Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Close
NL
MIF liggend 2400x1260
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-finance
Finance
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-finance/waarom
Waarom

Finance - Waarom

Waarom

1. Haal een dubbel masterdiploma in slechts 1 jaar

Je kan twee masterdiploma’s in finance behalen in slechts één jaar. Je studeert aan Antwerp Management School (België) gedurende tien maanden, van september tot juni. Na het succesvol afronden van deze opleiding krijg je het diploma Master in Finance van Antwerp Management School. Daarna kan je in juli naar New York gaan om daar drie vakken rond Finance te volgen aan de Fordham Gabelli School of Business in het centrum van Manhattan. Na het succesvol beëindigen krijg je het diploma Master of Science in Global Finance van Fordham Gabelli School of Business.

2. Lanceer je carrière in de financiële sector

Gedurende jouw jaar bij AMS worden verschillende activiteiten georganiseerd die je kunnen inspireren en helpen om een beslissing te nemen voor je toekomstige carrière: sollicitatieworkshops, jobbeurzen, netwerkevents, case evenings. Je wordt voorbereid op sollicitatiegesprekken en assessments.

Individuele en peer coaching zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in je talenten, interesses en behoeftes en dat je die kan aftoetsen met jobs en carrièremogelijkheden.

Alumni van dit programma werken in verschillende sectoren, en bij zeer uiteenlopende internationale bedrijven waaronder ABN AMRO Bank, BP, Belfius, BNP Paribas Fortis, Deutsche Bank, Egyptian Gulf Bank, Henkel, Hitec Vision, Johnson & Johnson, KPMG, McKinsey, TriFinance,...

Ook heb je toegang tot het career center van CFA (zie verder).

3. Kennis en vaardigheden die je direct kan toepassen

Je zal een grondige kennis verwerven in o.a. risk management, asset management, portfolio management en global management, en dit direct toepasbaar in de praktijk. Het programma is erg interactief: bereid je voor op groepsdiscussies, het analyseren van business cases, het presenteren van zakelijke rapporten,… Je krijgt een sterke achtergrond in het nemen van analytische en praktische beslissingen, managementvaardigheden en een businessgerichte houding voor een functie in high-level multinationals, financiële instituten en banken.

4. Rankings en accreditaties

Als bewijs voor haar permanente aandacht voor de kwaliteit van de opleidingen heeft Antwerp Management School de AACSB- en NVAO- accreditatie ontvangen en bovendien is de school opgenomen in de Financial Times Rankings. Onze masters halen hoge rankings in Eduniversal Rankings en QS World University Rankings.

Eduniversal Master Ranking 2019:
N°40 in Financial Markets

QS World University Rankings 2019:
N°33 in Masters In Finance

5. University Affiliation Programma van CFA

Sinds 27 maart 2020 is het programma Master in Finance lid van het University Affiliation Program van CFA (Chartered Financial Analyst Institute).

Het wereldbefaamde CFA Institute is het grootste netwerk voor financiële professionals ter wereld, met meer dan 176.000 leden in 166 landen, gaande van commerciële bedrijven tot universiteiten.
Het CFA Institute bevordert ethiek, marktintegriteit en professionele praktijknormen door verschillende professionals bij elkaar te brengen. Zo creeërt het CFA een meerwaarde voor de samenleving.

CFA examen

Het curriculum van Master in Finance dekt het overgrote deel van de CFA Program Candidate Body of Knowledge dat vereist is om te slagen voor CFA examens, inclusief Ethics and Standards of Professional Conduct.

Het lidmaatschap zorgt er ook voor dat AMS 5 studenten mag selecteren om deel te nemen aan CFA examens aan een verminderde prijs. Deze studenten hebben vrije toegang tot het career center van CFA.

CFA career center

Door ons lidmaatschap heb je, hetzij betalend, hetzij gratis (zie hierboven) toegang tot het career center van CFA. Je kan een profiel aanmaken, zoekcriteria naar bepaalde jobs opslaan en solliciteren.

Lees meer

6. Persoonlijk ontwikkelingstraject: Global Leadership Skills

Bij AMS kijken we verder dan de overdracht van puur technische kennis. Zoals expliciet gesteld in onze missie willen we ook jouw persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Onze aanpak is rechttoe rechtaan: hoe beter jij je voelt als persoon, hoe meer vertrouwen je hebt om moeilijke bedrijfssituaties aan te pakken. Hoe accurater jouw zelfbeeld, hoe beter je kunt samenwerken met andere mensen en hoe bekwamer je kunt leiden op een verantwoorde manier die respect afdwingt. Met de Global Leadership Skills bouwen we verder op drie missiepijlers van Antwerp Management School: Self-Awareness, Global Perspective en Societal Consciousness;

  • Self- Awareness: leidt tot samenwerking met anderen
  • Global Perspective: leidt tot vindingrijkheid om gepaste oplossingen te zoeken voor problemen en vraagstukken
  • Societal Consciousness: leidt tot duurzaamheid in essentiële economische processen, een fundamentele waarde voor het bedrijfsleven

We bieden je relevante kaders die je helpen te begrijpen wie je bent, wat je wil en hoe je je verhoudt tot anderen. We coachen en ondersteunen je bij het begrijpen van je sterktes, je behoeften en je ontwikkelingspunten. We zullen je uitdagen om een persoonlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen.

Dit alles zal je als persoon versterken en je helpen om met vertrouwen de volgende stap in je carrière te zetten.

Het ontwikkelen van Global Leadership Skills is meer dan een ‘nice to have’. Het is een basisvereiste voor een succesvolle carrière en recruiters nemen dit bij sollicitaties mee in hun beoordeling. Werkgevers van vandaag zijn bij het selecteren van pas afgestudeerden op zoek naar exact dezelfde soft skills die je ontwikkelt tijdens de Global Leadership Skills: zelfbewustzijn, het vermogen om samen te werken met anderen, leiderschapskwaliteiten, openheid en respect voor verschillende perspectieven, multicultureel bewustzijn .

Stel je kandidaat
Boogkeers
Evapeeters

Een vraag over dit programma?

Eva Peeters

Tel: +32 3 265 40 11

Close

Een vraag over dit programma?