Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-finance
Master in Finance
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-finance/programma
Programma

Master in Finance

De wereld van financiën is een universele bedrijfstaal, en elke organisatie kan een goede tolk gebruiken. De Master in Finance neemt je mee op reis langs alle grote investerings- en risicovraagstukken als ultieme voorbereiding op het echte werkveld. Ben jij gepassioneerd door cijfers? Ontdek hoe je ze laat werken voor jouw onderneming en zet ze om in concrete plannen in een waaier aan sectoren. Samen verkennen en verfijnen we jouw talenten, zodat jouw naam synoniem wordt met ‘dé finance-expert’.

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Finance

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Finance
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-finance
Master in Finance
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-finance/programma
Programma

Programma

Core Curriculum


Financial Modeling & Data Analytics

In de wereld van financiën is Excel je beste vriend. Na deze cursus ken jij de ins en outs van dit programma en weet je het naar jouw hand te zetten in verschillende financiële contexten. Je implementeert moeiteloos financiële modellen, analyseert de gegevens en zet ze om in weloverwogen beslissingen die jouw onderneming op weg zetten naar een rooskleurige toekomst. Met die kennis loop je vlot door het curriculum en heb je voor elk consultancyproject een werkbare basis.

Empirical Research in Finance

Met een kritische blik zorg jij dat de gekozen financiële methode ook de juiste is. We nemen je mee in enkele van de populairste empirische onderzoeksmethoden die jou helpen om financiële concepten kritisch te analyseren en evalueren. Zo stomen we je klaar om markttrends te voorspellen, financiële producten te evalueren en nieuwe financiële modellen te ontwikkelen. Een duidelijke stap over de brug van theorie naar praktijk.

Global Financial Markets

De wereld van financiën kan weleens complex worden, en al helemaal als je naar het globale plaatje kijkt. Maar met een brede basiskennis van wereldwijde financiële markten en producten, de daarbij horende wetgeving en managementthema’s heb jij de munitie om ook op wereldvlak de juiste beslissingen te nemen - helemaal mee met het ritme van de snel veranderende financiële omgeving.

Company Valuation

Hoeveel is jouw organisatie waard? En hoe spelen financiering en eigendom daar een rol in? Dat kan op verschillende manieren bepaald worden en er zijn al evenveel factoren die deze inschatting beïnvloeden. Deze cursus gaat dieper in op de verschillende dimensies en modellen van bedrijfswaardering, en hoe je redelijke inschattingen maakt van de cashflow en kapitaalkost.

Emerging Trends in Global Finance

Deze cursus biedt een uitgebreide verkenning van de nieuwste ontwikkelingen binnen de financiële sector en hun impact daarop. Dat inzicht in opkomende trends maakt je tot een flexibele finance-professional die deze bewegingen steeds een stap voor is. En dankzij de vele groepsdiscussies, presentaties en essays leer jij je bevindingen steeds duidelijk en gericht te communiceren.

Advanced Investment Analysis

Met de tot hiertoe opgebouwde kennis zoomen we dieper in op beleggingsstrategieën en de prijsstelling van activa. Jouw kritisch denkvermogen, empirische analyse en inzichten in marktdynamiek zijn de hoofdingrediënten om beleggingsstrategieën te ontwerpen, ontwikkelen en evalueren. Zo geven we elke student die een loopbaan overweegt in investment banking, asset management, financieel advies of portefeuillebeheer een stevige boost.

Financial Risk Management

Geen investering zonder risico. Maar om die risico’s zo klein en berekend mogelijk te houden, hebben wij de ideale mix klaarstaan van financieel risicomanagement en modellen en technieken uit de derivatenmarkt. Voeg daar nog een stevige kennis van statistische en financiële modelleringssoftware bij, en je wandelt buiten met de knowhow om jouw organisatie slim door het investeringslandschap te loodsen.

Master Project

Het masterproject is de bekroning op je opleiding, waarin alles samenkomt. Eén onderzoeksvraag, meer heb jij niet nodig om te bewijzen dat je er klaar voor bent om complexe financiële vraagstukken aan te pakken, binnen en buiten de klaslokalen. Bijt je vast in dit totaalproject en laat er al je theoretische kennis én praktische vaardigheden op los, om tot een concrete, werkbare oplossing te komen.

Noot: Dit curriculum is onder voorbehoud van wijzigingen.

Data Science Bootcamp

Programmeervaardigheden in R zijn niet alleen essentieel om Advanced Investment Analysis, Empirical Research in Finance en het Master Project tot een goed einde te brengen, het programma is ook een echte sectorfavoriet. Bovendien worden data-sciencevaardigheden steeds belangrijker in de financiële sector voor risicobeheer, investeringsanalyse en strategieontwikkeling op basis van grote datasets. Dankzij deze cursus ben je meteen mee wanneer R onder je neus geduwd wordt op de werkvloer.

Tijdens deze data science bootcamp ontwikkel je ook de datawetenschappelijke vaardigheden die vereist zijn door CFA Institute.

Online (Pre-)Master Course

Het doel van deze cursus is ervoor zorgen dat jij en je klasgenoten met dezelfde basis starten, door basiskennis bij te brengen of op te frissen. Na je inschrijving krijg je toegang tot de online video's en oefeningen, die je zelfstandig kunt verkennen tot het begin van het academiejaar. Daarna wordt je kennis geëvalueerd met een klein examen en persoonlijke feedback. Deze cursus is trouwens een perfecte voorbereiding voor wie CFA level 1 wil halen, want wel 90% van de kwantitatieve vaardigheden die het CFA-instituut vereist, komen hier aan bod.

Lees meer hierover bij de praktische informatie.

CAF Project

Maatschappelijk bewustzijn en verantwoordelijkheid zijn de kernwaarden van elke AMS-opleiding. In de Master in Finance krijg je de kans om die in de praktijk te zetten door het financieel beheer van een NGO of branchepartner efficiënter te maken. Samen met je team zet jij de onderzoeksvraag om in een beknopte, gebruiksvriendelijke en flexibele Excel-gebaseerde oplossing – en overtuig je de klant daarvan in een swingende pitch.

Electives

Naast het standaardcurriculum heb je ook de mogelijkheid om je studie te verrijken met keuzevakken, in de vorm van een intensieve lesweek, volledig in het teken van een onderwerp dat voor jou relevant en interessant is. We zorgen steeds voor een uitgebreide keuze tussen onderwerpen uit het huidige geopolitieke klimaat, relevant wereldnieuws en toekomstbestendige inzichten.

Om je een idee te geven, vind je hier een lijst van keuzevakken uit vorige jaren.

 • Digital Transformation
 • Designing Business Models for Future Growth
 • Geopolitical Challenges
 • Emerging Asian Markets
 • International Healthcare Management
 • Organizing for the Digital Future

Global Leadership

Jouw persoonlijke ontwikkeling is net zo belangrijk als de technische kennis die je dit jaar zal opdoen. Daarom daagt deze module je uit om jezelf beter te leren kennen: hoe zit jij in elkaar? Hoe werk je samen met anderen? Welke carrièredoelen streef je na? Dit waardevolle bewustzijn en de soft skills die daarbij horen versterken je als persoon om de volgende professionele stap te zetten én brengen je op een goed blaadje bij recruiters.

Leerdoelen

Na deze opleiding:

 • …beschik je over een waaier aan financiële vaardigheden, van portfoliomanagement en afgeleide prijsstelling tot zakelijke beslissingskracht.
 • …weet je de theoretische concepten van financieel management strategisch te implementeren voor een succesvol financieel beleid.
 • …weet je hoe je je opties identificeert en evalueert om complexe financiële problemen op te lossen.
 • …ken je het belang van empirische onderzoeksmethoden en weet je ze precies toe te passen om de beste financiële methode te bepalen.
 • …zijn je professionele pitching- en communicatievaardigheden aangescherpt en overtuig je jouw organisatie vlot van jouw financiële plannen en adviezen.
 • …heb je voldoende ervaring opgebouwd om analytische en praktische beslissingen te nemen die jouw onderneming naar een hoger niveau tillen.

Start de applicatieprocedure

Omdat we maar een beperkt aantal studenten toelaten, raden we je sterk aan om je zo snel mogelijk aan te melden.

Julie Hillewaert WEB

Een vraag over dit programma?

Function Program advisor full-time master's programs
Meeting Learn More
Julie Hillewaert WEB
Sluiten

Een vraag over dit programma?

Heb je een vraag over dit programma? Plan een infogesprek via bovenstaande link of stel je vraag via onderstaande formulier.