Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-global-supply-chain-management
Master in Global Supply Chain Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-global-supply-chain-management/waarom
Waarom

Master in Global Supply Chain Management

Alles wat we dragen, eten, ons huis mee vullen… We hebben het allemaal te danken aan de stille kracht van de supplychain en logistiek. Haar belang krijgt een extra spotlight ten tijde van crisis, maar ook in het leven van alledag bloeit daar een gigantische industrie die ons dagelijkse comfort mogelijk maakt. Een wereld die steunt op managers met een sterke knowhow, fijngevoelige communicatie en die niet bang zijn om actie te ondernemen. Ben jij klaar voor een carrière als logistiek genie?

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Global Management - Supply Chain Management

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Global Management - Supply Chain Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-global-supply-chain-management
Master in Global Supply Chain Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-global-supply-chain-management/waarom
Waarom

Waarom

Waarom deze master?

De aandacht voor supplychain is cyclisch. Doorgaans is het een onzichtbare kracht waarvan iedereen verwacht dat alles op wieltjes loopt. Maar op crisismomenten komt er vaak een spotlight op de sector te staan en blijkt plots hoe groot de invloed van logistieke storingen kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan het vliegverkeer dat tijdens de pandemie werd stilgelegd, waardoor niet alleen reizigers, maar ook vracht op de luchthavens bleef staan. Omdat supplychain – meer dan vrijwel elke andere sector – sterk onderhevig is aan allerlei andere industrieën, stakeholders en politieke beslissingen, is het des te belangrijker om de sector te vullen met bekwame professionals.

Als alumnus van de Master in Global Supply Chain Management ken jij de ins en outs van je industrie en weet je ketens doelgericht te analyseren, aan te sturen en te verbeteren. Zo kan jij je mannetje staan in deze turbulente, maar uiterst boeiende omgeving.

Kiezen voor de Master in Global Supply Chain Management is kiezen voor…

  • Een toekomstbestendige carrière

Met de globalisering kwamen er ook nieuwe handelsmogelijkheden. Van die wereld, waar pakketjes de volgende dag al voor je deur liggen, keren we niet meer terug. In tegendeel, elke nieuwe maatschappelijke beweging creëert nieuwe modellen voor productie, transport en elke andere stap in de toeleveringsketen. Druk je stempel op de sector met jouw frisse ideeën en indrukwekkend leiderschap.

  • Op-en-top internationale focus

De multiculturele blik die de Master in Global Supply Chain Management biedt, is eigen aan de hele AMS-filosofie, maar bewijst dubbel en dik zijn nut in de logistieke sector. Die snakt naar een vlotte communicatie tussen culturen over de hele wereld. De verschillende achtergronden in jouw klas, de internationale toewijding van onze docenten en een studiereis leveren de perfecte voorbereiding.

  • Indrukwekkende netwerkopportuniteiten

In de supplychain is elke stakeholder belangrijk. Eén schakel kan het verschil maken tussen een groot succes of een fiasco. Wij leren je het overzicht bewaren, correct om te gaan met al die personen én stellen je voor aan een verzameling potentiële werkgevers en partners. Zo bouw jij je netwerk om en leer je in real time al deze relaties zorgvuldig te navigeren.

  • Ervaren docenten

Ons docentenkorps is samengesteld uit een gezonde mix van academici en praktijkprofessionals. Jij leert met beide brillen kijken naar de sector en ontwikkelt zo een duurzaam, veelzijdig en genuanceerd perspectief dat je doorheen je logistieke carrière zal blijven voortstuwen.

  • Bekroonde internationale kwaliteit

Als je voor deze master kiest, dan kies je voor topkwaliteit: Deze master heeft een topranking in internationale rankings, N°4 in Supply Chain and Logistics, wereldwijd in de Eduniversal Rankings en in dezelfde ranking scoort deze master N°1 in Benelux.

Waarom Antwerp Management School?

Laten we het met de woorden van onze studenten zeggen: “Een opleiding bij AMS transformeert je niet alleen professioneel, maar ook als persoon.” Daar zijn we blij om want bij AMS is de persoonlijke ontwikkeling even belangrijk als de professionele. Soft skills zijn even belangrijk als hard skills. En praktijk is even belangrijk als theorie. En die evolutie maak je in een warme omgeving, gesteund op samenwerking en hulpvaardigheid, niet op competitie. Echte teamplayers zitten hier helemaal op hun plaats en zullen zich snel thuis voelen op onze sfeervolle campus in hartje Antwerpen.

Met grote raampartijen, een gezellige tuin en moderne klaslokalen is het een echt pareltje onder de stadsscholen. Breng jij ons binnenkort een bezoekje?

Lanceer jouw internationale carrière

Jouw jobzoektocht is van bij het begin van de master een centraal thema.

Ons career center geeft jouw tools en adviezen om jouw werkmogelijkheden en -dromen te bepalen, je netwerk op te bouwen en je sollicitatievaardigheden aan te scherpen.

  • Doorheen het jaar kan je deelnemen aan verschillende workshops rond sollicitatietechnieken.
  • We bezoeken en ontvangen verschillende bedrijven voor een gastlezing, wat helpt om je netwerk uit te breiden en het werkveld te leren kennen.
  • We organiseren 2 jobbeurzen waar je kennis kan maken met potentiële werkgevers.
  • We brengen je in contact met onze ervaren alumni (lokaal en wereldwijd), met enkele van de meest invloedrijke hr-communities en met onze persoonlijke carrièrecoaches.

Antwerpen, havenstad en het hart van Europa

Antwerpen is wereldbekend voor zijn haven, de tweede grootste van Europa en een belangrijke internationale logistieke hub.

Wie Antwerp zegt, denkt ook aan de diamantsector, mode, en nog veel meer. Antwerpen is een echte studentenstad, een bruisende creatieve stad, altijd open voor nieuwe ideeën.

Start de applicatieprocedure

Omdat we maar een beperkt aantal studenten toelaten, raden we je sterk aan om je zo snel mogelijk aan te melden.

Julie Hillewaert WEB

Een vraag over dit programma?

Function Program advisor full-time master's programs
Meeting Learn More
Julie Hillewaert WEB
Sluiten

Een vraag over dit programma?