvingskosten voor het 'FRM Part I' examen dekken en ze hebben de mogelijkheid om in contact te komen met lokale risicoprofessionals.

3. Dubbel masterdiploma in 1 jaar

Je kan twee masterdiploma’s in finance behalen in slechts één jaar. Je studeert aan Antwerp Management School (België) gedurende tien maanden, van september tot juni. Na het succesvol afronden van deze opleiding krijg je het diploma Master in Finance van Antwerp Management School. Daarna kan je in juli naar New York gaan om daar drie vakken rond Finance te volgen aan de Fordham Gabelli School of Business in het centrum van Manhattan. Na het succesvol beëindigen krijg je het diploma Master of Science in Global Finance van Fordham Gabelli School of Business.

4. Carrière & alumni

Er zijn zoveel carrièremogelijkheden voor jou als toekomstige finance professional. De juiste keuze maken is de sleutel tot een succesvolle carrière. Onze maandelijkse "alumni career talks" kunnen je helpen te ontdekken welke job het beste bij jou past.

Hoe pak je een carrière in merging en acquisitions aan? Wat doet een fixed income analyst? Hoe ziet een dag van een junior consultant eruit?

Elke maand geeft een alumnus/alumna van ons programma een kijkje in hun job.

Deze gesprekken geven je waardevolle inzichten in verschillende financiële functies en zijn echt een eye-opener.

Onze alumni en gastsprekers werken bij o.a. Argenta, Axa, CBRE Global Investors, Delen Private Bank, Janssen R&D, J.P. Morgan, KBC, PwC Middle East, Rabobank, STX Group,

5. Kennis & vaardigheden

Je zal een grondige kennis verwerven in o.a. risk management, asset management, portfolio management en global management, en dit direct toepasbaar in de praktijk. Het programma is erg interactief: bereid je voor op groepsdiscussies, het analyseren van business cases, het presenteren van zakelijke rapporten,… Je krijgt een sterke achtergrond in het nemen van analytische en praktische beslissingen, managementvaardigheden en een businessgerichte houding voor een functie in high-level multinationals, financiële instituten en banken.

Financiën is een gevestigde maar levendige sector. "Never a dull moment". Er is altijd wat te beleven: Fintech, startups, open banking, blockchain… Om je op de hoogte te houden van de trends in de sector, nodigen we regelmatig experts uit op verschillende gebieden om over actuele hot topics te praten.

Om de kloof tussen theorie en praktijk te overbruggen, worden bovendien elk kwartaal workshops financiële beroepspraktijken georganiseerd, waarin gastdocenten studenten inzicht geven in een specifieke branche (bijvoorbeeld private equity, investing banking, vastgoedfinanciering, enzovoort), gevolgd door een groepsopdracht. De gastdocenten begeleiden studenten in hoe problemen in de praktijk aan te pakken.

7. Lanceer je carrière

Gedurende jouw jaar bij AMS worden verschillende activiteiten georganiseerd die je kunnen inspireren en helpen om een beslissing te nemen voor je toekomstige carrière: sollicitatieworkshops, jobbeurzen, netwerkevents, case evenings. Je wordt voorbereid op sollicitatiegesprekken en assessments.

Individuele en peer coaching zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in je talenten, interesses en behoeftes en dat je die kan aftoetsen met jobs en carrièremogelijkheden.

Alumni van dit programma werken in verschillende sectoren, en bij zeer uiteenlopende internationale bedrijven waaronder ABN AMRO Bank, BP, Belfius, BNP Paribas Fortis, Deutsche Bank, Egyptian Gulf Bank, Henkel, Hitec Vision, Johnson & Johnson, KPMG, McKinsey, TriFinance,...

Ook heb je toegang tot het career center van CFA (zie verder).

Download hier het career report van deze master

8. Rankings & accreditaties

Als bewijs voor haar permanente aandacht voor de kwaliteit van de opleidingen heeft Antwerp Management School de AACSB- en NVAO- accreditatie ontvangen en bovendien is de school opgenomen in de Financial Times Rankings. Ons EMBA programma bekleedt een toppositie in deze ranking: N° 45 wereldwijd. De FT Rankings plaatst onze full-time masterprogramma's wereldwijd in de Top 20 voor international mobility. Onze masterprogramma's halen ook hoge rankings in Eduniversal Rankings en QS World University Rankings (in Top 10 Best Value for Money + in België op N° 1 Best Value for Money).

Onze Master in Finance heeft een topranking:

Eduniversal Master Ranking 2021

N° 1 in Financial Markets, Benelux

N° 37 in Financial Markets, wereldwijd

QS Best Business Masters Rankings 2022

N° 1 in Masters in Finance, Belgium

N° 37 in Masters in Finance, wereldwijd

9. Antwerpen, het hart van Europa

Antwerpen is wereldbekend voor de haven, diamantsector, mode, en nog veel meer. Antwerpen is een echte studentenstad, een bruisende creatieve stad, altijd open voor nieuwe ideeën.

Start de applicatieprocedure

As we only accept a limited number of students, we strongly encourage you to apply as soon as possible.

Michael Sewell 2

Een vraag over dit programma?

Michael Sewell

Function: Recruitment Manager Full-Time Masters

Tel: +32 472 12 55 73

Function Recruitment Manager Full-Time Masters
Michael Sewell 2
Sluiten

Een vraag over dit programma?

Heb je een vraag over dit programma? Plan een infogesprek via bovenstaande link of stel je vraag via onderstaande formulier.