Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Sluiten
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-finance
Finance
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-finance/programma
Programma

Finance

Deze masteropleiding bereidt jonge afgestudeerden met een achtergrond in financiën of economie voor op een toekomst in de financiële sector.

Taal

Engels

Eerste startdatum

12.09.2022

Duur

1 jaar

Prijs

€15.500

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Finance
MIF liggend 2400x1260
Download brochure

Taal

Engels

Eerste startdatum

12.09.2022

Duur

1 jaar

Prijs

€15.500

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Finance
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-finance
Finance
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-finance/programma
Programma

Programma

1. Curriculum

Online Pre-Master Course (Uitgezonderd studenten die CFA level 1 behaald hebben)

Courses

 • Advanced Corporate Finance
 • Empirical Research in Finance
 • Global Financial Markets
 • Advanced Investment Analysis
 • Financial Risk Management
 • Electives : Real Estate Finance
  Programming in R
 • Contemporary Issues in Global Finance, incl. International Experience Study Trip
 • Raising Capital and Investing in Global Financial Markets
 • Global Leadership Skills
 • Computer Applications in Finance
 • Master Project

2. Online Pre-master course

Ons Master in Finance-programma bevat een verplichte online pre-mastercursus. Het doel is om je de kans te geven bepaalde kennis op te frissen en ervoor te zorgen dat de hele groep op hetzelfde niveau begint bij de start van de masteropleiding. De cursus biedt ook inzicht in jouw sterke en zwakke punten en stelt onze docenten in staat om persoonlijke ondersteuning en feedback te geven.

De cursus omvat 2 volledige lesweken en bestaat uit 90 sessies inclusief 77 video's en meer dan 100 oefeningen. Bepaalde modules kunnen alleen worden "ontgrendeld" door te slagen voor een test, op deze manier kan je gemakkelijk modules halen waarvan je de leerstof al beheerst en je meer richten op nieuw cursusmateriaal. Je kan de online pre-master cursus op eigen tempo volgen. De cursus wordt afgesloten met een persoonlijk en gesloten boek examen op onze campus.

Naast een integraal onderdeel van ons Master in Finance-programma, is onze online pre-mastercursus ook een uitstekende voorbereiding op CFA-niveau 1, aangezien 90% van de kwantitatieve vaardigheden die vereist wordt door het CFA-instituut aan bod komt. Dit is ook de reden waarom studenten die al geslaagd zijn voor CFA level 1 vrijgesteld zijn van het volgen van deze pre-master.

3. Data Science Bootcamp

De financiële sector wordt steeds meer gedreven door data.

Beleggingsanalyse en risicobeheer, een job uit oefenen als financieel analist, het kan nauwelijks nog worden gedaan zonder de juiste datawetenschappelijke vaardigheden.

Om ervoor te zorgen dat je snel aan de slag kan met de juiste tools om problemen op te lossen aan de hand van data, bieden we na de pre-master cursus, ook een data science bootcamp aan.

Topics die aan bod komen:

→ Basisprincipes van programmeren in R

→ Basisprincipes van RMarkdown

→ Financiële applicaties met geselecteerde onderwerpen uit de premaster cursus

De bootcamp is deels op eigen tempo, deels ingepland met online interactieve sessies. Een week voor de lessen van de Master in Finance starten, werk je aan een klein groepsproject.

Tijdens deze data science bootcamp ontwikkel je de datawetenschappelijke vaardigheden die vereist zijn door CFA Institute.

4. Global Leadership Skills

Op AMS vangt jouw reis aan die jou als persoon en toekomstige leider zal ontwikkelen. Met onze Global Leadership Skills dagen we je uit en coachen we je om beter bewust te zijn van wie je bent, hoe je samenwerkt met anderen en wat voor soort carrière je wilt nastreven.

Tijdens deze reis gebruiken we verschillende methoden en oefeningen: feedbacksessies met peers, mock interviews, individuele en groepscoachinggesprekken, reflectiemomenten, zelfanalyse. We bieden je relevante kaders die je helpen te begrijpen wie je bent, wat je wil en hoe je je verhoudt tot anderen. We coachen en ondersteunen je bij het begrijpen van je sterktes, je behoeften en je ontwikkelingspunten. We zullen je uitdagen om een persoonlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen.

Dit alles zal je als persoon versterken en je helpen om met vertrouwen de volgende stap in je carrière te zetten.

Het ontwikkelen van Global Leadership Skills is meer dan een ‘nice to have’. Het is een basisvereiste voor een succesvolle carrière en recruiters nemen dit bij sollicitaties mee in hun beoordeling. Werkgevers van vandaag zijn bij het selecteren van pas afgestudeerden op zoek naar profielen met een indrukwekkend aantal soft skills. Die soft skills zijn onder meer: zelfbewustzijn, het vermogen om samen te werken met anderen, leiderschapskwaliteiten, het vermogen om zich aan nieuwe situaties aan te passen, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, openheid en respect voor verschillende perspectieven, multicultureel bewustzijn en lange termijn- en systeemdenken.

Deze module zal je ondersteunen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden en bij het vinden van een match tussen je carrièreambities en waar werkgevers naar op zoek zijn.

5. CAF project

Maatschappelijk bewustzijn en verantwoordelijkheid zijn verankerd in ons programma. We willen de professionele carrières van onze studenten en de samenleving op een positieve duurzame manier veranderen. Elk jaar werken we samen met een non-profitorganisatie (NGO) of een branchepartner om de efficiëntie van hun financieel beheer te verbeteren door een op maat gemaakte Excel-gebaseerde oplossing te bieden die beknopt, gebruiksvriendelijk en flexibel is.

Het project bereidt je voor om een ​​jonge financiële professional te worden met zowel "harde" computervaardigheden als "zachte" communicatieve vaardigheden. In tegenstelling tot een universitaire opdracht waarbij studenten een stapsgewijze instructie krijgen over wat ze moeten doen, zal onze CAF-projectpartner alleen een algemene vraag stellen. Het is dan aan de onze studenten om een oplossing uit te werken en onze partner hiervan te overtuigen, net als in het echte bedrijfsleven. Als student heb je regelmatig contactmomenten met onze partner om ervoor te zorgen dat je op de goede weg bent. Op het einde van het project presenteer je je oplossingen aan onze partner (en externe juryleden).

6. Master project

Als masterproject schrijf je een ​​onderzoeksgerichte paper in een financieel domein naar keuze, meestal in groepen van 3 studenten. Tijdens dit masterproject zal je kritisch denkvermogen en analytische vaardigheden aan de dag moeten leggen om een ​​praktisch relevante maar academisch uitdagende onderzoeksvraag op te lossen.

Bekijk de videopitches van onze pas afgestudeerden:

7. Dubbel masterdiploma

Dankzij een internationale samenwerkingsovereenkomst tussen Antwerp Management School (AMS) en de Gabelli School of Business (GSB) van Fordham University in New York, krijgen studenten en (recente) alumni van AMS de kans om, naast hun behaalde Master in Finance, een tweede diploma te behalen in New York: de Master of Science in Global Finance (MSGF).

Nadat je met succes bent afgestudeerd aan AMS en nadat je bent toegelaten tot dit MSGF-samenwerkingsprogramma, ga je in juli 3 weken naar New York waar je deel uit maakt van een groep internationale topstudenten. Het programma is een combinatie van lezingen op de Gabelli School of Business-campus in Manhattan, bedrijfsbezoeken aan enkele van de beste financiële instellingen van New York en uitstappen om de kunst, cultuur en geschiedenis van New York City te leren kennen.

Start de applicatieprocedure

As we only accept a limited number of students, we strongly encourage you to apply as soon as possible.

Michael Sewell 2

Een vraag over dit programma?

Michael Sewell

Function: Recruitment manager FTM programs

Tel: 0032 (0)3 265 98 60

Function Recruitment manager FTM programs
Michael Sewell 2
Sluiten

Een vraag over dit programma?