Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

GSCM liggend 2000x1000 opt 1
Programma's
Global Supply Chain Management

Global Supply Chain Management - Programma

Download brochure

1. Curriculum

• Global Leadership Skills
  • Basics of Supply Chain Management
  • Managerial Decision Making
  • Production and Operations Management
  • Distribution Structures and Outbound Logistics
  • Supply Chain Finance
  • Modeling Global Supply Chains
  • Supply Chain Implementation Aspects
  • Integrated Business Processes with SAP ERP
  • Fresh Connection Game
  • International Experience Trip
  • Strategic Procurement
  • Master Project (in-company project)
  • Electives

2. Master Project (in-company project)

Tijdens dit in-company project, word je gedurende acht weken intensief ingezet als junior consultant om een actuele business case van een start-up, KMO of multinational op te lossen. Dit in-company project is dé kers op de taart van je opleiding, aangezien er vanuit een hands-on adviserende rol de brug wordt gemaakt naar de praktijk. Lauren Wilson, Thi Le en Matthieu Kulezak gingen aan de slag bij Innovet en onderzochten en optimaliseerden verschillende processen.

3. Internationale uitstap

Onze studenten gaan ook elk jaar op internationale excursie als onderdeel van het programma. Vorig jaar gingen de studenten naar Wenen, Oostenrijk. Ze kregen toen les aan de Universiteit van Wenen, bezochten verschillende bedrijven en konden uiteraard ook proeven van de mooie stad.

4. Electives

Electives

Alle masteropleidingen bieden 1 volledige week keuzevakken aan
Keuzevakken gaan over jezelf onderdompelen in

... de impact van nieuwe technologieën

• Digital Transformation
  • Organizing the digital future

... de geglobaliseerde wereld

• Geopolitical Challenges
  • International Strategy

... anderen leiden en managen, menselijke impact mogelijk maken

• Human Capital

... hoe complexe problemen op te lossen

• Global Industry Crisis/Challenges - (bijv. beheer van gezondheidszorg tijdens covid, crisis in de luchtvaart naar een groenere toekomst)

… nadenken over nieuwe manieren om waarde te creëren en vast te leggen

• Designing business models for future growth
  • Business Model Innovation

… electives Master in Finance– open voor iedereen

• Real Estate Finance
  • Programming in R

Door een van deze managementvakken toe te voegen, kunnen studenten hun AMS-reis een persoonlijk tintje geven!

5. Global Leadership Skills

Op AMS vangt jouw reis aan die jou als persoon en toekomstige leider zal ontwikkelen. Met onze Global Leadership Skills dagen we je uit en coachen we je om beter bewust te zijn van wie je bent, hoe je samenwerkt met anderen en welk soort carrière je wilt nastreven.

Tijdens deze reis gebruiken we verschillende methoden en oefeningen: feedbacksessies met peers, mock interviews, individuele en groepscoachinggesprekken, reflectiemomenten, zelfanalyse. We bieden je relevante kaders die je helpen te begrijpen wie je bent, wat je wil en hoe je je verhoudt tot anderen. We coachen en ondersteunen je bij het begrijpen van je sterktes, je behoeften en je ontwikkelingspunten. We zullen je uitdagen om een persoonlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen.

Dit alles zal je als persoon versterken en je helpen om met vertrouwen de volgende stap in je carrière te zetten.

Het ontwikkelen van Global Leadership Skills is meer dan een ‘nice to have’. Het is een basisvereiste voor een succesvolle carrière en recruiters nemen dit bij sollicitaties mee in hun beoordeling. Werkgevers van vandaag zijn bij het selecteren van pas afgestudeerden op zoek naar profielen met een indrukwekkend aantal soft skills. Die soft skills zijn onder meer: zelfbewustzijn, het vermogen om samen te werken met anderen, leiderschapskwaliteiten, het vermogen om zich aan nieuwe situaties aan te passen, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, openheid en respect voor verschillende perspectieven, multicultureel bewustzijn en lange termijn- en systeemdenken.

Deze module zal je ondersteunen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden en bij het vinden van een match tussen je carrièreambities en waar werkgevers naar op zoek zijn.

6. Faculty

Function SD Worx Leerstoel Next Generation Work: Creating Sustainable Careers
Function Gastprofessor Global Strategy, Governance, Sustainability and Business in the Emerging Markets
Function Academisch directeur Master in Global Management