Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-global-supply-chain-management
Global Supply Chain Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-global-supply-chain-management/programma
Programma

Global Supply Chain Management

Deze opleiding is gericht op het bieden van inzicht in globale bevoorradingsketens of supply chains voor jonge onervaren professionals.

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar
Prijs
€19.250

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Global Management - Supply Chain Management

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar
Prijs
€19.250

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Global Management - Supply Chain Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-global-supply-chain-management
Global Supply Chain Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-global-supply-chain-management/programma
Programma

Programma

1. Core curriculum

Basics of Supply Chain Management

Deze cursus biedt een uitgebreide inleiding tot de grondbeginselen van global supply chain management. Sleutelconcepten in het beheren van de volledige stroom van materiaal, informatie en financiën in een supply chain worden geïntroduceerd. Fundamentele relaties tussen de activiteiten die voorkomen in de supply chain van een organisatie, van leveranciers tot klanten, worden uitgelegd. Deze cursus is de inleiding tot het volledige programma.

Managerial Decision Making

De primaire doelstelling is het benadrukken van de mogelijkheden en de beperkingen van kwantitatieve methoden als ondersteunende instrumenten in management besluitvormingsprocessen. Deelnemers zullen dit ervaren door het bestuderen en bespreken van een aantal toepassingen geïnspireerd door real-life situaties. Na afloop van de cursus zijn de deelnemers in staat de juiste techniek te kiezen voor het analyseren van een operationeel probleem, een model te bouwen en de resultaten te evalueren, zodat oplossingen kunnen worden geformuleerd.

Production and Operations Management

Operations Management houdt zich bezig met het ontwerp en beheer van producten, processen en diensten. Het doel van Operations Management is functionele afdelingen in een bedrijf te integreren (interne integratie), terwijl Supply Chain Management streeft naar integratie tussen leveranciers en klanten (externe integratie). Beiden houden rekening met de verwerving, de ontwikkeling en het gebruik van middelen die bedrijven nodig hebben om de goederen en diensten te leveren.

Distribution Structures and Outbound Logistics

Deze cursus is ontworpen om de studenten voor te bereiden op leidinggevende functies in de supply chain. Er wordt aandacht besteed aan het ontwerp en de planning (architectuur) van verschillende soorten supply chains met een duidelijke focus op het "tweede" deel van een supply chain: distributie, het deel na inbound logistics. Deze module zal een mix zijn van interactieve lezingen, groepswerk, gastcolleges en bedrijfsbezoeken.

Supply Chain Finance

In deze cursus leren de studenten de belangrijkste theorie over Corporate Finance, om te begrijpen hoe bedrijven gewaardeerd moeten worden. De cursus is zeer interactief en praktijkgericht, waarbij studenten leren hoe zij beursgenoteerde aandelen kunnen waarderen, maar ook hoe Corporate Finance en bedrijfswaardering wordt toegepast in M&A en LBO/MBO situaties.

Modeling Global Supply Chains

Deze cursus biedt een instrumentarium voor het ontwerpen van supply chains om deze beter te begrijpen en te beheren. De cursus verkent de belangrijkste concepten en principes achter het ontwerpen van supply chain netwerken. Het presenteert een praktisch kader voor dit planningsproces, en beschouwt alternatieve tools en technieken die kunnen worden gebruikt om verschillende supply chain strategieën te evalueren. De cursus omvat de demonstratie van verschillende netwerkontwerpmodellen, de ontwikkeling van een Excel-gebaseerd model, en het gebruik van een aantal modellen voor hands-on case studies.

Supply Chain Implementation Aspects

In deze cursus zullen we ons toespitsen op de problemen waarmee men geconfronteerd wordt bij het opzetten van nieuwe supply chains, of bij het wijzigen van bestaande. De aandacht zal niet noodzakelijk gaan naar de technische aspecten van het uiteindelijke supply chain ontwerp, maar eerder naar het proces om tot een succesvolle implementatie te komen.

Integrated Business Processes with SAP ERP - MOOC

Deze cursus richt zich op het onderwerp Enterprise Resource Planning (ERP). Voor de praktische uitvoering van de inhoud wordt gebruik gemaakt van de nieuwste oplossing van de wereldmarktleider op het gebied van bedrijfssoftware - SAP S/4HANA. SAP ERP is momenteel wereldwijd de meest gebruikte standaard bedrijfssoftware. Met S/4HANA staat de opvolger op basis van de SAP HANA-database echter al in de startblokken. Deze cursus is bedoeld om studenten voor te bereiden op de huidige en toekomstige uitdagingen in de omgang met dit complexe vakgebied.

Global Supply Chain Experience
"The Fresh Connection" Game is een end-to-end value chain leerervaring voor managers, professionals en studenten. In een virtuele, webgebaseerde omgeving worden zij uitgedaagd om het bedrijf TFC van zijn ondergang te redden. Geavanceerde simulatiesoftware berekent de gevolgen van de strategische en tactische beslissingen die een team van ronde tot ronde neemt. Welk team zal zijn waardeketen het best laten presteren? Welk team zal de hoogste return on investment opleveren?

Strategic Procurement

Deze cursus heeft als doel studenten een brede en vooral bestuurlijke en praktische leidraad te bieden op het gebied van Procurement. Dit houdt in dat verschillende basisconcepten, frameworks en inzichten zullen worden toegelicht, maar evenzeer besproken en toegepast in real-life cases.

2. Master Project (in-company project)

Tijdens dit in-company project, word je gedurende acht weken intensief ingezet als junior consultant om een actuele business case van een start-up, KMO of multinational op te lossen. Dit in-company project is dé kers op de taart van je opleiding, aangezien er vanuit een hands-on adviserende rol de brug wordt gemaakt naar de praktijk. Lauren Wilson, Thi Le en Matthieu Kulezak gingen aan de slag bij Innovet en onderzochten en optimaliseerden verschillende processen.

3. Internationale uitstap

Elk jaar gaan onze studenten op een internationale reis, een vereiste van het programma. Vorig jaar gingen onze studenten naar Kopenhagen, Denemarken. Ze volgden lezingen aan de Danish Technical University, bezochten verschillende bedrijven en industriële organisaties, en kregen een rondleiding door de prachtige stad. Het bezoek werd afgesloten met een hackathon van een dag, waar de studenten hun kennis op de proef stelden door de toekomst van city logistics te hacken.

4. Electives

Naast je reguliere curriculum heb je ook de mogelijkheid om je studie te verrijken met keuzevakken (Electives). Alle masteropleidingen bieden 1 volle week Electives aan; een week gewijd aan een intensief relevant onderwerp dat de status quo uitdaagt en je buiten je comfortzone duwt. Het idee is om onderwerpen aan te bieden buiten het kerncurriculum die gebaseerd zijn op het huidige geopolitieke klimaat, relevant wereldnieuws en toekomstige inzichten. Ze richten zich op zaken die je studie ten goede komen en je meer leermogelijkheden bieden.

Om je een idee te geven, eerdere onderwerpen waren onder meer:

 • Digital Transformation
 • Designing Business Models for Future Growth
 • Geopolitical Challenges
 • Emerging Asian Markets
 • International Healthcare Management
 • Organizing for the Digital Future

5. Global Leadership Skills

Bij AMS kijken we verder dan de overdracht van puur technische kennis. Zoals expliciet gesteld in onze missie willen we ook jouw persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Met onze Global Leadership Skills module dagen we je uit en coachen we je om beter bewust te zijn van wie je bent, hoe je samenwerkt met anderen en wat voor soort carrière je wilt nastreven. Hierbij bouwen we verder op drie missiepijlers van Antwerp Management School:

 • Self-Awareness: leidt tot samenwerking met anderen
 • Global Perspective: leidt tot vindingrijkheid om gepaste oplossingen te zoeken voor problemen en vraagstukken
 • Societal Consciousness: leidt tot duurzaamheid in essentiële economische processen, een fundamentele waarde voor het bedrijfsleven

Tijdens deze reis gebruiken we verschillende methoden en oefeningen: feedbacksessies met peers, mock interviews, individuele en groepscoachinggesprekken, reflectiemomenten, zelfanalyse. Dit alles zal je als persoon versterken en je helpen om met vertrouwen de volgende stap in je carrière te zetten.

Het ontwikkelen van Global Leadership Skills is meer dan een ‘nice to have’. Het is een basisvereiste voor een succesvolle carrière en recruiters nemen dit bij sollicitaties mee in hun beoordeling. Werkgevers van vandaag zijn bij het selecteren van pas afgestudeerden op zoek naar profielen met een indrukwekkend aantal soft skills. Die soft skills zijn onder meer: zelfbewustzijn, het vermogen om samen te werken met anderen, leiderschapskwaliteiten, het vermogen om zich aan nieuwe situaties aan te passen, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, openheid en respect voor verschillende perspectieven, multicultureel bewustzijn en lange termijn- en systeemdenken. Deze module zal je ondersteunen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden en bij het vinden van een match tussen je carrièreambities en waar werkgevers naar op zoek zijn.

6. Leerdoelen

Na het deelnemen aan deze opleiding:

 • heb je een stevige basis verworven in de theorie en concepten van de belangrijkste functionele gebieden in management en hun strategische implementatie, met een speciale focus op globale supply chains;
 • heb je een grondig inzicht in de gehele keten van goederen en heb je je in alle verschillende onderdelen verdiept;
 • ben je getraind in tal van communicatieve vaardigheden en businessgerichte attitudes, zoals multiculturele communicatie, ondernemerschap, onderhandelingen, zelf- en groepsevaluatie, creativiteit, volharding, teamwork en leiderschap.

7. Faculty

Tom Van Woensel, PhD

Academisch directeur Master in Global Supply Chain Management, programmadirecteur Masterclass Global Supply Chain & Logistics

Roel Gevaers, PhD

Professor logistieke en supply chain innovatie & management

Ed Weenk

Professor

Karen Wouters, PhD

Programmadirecteur Masterclass Start to Lead, professor leiderschap

Nicky Yates

Professor

Nevin Mutlu

Professor

Manu Matthyssens

Docent strategic procurement

Axel Funhoff

Docent bij AMS

Evapeeters

A question about this program?

Function Business Lead Full-Time Masters
Meeting
Evapeeters
Sluiten

A question about this program?