Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Sluiten
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-finance
Finance
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-finance/waarom
Waarom

Finance

Deze masteropleiding bereidt jonge afgestudeerden met een achtergrond in financiën of economie voor op een toekomst in de financiële sector.

Taal

Engels

Eerste startdatum

12.09.2022

Duur

1 jaar

Prijs

€15.500

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Finance
MIF liggend 2400x1260
Download brochure

Taal

Engels

Eerste startdatum

12.09.2022

Duur

1 jaar

Prijs

€15.500

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Finance
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-finance
Finance
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-finance/waarom
Waarom

Waarom

1. Haal een dubbel masterdiploma in slechts 1 jaar

Je kan twee masterdiploma’s in finance behalen in slechts één jaar. Je studeert aan Antwerp Management School (België) gedurende tien maanden, van september tot juni. Na het succesvol afronden van deze opleiding krijg je het diploma Master in Finance van Antwerp Management School. Daarna kan je in juli naar New York gaan om daar drie vakken rond Finance te volgen aan de Fordham Gabelli School of Business in het centrum van Manhattan. Na het succesvol beëindigen krijg je het diploma Master of Science in Global Finance van Fordham Gabelli School of Business.

2. Kies je carrière en ontmoet onze alumni

Er zijn zoveel carrièremogelijkheden voor jou als toekomstige finance professional. De juiste keuze maken is de sleutel tot een succesvolle carrière. Onze maandelijkse "alumni career talks" kunnen je helpen te ontdekken welke job het beste bij jou past.

Hoe pak je een carrière in merging en acquisitions aan? Wat doet een fixed income analyst? Hoe ziet een dag van een junior consultant eruit?

Elke maand geeft een alumnus/alumna van ons programma een kijkje in hun job.

Deze gesprekken geven je waardevolle inzichten in verschillende financiële functies en zijn echt een eye-opener.

Onze alumni en gastsprekers werken bij o.a. Argenta, Axa, CBRE Global Investors, Delen Private Bank, Janssen R&D, J.P. Morgan, KBC, PwC Middle East, Rabobank, STX Group,

3. Kennis en vaardigheden die je direct kan toepassen

Je zal een grondige kennis verwerven in o.a. risk management, asset management, portfolio management en global management, en dit direct toepasbaar in de praktijk. Het programma is erg interactief: bereid je voor op groepsdiscussies, het analyseren van business cases, het presenteren van zakelijke rapporten,… Je krijgt een sterke achtergrond in het nemen van analytische en praktische beslissingen, managementvaardigheden en een businessgerichte houding voor een functie in high-level multinationals, financiële instituten en banken.

Financiën is een gevestigde maar levendige sector. "Never a dull moment". Er is altijd wat te beleven: Fintech, startups, open banking, blockchain… Om je op de hoogte te houden van de trends in de sector, nodigen we regelmatig experts uit op verschillende gebieden om over actuele hot topics te praten.

Om de kloof tussen theorie en praktijk te overbruggen, worden bovendien elk kwartaal workshops financiële beroepspraktijken georganiseerd, waarin gastdocenten studenten inzicht geven in een specifieke branche (bijvoorbeeld private equity, investing banking, vastgoedfinanciering, enzovoort), gevolgd door een groepsopdracht. De gastdocenten begeleiden studenten in hoe problemen in de praktijk aan te pakken.

5. Lanceer je carrière

Gedurende jouw jaar bij AMS worden verschillende activiteiten georganiseerd die je kunnen inspireren en helpen om een beslissing te nemen voor je toekomstige carrière: sollicitatieworkshops, jobbeurzen, netwerkevents, case evenings. Je wordt voorbereid op sollicitatiegesprekken en assessments.

Individuele en peer coaching zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in je talenten, interesses en behoeftes en dat je die kan aftoetsen met jobs en carrièremogelijkheden.

Alumni van dit programma werken in verschillende sectoren, en bij zeer uiteenlopende internationale bedrijven waaronder ABN AMRO Bank, BP, Belfius, BNP Paribas Fortis, Deutsche Bank, Egyptian Gulf Bank, Henkel, Hitec Vision, Johnson & Johnson, KPMG, McKinsey, TriFinance,...

Ook heb je toegang tot het career center van CFA (zie verder).

6. Rankings en accreditaties

Als bewijs voor haar permanente aandacht voor de kwaliteit van de opleidingen heeft Antwerp Management School de AACSB- en NVAO- accreditatie ontvangen en bovendien is de school opgenomen in de Financial Times Rankings. Ons EMBA programma bekleedt een toppositie in deze ranking: nr 45 wereldwijd.

Ambieer je een internationale carrière? De FT Rankings plaatst onze full-time masterprogramma's wereldwijd in de TOP 20 voor international mobility.

Onze masters halen hoge rankings in Eduniversal Rankings en QS World University Rankings. In QS World University Rankings staan onze programma's in de top 10 Best value for money, en in België op nr 1 Best Value for Money.

Eduniversal Master Ranking 2021

N° 37 in Financial Markets worldwide en op N°1 in Financial Markets Benelux

QS Best Business Masters Rankings 2022

N°1 in Belgium and N°37 in Masters In Finance worldwide

7. University Affiliation Programma van CFA

Sinds 27 maart 2020 is het programma Master in Finance lid van het University Affiliation Program van CFA (Chartered Financial Analyst Institute).

Het wereldbefaamde CFA Institute is het grootste netwerk voor financiële professionals ter wereld, met meer dan 176.000 leden in 166 landen, gaande van commerciële bedrijven tot universiteiten.
Het CFA Institute bevordert ethiek, marktintegriteit en professionele praktijknormen door verschillende professionals bij elkaar te brengen. Zo creeërt het CFA een meerwaarde voor de samenleving.

CFA examen

Het curriculum van Master in Finance dekt het overgrote deel van de CFA Program Candidate Body of Knowledge dat vereist is om te slagen voor CFA examens, inclusief Ethics and Standards of Professional Conduct.

Het lidmaatschap zorgt er ook voor dat AMS 5 studenten mag selecteren om deel te nemen aan CFA examens aan een verminderde prijs. Deze studenten hebben vrije toegang tot het career center van CFA.

CFA career center

Door ons lidmaatschap heb je, hetzij betalend, hetzij gratis (zie hierboven) toegang tot het career center van CFA. Je kan een profiel aanmaken, zoekcriteria naar bepaalde jobs opslaan en solliciteren.

Lees meer

8. Persoonlijk ontwikkelingstraject: Global Leadership Skills

Bij AMS kijken we verder dan de overdracht van puur technische kennis. Zoals expliciet gesteld in onze missie willen we ook jouw persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Onze aanpak is rechttoe rechtaan: hoe beter jij je voelt als persoon, hoe meer vertrouwen je hebt om moeilijke bedrijfssituaties aan te pakken. Hoe accurater jouw zelfbeeld, hoe beter je kunt samenwerken met andere mensen en hoe bekwamer je kunt leiden op een verantwoorde manier die respect afdwingt. Met de Global Leadership Skills bouwen we verder op drie missiepijlers van Antwerp Management School: Self-Awareness, Global Perspective en Societal Consciousness;

  • Self- Awareness: leidt tot samenwerking met anderen
  • Global Perspective: leidt tot vindingrijkheid om gepaste oplossingen te zoeken voor problemen en vraagstukken
  • Societal Consciousness: leidt tot duurzaamheid in essentiële economische processen, een fundamentele waarde voor het bedrijfsleven

We bieden je relevante kaders die je helpen te begrijpen wie je bent, wat je wil en hoe je je verhoudt tot anderen. We coachen en ondersteunen je bij het begrijpen van je sterktes, je behoeften en je ontwikkelingspunten. We zullen je uitdagen om een persoonlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen.

Dit alles zal je als persoon versterken en je helpen om met vertrouwen de volgende stap in je carrière te zetten.

Het ontwikkelen van Global Leadership Skills is meer dan een ‘nice to have’. Het is een basisvereiste voor een succesvolle carrière en recruiters nemen dit bij sollicitaties mee in hun beoordeling. Werkgevers van vandaag zijn bij het selecteren van pas afgestudeerden op zoek naar exact dezelfde soft skills die je ontwikkelt tijdens de Global Leadership Skills: zelfbewustzijn, het vermogen om samen te werken met anderen, leiderschapskwaliteiten, openheid en respect voor verschillende perspectieven, multicultureel bewustzijn .

9. Antwerpen, het hart van Europa

Antwerpen is wereldbekend voor de haven, diamantsector, mode, en nog veel meer. Antwerpen is een echte studentenstad, een bruisende creatieve stad, altijd open voor nieuwe ideeën.

Start de applicatieprocedure

As we only accept a limited number of students, we strongly encourage you to apply as soon as possible.

Michael Sewell 2

Een vraag over dit programma?

Michael Sewell

Function: Recruitment manager FTM programs

Tel: 0032 (0)3 265 98 60

Function Recruitment manager FTM programs
Michael Sewell 2
Sluiten

Een vraag over dit programma?