Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-global-supply-chain-management
Master in Global Supply Chain Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-global-supply-chain-management/programma
Programma

Master in Global Supply Chain Management

Alles wat we dragen, eten, ons huis mee vullen… We hebben het allemaal te danken aan de stille kracht van de supplychain en logistiek. Haar belang krijgt een extra spotlight ten tijde van crisis, maar ook in het leven van alledag bloeit daar een gigantische industrie die ons dagelijkse comfort mogelijk maakt. Een wereld die steunt op managers met een sterke knowhow, fijngevoelige communicatie en die niet bang zijn om actie te ondernemen. Ben jij klaar voor een carrière als logistiek genie?

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Global Management - Supply Chain Management

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Global Management - Supply Chain Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-global-supply-chain-management
Master in Global Supply Chain Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-global-supply-chain-management/programma
Programma

Programma

Core curriculum

Basics of Supply Chain Management

Rustig opstarten, daar doen wij niet aan. We vliegen er meteen in met een introductie van alle onderwerpen waar je dit jaar van mag genieten. Het is het startpunt voor elk vak uit het curriculum. Voor studenten uit een andere sector is dit een eerste kennismaking, voor ervaren profielen een opfrissing van de basisprincipes. Deze ‘teaser’ vormt de eerste baksteen waar je de rest van het curriculum op kan voortbouwen.

Managerial Decision-Making

Leiding geven is geen nattevingerwerk. Hoewel je met een gezonde intuïtie al in de goede richting zit, zijn er allerlei methoden die je helpen evalueren welke beslissing de juiste is voor jouw team, voor jouw bedrijf, voor jouw markt. Samen verkennen we waargebeurde situaties en hoe je die als manager best aanpakt, zodat jij met een stevige basis aan de slag kan als supplychainmanager.

Production and Operations Management

Terwijl supplychainmanagement streeft naar harmonie tussen leveranciers en klanten, focust operations management zich op de harmonie tussen de functionele afdelingen binnen je bedrijf. Beide houden zich bezig met de verwerving, de ontwikkeling en het gebruik van middelen die bedrijven nodig hebben om hun goederen en diensten te kunnen leveren – maar in een ander speelveld. Vlotte interne integratie zorgt ervoor dat ook je externe businessvoering op wieltjes loopt.

Distribution Structures and Outbound Logistics

In een transportketen zitten heel wat bewegende onderdelen. Om die slim te beheren maken we je wegwijs in de wereld van transport met 101 praktische vragen: Hoe krijg je pakketjes bij je klanten? Hoe werken warehouses en sorteercentra? Hoe vul je vracht- en bestelwagens om zo slim mogelijk te leveren? Hoe gaan retailers te werk om winkels te bevoorraden? Kortom, hoe kan jij je transportbewegingen organiseren voor het meest efficiënte en voordelige resultaat?

Supply Chain Finance

Bij een managerspositie horen ook gesprekken met de finance-afdeling, dus dan kan je maar beter op de hoogte zijn van wat zich daar allemaal afspeelt. Na een algemene basis zoomen we in op de financiële vraagstukken die eigen zijn aan logistiek. Je leert niet alleen vlot de taal van je finance-collega’s te spreken voor een efficiënte samenwerking, maar beschikt ook over de nodige kennis om zelf een finance-functie in te stappen. Win-win!

Modeling Global Supply Chains

Supplychains groeien natuurlijk niet aan de bomen, iemand staat in voor het ontwerp van elke keten. Misschien word jij dat wel. In deze cursus vindt je een uitgebreid instrumentarium om daarmee van start te gaan en om bestaande netwerken beter te begrijpen, evalueren en beheren. Hoe beperkt of uitgebreid het netwerk ook is, met deze tools en technieken in handen weet jij elke supply-chain aan te pakken.

Supply Chain Implementation Aspects

Tijd voor het echte werk. Samen stappen we het laboratorium in van de dagelijkse bezigheden van supply-chain-professionals om te luisteren naar hun verhalen. Hoe werken supply-chain-bedrijven? Op welke drempels stuiten ze? En hoe kunnen wij als toekomstige leiders daaraan tegemoet komen? Die vragen stellen we op Belgische bedrijfsbezoeken, maar ook tijdens de buitenlandse studiereis, om een zo groot mogelijke variatie van échte cases te verkennen.

Integrated Business Processes with SAP ERP - MOOC

Een geslaagde logistieke keten staat of valt met een goed beheersysteem, waarvan SAP ERP wereldwijd de meest gebruikte bedrijfssoftware is. Maar de opvolger (S/4HANA, op basis van de SAP HANA-database) staat al in de startblokken. Deze cursus bereid je voor op dit complexe, maar belangrijke vakgebied, zodat jij meteen inzetbaar bent als supply-chain-specialist.

Global Supply Chain Experience

"The Fresh Connection" Game is meer dan een funky titel. Het is een virtuele leeromgeving waar jij wordt uitgedaagd om het bedrijf TFC van zijn ondergang te redden. De geavanceerde simulatiesoftware berekent de gevolgen van elke strategische en tactische beslissing die jouw team neemt. In verschillende rondes nemen jullie het op tegen je medestudenten. Welk team zal zijn waardeketen het best laten presteren?

Strategic Procurement

Dit vak draait volledig rond inkoop en de strategische beslissingen die daarmee gepaard gaan. Van lange tot kortetermijnrelaties met leveranciers, van markten met een overvloed aan mogelijke samenwerkingen tot markten met niet meer dan één aangewezen partner, van verkennend werk tot onderhandelingstechnieken – het komt allemaal voorbij om jou de beste basis te geven om succesvolle inkoopsystemen op te zetten.

Master project

Tijdens dit in-company project word je acht weken lang intensief ingezet als junior consultant om een actuele businesscase op te lossen. Met deze hands-on, adviserende rol maak jij probleemloos de brug naar de praktijk. Of je nu kiest voor een project bij een start-up, KMO of multinational, het bedrijf zal jouw ideeën meteen kunnen omzetten in werkbare oplossingen – een mooie bekroning op je harde werk van het afgelopen jaar.

Noot: Dit curriculum is onder voorbehoud van wijzigingen.

Master project

Het masterproject is de kers op de taart van je opleiding. Lauren Wilson, Thi Le en Matthieu Kulezak gingen aan de slag bij Innovet en onderzochten en optimaliseerden verschillende processen.

Internationale uitstap

Een multicultureel studentencorps is een dankbaar begin om professioneel te leren samenwerken met verschillende perspectieven. Maar om een echte expert te worden, is het belangrijk om ook buiten de AMS-campus te treden. Ga met ons mee op reis om de ins en outs van de logistieke sector in het buitenland te leren kennen, maar ook om je culturele horizon en netwerk te verbreden. En als we onze alumni mogen geloven is het een ervaring die je je hele leven bijblijft.
Vorig jaar gingen onze studenten naar Kopenhagen, Denemarken. Ze volgden lezingen aan de Danish Technical University, bezochten verschillende bedrijven en industriële organisaties, en kregen een rondleiding door de prachtige stad. Het bezoek werd afgesloten met een hackathon van een dag, waar de studenten hun kennis op de proef stelden door de toekomst van city logistics te hacken.

Kopenhagen Global Supply Chain Management


Electives

Naast het standaardcurriculum heb je ook de mogelijkheid om je studie te verrijken met keuzevakken, in de vorm van een intensieve lesweek, volledig in het teken van een onderwerp dat voor jou relevant en interessant is. We zorgen steeds voor een uitgebreide keuze tussen onderwerpen uit het huidige geopolitieke klimaat, relevant wereldnieuws en toekomstbestendige inzichten.

Om je een idee te geven, vind je hier een lijst van keuzevakken uit vorige jaren.

 • Digital Transformation
 • Designing Business Models for Future Growth
 • Geopolitical Challenges
 • Emerging Asian Markets
 • International Healthcare Management
 • Organizing for the Digital Future

Global Leadership

Jouw persoonlijke ontwikkeling is net zo belangrijk als de technische kennis die je dit jaar zal opdoen. Daarom daagt deze module je uit om jezelf beter te leren kennen: hoe zit jij in elkaar? Hoe werk je samen met anderen? Welke carrièredoelen streef je na? Dit waardevolle bewustzijn en de soft skills die daarbij horen versterken je als persoon om de volgende professionele stap te zetten én brengen je op een goed blaadje bij recruiters.

Leerdoelen

Na deze opleiding:

 • …ken je de belangrijkste managementgebieden, -theorieën en -concepten en welke strategische implementatiemogelijkheden er zijn – met een kennersoog voor wereldwijde supply-chains.
 • …beschik je over een grondig inzicht in elke schakel van de supply-chain en hoe die op elkaar inspelen.
 • …weet jij welke frameworks je moet aanwenden om complexe supplychain- en logistieke processen te optimaliseren en hoe je daaraan begint.
 • …is supplychainvraagstukken analyseren en verbeteringen aanbrengen met concrete, haalbare voorstellen je tweede natuur.
 • …ben je thuis in de verschillende onderdelen van logistieke processen en bedrijven, dankzij de bezoeken aan tientallen logistieke spelers.
 • …kan je op een professionele wijze analyses, bevindingen en voorstellen rapporteren en presenteren.
 • …weet je niet alleen logistieke, maar ook managementvraagstukken op te lossen, met een sterke (multiculturele) communicatie, business-savvy mindset, kritische blik en zin voor teamwork.

Faculty

Tom Van Woensel, PhD

Academisch directeur Master in Global Supply Chain Management, programmadirecteur Masterclass Global Supply Chain & Logistics

Roel Gevaers, PhD

Professor logistieke en supply chain innovatie & management

Ed Weenk

Professor

Karen Wouters, PhD

Programmadirecteur Masterclass Start to Lead, professor leiderschap

Nicky Yates

Professor

Nevin Mutlu

Professor

Manu Matthyssens

Docent strategic procurement

Axel Funhoff

Docent bij AMS

Start de applicatieprocedure

Omdat we maar een beperkt aantal studenten toelaten, raden we je sterk aan om je zo snel mogelijk aan te melden.

Julie Hillewaert WEB

Een vraag over dit programma?

Function Program advisor full-time master's programs
Meeting Learn More
Julie Hillewaert WEB
Sluiten

Een vraag over dit programma?